Lucas Garcia

Punamustille ensimmäinen kotipiste maalittomalla tasapelillä

Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattiin perjantai-iltana molempien joukkueiden kannalta tärkeä ottelu, kun PK-35 Vantaa ja SJK jahtasivat arvokkaita sarjapisteitä. Molemmat saivat lopulta tililleen yhden pisteen, sillä ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. SJK:lle sarjapiste oli kauden ensimmäinen. PK-35 Vantaa sen sijaan avasi vihdoin pistetilinsä myös kotikentällään.

Hallitseva Suomen mestari SJK on aloittanut kauden yskähdellen, sillä Myyrmäkeen saapuessa joukkueen pistetili oli edelleen avaamatta. Vantaalla SJK onnistui luomaan ottelun alkupuolella muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta pelin edetessä ote siirtyi yhä vahvemmin Punamustille.

Ottelun alussa pohjanmaalaisten Roope Riski pääsi väläyttelemään vaarallisuuttaan. Riski karkasi kymmenenellä minuutilla läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalia vartioinut Daniel Kollar veti pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Riski pääsi hyvien harhautusten jälkeen laukomaan, mutta tällä kertaa pallo kolahti tolppaan. Myös Ariel Ngueukam pääsi laukomaan läheltä Kollarin käsiin ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta sen jälkeen vieraat eivät enää päässeet maalipaikoille.

Rauhallisesti aloittanut PK-35 Vantaa otti hiljalleen pallonhallinnan itselleen. Jo avauspuoliajan loppu eteni vahvasti kotijoukkueen komennossa. PK-35 Vantaa piti paineen SJK:n kenttäpuoliskolla, mutta vaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. Punamustien avausjakson paras maalintekopaikka avautui lopulta Mateo Miguezille, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajalta SJK-maalivahti Mihkel Aksalun syliin.

Maalittoman avausjakson jälkeen PK-35 Vantaa lisäsi höyryä ja loi painetta vieraiden puolustukselle. Heti toisen jakson alussa Masar Ömer pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta Aksalu torjui laukauksen yli päätyrajan. Seuranneesta kulmapotkusta Ömer pääsi puskemaan, mutta pallo painui niukasti ohi maalin.

SJK kesti Punamustien paineen ja onnistui pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. PK-35 Vantaa oli kuitenkin vielä aivan ottelun lopussa lähellä siirtyä johtoon. Ymer Xhaferi antoi hyvän keskityksen ja Pablo Couñago pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta ottelun hahmoihin lukeunut Aksalu venyi upeaan torjuntaan. Aksalun torjunta pelasti lopulta SJK:lle pisteen, sillä ottelu päättyi tasalukemiin 0-0.

Vain maali jäi puuttumaan

PK-35 Vantaalle perjantai-illan tasapelipiste oli kauden ensimmäinen kotikentällä Myyrmäessä. Päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan tasapelistä jäi hieman hampaankoloon, mutta samalla hän kiitteli joukkueensa peliesitystä.

– Jokainen piste on totta kai tärkeä, mutta uskon SJK:n olevan meitä tyytyväisempi tulokseen. En voi kuitenkaan pyytää jätkiltä enempää. Meiltä puuttui pari tärkeää pelaajaa ja pelasimme Suomen mestaria vastaan, Kuqi totesi.

– Tiesimme SJK:n vahvuudet ja pystyimme vastaamaan niihin erittäin hyvin. Meillä oli pari hyvää paikkaa, mutta vastustajan maalivahti teki muutaman hyvän torjunnan. Olisin toivonut avausjaksolla vähän enemmän laukauksia.

Kuqin mukaan kentällä ei näyttänyt siltä, että vastakkain oli kaksi sarjataulukon viimeisille sijoille jäänyttä joukkuetta. PK-35 Vantaan hyvä peliesitys antoi jälleen uskoa siihen, että joukkue pystyy kilpailemaan paremmista sijoituksista.

– Peli ei näyttänyt häntäpään joukkueiden kohtaamiselta. Mielestäni se oli viihdyttävää jalkapalloa. Pelillisesti olemme pärjänneet hyvin, mutta pisteitä ei ole tullut samaan tahtiin. Nyt meidän pitää vain nostaa pää pystyyn, Kuqi sanoi.

Punamustien maalivahti Daniel Kollar on kärsinyt ulosajosta seuranneen kahden ottelun pelikieltonsa, joten hän palasi jälleen tolppien väliin. Paluu onnistui hyvin, sillä PK-35 Vantaa pelasi perjantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä Veikkausliigassa.

– Tuntui hyvältä päästä taas pelaamaan. Ensimmäisellä jaksolla peli oli mielestäni vähän kyttäilyä. Avausjakso oli tasainen ja varovainen, mutta toisella jaksolla saimme pelin selvästi hallintaamme. Meillä oli paikkoja, mutta harmillisesti emme pystyneet tappamaan peliä. Onneksi pidimme kuitenkin oman pään puhtaana, Kollar tuumi.

Kollarin mukaan hyvä peliesitys antaa Punamustille jälleen lisää uskoa omaan tekemiseen.

– Pelasimme 0-0 viime kauden mestarijoukkuetta vastaan. Mielestäni olimme jopa aktiivisempia ja meillä oli enemmän maalintekopaikkoja. Tämä kasvattaa varmasti joukkueen itseluottamusta, kun lähdemme keskiviikkona ryöstöretkelle saarelle.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat keskiviikkona 4.5. vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Seuraava kotiottelu on edessä lauantaina 7.5., kun Helsingin Jalkapalloklubi vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – SJK 0-0

”Peli ei näyttänyt häntäpään joukkueiden kohtaamiselta. Mielestäni se oli viihdyttävää jalkapalloa.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez

9 Masar Ömer (76´ Pablo Couñago)

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann (87´ Aleksi Ristola)

16 Konsta Rasimus

22 Lucas Garcia

33 Fernando Liñan Rodriguez

55 Marcus Heimonen (72´ Ymer Xhaferi)

 

Vaihtopelaajat:

6 Carlos Portela

10 Ymer Xhaferi

13 Samu Volotinen

17 Kevin Mombilo

19 Aleksi Ristola

38 Pablo Couñago

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com