UUTISET

Naisille arvokas vierasvoitto Oulusta

5.5.2016

PK-35 Vantaa pelasi helatorstaina lukemien valossa kauden toistaiseksi tiukimman pelinsä Naisten Liigassa. Sarjanousija ONS tarjosi Punamustille hyvän vastuksen ja roikkui pitkään kiinni tasapelipisteessä. Lopulta PK-35 Vantaa käänsi kuitenkin pelin edukseen ja vei sarjapisteet Oulusta maalein 2-4.

ONS nousi Naisten Liigan viime syksynä nousukarsintojen kautta, mutta oululaiset eivät ole arastelleet sarjatasoa korkeammalla. Pirteästi kauden aloittanut ONS lähti haastamaan ennakkoluuttomasti myös Punamustia. Vierailla oli kuitenkin tilaisuutensa päästä karkumatkalle jo ottelun alkuhetkillä, mutta Sanni Franssi ja Hanne Ojanperä eivät onnistuneet hyvistä paikoista huolimatta maalinteossa.

Kotijoukkue sen sijaan siirtyi johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Anna Olmala pääsi etenemään suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi rangaistusalueen kulmalle. Olmala sai oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon näyttävästi takayläkulmaan.

Punamustien tasoitusosuma oli lähellä, kun Eveliina Parikka ohjasi Netta Koson keskityksen muutamasta metristä yli maalin. 29. peliminuutilla pallo saatiin lopulta maaliin asti. Franssi murtautui oikealta laidalta läpi ja tarjoili hyvän matalan keskityksen maalille. Tällä kertaa Parikka ei erehtynyt, vaan siirsi pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Avausjakso päättyi lukemiin 1-1, mutta toisen jakson alussa PK-35 Vantaa sai hyvän otteen pelistä. Vierasjoukkue malttoi pitää palloa ja rakentaa pidempiä hyökkäyksiä. Oululaiset kuitenkin puolustivat hyvin ja onnistuivat pitämään Punamustat poissa vaarallisimmilta maalintekoalueilta.

Ottelun loppua kohden Punamustien maltillinen pelaaminen tuotti kuitenkin tulosta. PK-35 Vantaa siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 77. peliminuutilla. Tällä kertaa Parikka eteni päätyrajalle ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Keskitys tavoitti Franssin, joka puski pallon läheltä takakulmaan.

Seitsemän minuuttia myöhemmin vieraille tuomittiin rangaistuspotku, kun oululaispuolustus joutui kaatamaan Sanna Saarisen rangaistusalueella. Saarinen asettui itse pallon taakse ja laukoi sen varmasti maalin oikeaan reunaan.

Saarisen 1-3-osumassa oli jo ratkaisun makua, mutta ONS nousi vielä maalin päähän. Myös oululaisten kavennus syntyi rangaistuspotkusta, joka tuomittiin vieraiden pelaajan revittyä Delina Murnanin kumoon maalin edustalle. Murnan asettui itse laukomaan rangaistuspotkua ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

ONS ei kuitenkaan ehtinyt aloittaa kiriä, kun PK-35 Vantaa siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Parikka pääsi murtautumaan rangaistusalueelle, ohitti yhden oululaispelaajan ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan etuyläkulmaan. Parikan lisäaikamaali jäi ottelun viimeiseksi merkittäväksi tapahtumaksi, joten PK-35 Vantaa lähti Oulusta kotimatkalle 2-4-vierasvoitto taskussaan.

Punamustien kärsivällisyys palkittiin

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan loppulukemat eivät anna ottelusta täysin oikeaa kuvaa. Vierasjoukkue oli läpi ottelun aloitteellisempi osapuoli.

– Numerot kertovat vähän muuta, mutta olimme tänään pallollisessa pelissä selkeästi vastustajaa edellä. Etenkin toisella jaksolla saimme jauhettua hyvin. Tämä ei silti ollut pallonhallinnan osalta parasta peliämme. Parannettavaa jäi, mutta myös nihkeä kenttä vaikeutti tänään hieman pelaamistamme. Pallo jäi jalkoihin ja syötöt jäivät välillä vajaiksi, Väisänen totesi.

ONS pääsi kuitenkin tekemään ottelun avausmaalin, kun Olmala iski kotijoukkueen johtoon vaikeasta laukaisupaikasta. Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä oli yläkulmaan painuneen laukauksen edessä voimaton.

– Olimme alussa vähän unessa. Pidimme ja kuljetimme palloa liian pitkään, minkä myötä meille tuli liikaa menetyksiä. ONS pääsi alussa laukomaan pallon ihan takayläkulmaan. ”Hemppa” ei voinut sille mitään.

– Kaikki kunnia ONS:lle. He puolustivat hyvin ja jaksoivat liikkua. Vaikka olimme pallollisessa pelissä askeleen edellä, emme päässeet niin hyville paikoille kuin aiemmissa peleissä. Lisäksi laitoimme aika paljon keskityksiä suoraan maalivahdille. Meillä oli siitä huolimatta hyviä tilaisuuksia moneen maaliin, mutta vähän hätiköimme maalipaikoissa, Väisänen arvioi.

Täyden ottelun pelannut Parikka oli Väisäsen kanssa yhtä mieltä siitä, että Oulussa ei nähty Punamustien parasta esitystä. Paikka kuitenkin kiitteli joukkueen maltillista pelaamista tasatilanteessa.

– Oli osaltaan aika nihkeä peli tänään. Pääsimme ratkaisemaan ottelun vasta loppupuolella, mutta pitää olla tyytyväinen joukkueen kärsivällisyyteen jälleen kerran. Jaksoimme rakentaa lopussa pidempiä hyökkäyksiä, jotka tuottivat sitten tulosta.

Parikan iltapuhde oli onnistunut, sillä hän avasi Oulussa kuluvan kauden maalihanansa Naisten Liigassa. Parikka viimeisteli ottelun ensimmäisen ja viimeisen osuman.

– Sanni pääsi ensimmäisessä maalissa vasemmalta läpi ja tarjoili minulle kovan pallon maalin eteen. Siitä oli helppo pistää sisään. Toinen oli enemmän tahtomaali. Onnistuin yksi vastaan yksi –tilanteessa boxin sisällä ja sen jälkeen vasemman jalan vedossa etuyläkulmaan. Huudosta päätellen toinen maali tuntuikin erityisen hyvältä, Parikka myhäili.

Polvivammastaan toipunut Tiia Peltonen pelasi muutaman minuutin jo viikonlopun Pallokissat-ottelussa, mutta Oulussa hän palasi Punamustien avauskokoonpanoon.

– ”Tipe” on juuri palannut pelikuntoon ja pelasi nyt ensimmäistä kertaa koko pelin. Se oli ensimmäiseksi peliksi ihan ehjä ja varma suoritus. Tässä vaiheessa on tärkeää saada minuutteja alle. Meillä on puolustuslinjaan paljon hyviä vaihtoehtoja, Väisänen sanoi.

 

ONS – PK-35 Vantaa 2-4 (1-1)

”Pääsimme ratkaisemaan ottelun vasta loppupuolella, mutta pitää olla tyytyväinen joukkueen kärsivällisyyteen jälleen kerran.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

9 Netta Koso (86´ Selina Mustajoki)

11 Eveliina Parikka

12 Henriikka Mäkelä

15 Hanne Ojanperä (76´ Ella Hopponen)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (83´ Elina Salmi)

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

14 Elina Salmi

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot