UUTISET

Naiset pelaavat helatorstaina Oulussa

4.5.2016

Punamustien naisten pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen huomenna. PK-35 Vantaa matkustaa kauden pisimpään vieraspeliinsä, kun joukkue matkustaa kauden pirteästi aloittaneen sarjanousija ONS:n vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna helatorstaina 5.5. klo 14.00 Castrenin keinonurmella Oulussa.

PK-35 Vantaa on aloittanut mestaruutensa puolustamisen mallikkaasti, sillä joukkue on voittanut kaikki neljä Naisten Liigan otteluaan. Tampereen Ilves sekä Porin Nice Futis ovat kaatuneet vieraskentillä ja TPS sekä Pallokissat kotona Myyrmäessä. Pallokissoja vastaan PK-35 Vantaa nappasi viime lauantaina kauden toistaiseksi suurimman voittonsa lukemin 6-0.

Neljän ottelun jälkeen Punamustien maaliero on vakuuttava 16-1. Ainoa takaiskuosuma syntyi sarja-avauksen ensimmäisillä minuuteilla, mutta sen jälkeen PK-35 Vantaa on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana. Punamustien hyökkäystehoista ovat vastanneet etenkin kuudella osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Sanni Franssi sekä neljästi osunut Hanne Ojanperä. Netta Koso on tehnyt kolme maalia, Sanna Saarinen kaksi ja Tia Painilainen yhden.

Sarjanousija ONS on kerännyt neljästä ottelustaan seitsemän pistettä. Oululaiset aloittavat sarjan kotitasapelillä Nice Futista vastaan. Sen jälkeen ONS kaatoi HJK:n vieraskentällä lukemin 1-3. Kolmannessa ottelussaan joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa Åland Unitedia vastaan, mutta ONS palasi nopeasti voittokantaan. Edellisessä ottelussaan oululaiset kaatoivat TiPSin vieraissa selvin 0-5-lukemin.

Nousijoiden vahvasta alkukaudesta kertoo sekin, että ONS on kymmenellä tehdyllä maalillaan ollut PK-35 Vantaan jälkeen sarjan tehokkain joukkue. Maaleista peräti kahdeksan on syntynyt vieraspeleissä, mutta huomionarvoista on se, että ONS ei ole jäänyt tällä kaudella vielä kertaakaan maaleitta. Oululaisten tehokkaimpana maalintekijänä on kunnostautunut kolmesti osunut Denali Murnan. Kahteen osumaan ovat yltäneet Onna Ketola, Anna Olmala ja Emma Peuhkurinen.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella loukkaantumisten vuoksi Ronja Ikonen ja Vilma Väisänen. Netta Koson, Roosa Bröijerin ja Elina Salmen pelaaminen on vielä epävarmaa. Uusi sopimuspelaaja Ashley Riefner ei vielä matkusta joukkueen mukana Ouluun.

ONS aloittanut pirteästi

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan ONS on aloittanut sarjakauden hyvin. Nousijajoukkueella on jalkeilla hyvä joukkue, joka on jo osoittanut pärjäävänsä myös Naisten Liigassa.

– ONS:lla on hyvä buumi päällä. Lähes joka kausi on löytynyt yksi nousijajoukkue, joka on pystynyt heti ensimmäisellä kaudella hyvään suoritukseen. ONS näyttää jatkavan sitä perinnettä, Väisänen totesi.

– He ovat jo osoittaneet pystyvänsä taistelemaan hyvin tässä sarjassa. Heillä on hyviä nuoria ja taitavia pelaajia. Sen lisäksi heillä on muutama jenkkipelaaja ja nyt palannut kiinalainen maalivahti. ONS tulee varmasti tosi kovaa tilanteisiin. Vastassa on varmasti hyvä joukkue, joka haluaa kehittää pelaajia ja pyrkii pelaamaan futista.

Punamustien maalihanat aukesivat toden teolla viime lauantain kotiottelussa Pallokissoja vastaan. Hienoista 6-0-voittolukemista huolimatta joukkueen pallollisessa pelissä oli Väisäsen mukaan vielä parantamisen varaa. Puolustussuuntaan esitys oli kenties toistaiseksi sarjakauden paras.

– Viime peli ei ollut parasta pallollista peliämme, mutta puolustuspeli oli aika vahvaa. Emme päästäneet heitä vaarallisille paikoille Se oli joukkueelta hyvä suoritus. Myös koko kentän prässi toimi eri alueilla hyvin.

– Välillä etenimme nopeasti ja välillä pelasimme maltille, minkä myötä saimme hyviä murtautumisia. Hyökkäyspään pelaajamme ovat olleet hyvässä iskussa, ja kaikki ovat päässeet maalintekoon. He haluavat varmasti jatkaa siitä, Väisänen sanoi.

Punamustien kokoonpanotilanteeseen liittyy vielä ottelupäivän aattona muutamia epävarmuustekijöitä.

– Katsotaan, paljonko pelaajia saamme huomenna mukaan. Toivottavasti saamme kaikki kuntoon. Uusi pelaaja ei lähde vielä mukaan. Hän harjoittelee ensin ja totuttelee joukkueen pelitapaan. Sitten hän tulee hiljalleen mukaan peleihin tuomaan lisää vaihtoehtoja joukkueen tekemiseen.

ONS – PK-35 Vantaa pelataan torstaina 5.5. klo 14.00 Castrenin keinonurmella Oulussa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot