UUTISET

Punamustille maaliton tasapeli Ahvenanmaalla

4.5.2016

PK-35 Vantaa pelasi keskiviikkoiltana toisen peräkkäisen maalittoman tasapelinsä. Isäntäjoukkue IFK Mariehamn oli otteluun lähdettäessä sarjakärjessä, mutta etenkin toinen jakso eteni Maarianhaminassa vierasjoukkueen komennossa. Maali jäi kuitenkin tekemättä, joten Punamustien pistetili karttui lopulta vain yhdellä lisäpisteellä.

Ottelun avausjakso eteni tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon. PK-35 Vantaa piti enemmän palloa, mutta myös kotijoukkue pääsi ajoittain hätyyttelemään vieraiden maalia. Maalivahti Daniel Kollar sekä vahvan ottelun pelanneet topparit Kosta Manev ja Konsta Rasimus onnistuivat kuitenkin pitämään saarelaiset hyvin poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Punamustien avausjakson paras maalintekopaikka avautui Yerai Vilaboalle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen. Kotijoukkueen vaarallisin maalipaikka siunaantui toppari Jani Lyyskille, joka pääsi laukomaan vapaasti rangaistuspilkun kohdalta. Lyyskin laukaus painui kuitenkin niukasti ohi maalin.

Maalittoman avausjakson jälkeen ote siirtyi yhä vahvemmin Punamustille. Vieraat pitivät palloa ja pystyivät kontrolloimaan peliä niin, että IFK Mariehamn ei päässyt vaarallisiin hyökkäyksiin. PK-35 Vantaa ei kuitenkaan pystynyt konkretisoimaan hallintaansa maalipaikoiksi.

Ottelun loppupuolella Ilari Äijälä pääsi laukomaan kahdesti rangaistusalueen rajalta, mutta laukauksista ensimmäinen suuntautui suoraan Viitalan syliin ja toinen yli maalin. PK-35 Vantaan paras maalipaikka avautui lopulta 87. peliminuutilla, kun Lucas Kaufmann pelattiin hienolla seinäsyötöllä läpi. Kaufmann pääsi laukomaan vapaast rangaistuspilkun kohdalta, mutta veto painui yli maalin.

Ahvenanmaalla ei lopulta nähty maaleja, joten PK-35 Vantaa lähti paluumatkalle yhtä sarjapistettä rikkaampana. Vaikka vastassa oli sarjan kärkijoukkue, tasapeli jätti Punamustille hieman hampaankoloon. Positiivista oli kuitenkin liigakauden toinen nollapeli.

Koko alkukauden käsivamman takia sivussa ollut Carlos Portela pääsi ottelun loppuhetkillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimiin. Portela ei onnistunut lyhyessä ajassa kääntämään peliä Punamustien eduksi, mutta tärkeän keskikenttäpelaajan paluu lupaa hyvää tulevia otteluita ajatellen.

Kuqi harmitteli voittomaalin puuttumista

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli jälleen tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, mutta harmitteli ratkaisevan maalin puuttumista. PK-35 Vantaalla oli tilaisuutensa ottelun voittamiseen, mutta tehot puuttuivat.

– Totta kai tulos harmittaa. Tuntuu siltä, että olemme menettäneet kahdessa viimeisessä pelissä neljä pistettä. Se on tietysti positiivista, että olemme ottaneet pisteen hallitsevilta mestareilta ja sarjakärjeltä, mutta meillä oli tänään paikkoja ottaa kolme pistettä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen ja siihen, että oma pää pysyi jälleen puhtaana, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan IFK Mariehamnin vieraana on vaikea hakea pisteitä, mutta PK-35 Vantaan suoritus oli raskaasta matkustuspäivästä huolimatta hyvä.

– Tiesimme, että tämä ei ole helppoa paikka hakea pisteitä. Lähdimme kuudelta aamulla Vantaalta, joten esitys oli siihen nähden hyvä. En voi vaatia pelaajilta enempää. Dominoimme peliä alusta loppuun vahvaa joukkuetta vastaan. Vain maali jäi tekemättä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Kuqi sanoi.

Veikkausliigan ensimmäisissä peleissään PK-35 Vantaa päästi paljon maaleja, mutta viimeisessä kahdessa ottelussa Punamustien verkkoon ei ole tehty maaliakaan.

– Päästimme ensimmäisissä peleissä liikaa helppoja maaleja, mikä ei ole tapaistamme. Nyt olemme saaneet homman korjattua, ja jokainen peli on ollut edellistä parempi. Tänään IFK Mariehamnin paikat olivat tosi vähissä. He saivat yhden hyvän tilanteen, jonka Kollar torjui. Muuten meillä ei ollut mitään hätää.

Maarianhaminaan oli matkustanut myös noin kymmenen Punamustien kannattajaa, jotka kannustivat omiaan äänekkäästä läpi ottelun. Myös Kuqi kiitteli Ahvenanmaalle saapuneita vieraskannattajia.

– Oli aivan loistavaa, että meillä oli montaa kannattajaa paikalla ja he pitivät hyvin ääntä. Hienoa, että meillekin on alkanut kasaantua enemmän äänekkäitä kannattajia. Haluan antaa heille aihetta juhlaan. Tänään he tekivät pitkän matkan, joten onneksi pystyimme tarjoamaan heille edes tasapelin, Kuqi sanoi.

Täyden ottelun vasempana puolustajana pelannut Ilari Äijälä piti Punamustien peliesitystä hyvänä, mutta voittoon tarvittava maali jäi kuitenkin tekemättä.

– Olimme aika hyvällä jalalla liikenteessä, mutta harmillisesti emme saaneet palkintoa. Loimme tarpeeksi hyviä maalintekopaikkoja, mutta emme saaneet palloja sisään, Äijälä harmitteli.

Äijälän mukaan PK-35 Vantaa oli ottelussa aloitteelisempi osapuoli, mutta samaan hengenvetoon hän korosti, että IFK Mariehamn on pärjännyt omalla pelitavallaan hyvin.

– IFK Mariehamn laittoi oikeastaan koko toisen jakson pitkää palloa, kun me yritämme pelata futista. Ainakin itse nautin siitä vaihtoehdosta enemmän. IFK tekee oman juttunsa kuitenkin hyvin, ja toistaiseksi het ovat keränneet hyvin pisteitä. Molemmilla oli paikat voittaa peli, mutta mielestäni hallitsimme etenkin toista jaksoa.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo lauantaina 7.5. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin.

 

IFK Mariehamn – PK-35 Vantaa 0-0                                                             

”Dominoimme peliä alusta loppuun vahvaa joukkuetta vastaan. Vain maali jäi tekemättä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez (85´ Carlos Portela)

9 Masar Ömer (73´ Pablo Counago)

11 Ilari Äijälä

16 Konsta Rasimus

19 Aleksi Ristola (69´ Lucas Kaufmann)

22 Lucas Garcia

33 Fernando Liñan Rodriguez

55 Marcus Heimonen

 

Vaihtopelaajat:

6 Carlos Portela

12 Jalmari Karvinen

15 Lucas Kaufmann

17 Kevin Mombilo

38 Pablo Couñago

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot