UUTISET

Punamustille 6-0-voitto vappuaattona

30.4.2016

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä selvänumeroisen 6-0-voiton Kuopion Pallokissoista. Kaikki neljä Naisten Liigan otteluaan voittanut PK-35 Vantaa jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Vappuaattona Punamustien maalijuhlia tahditti etenkin kolmesti osunut Sanni Franssi.

Franssi avasi Punamustien maalihanat 12. peliminuutilla. Roosa Bröijer antoi hyvän pystysyötön, jonka päätteeksi Franssi pääsi nokikkain Pallokissojen maalivahdin Pauliina Tähtisen kanssa. Franssi tuikkasi pallon Tähtisen ohi ja peliväline vieri hitaasti takakulmaan.

Kotijoukkue lisäsi noin puolen tunnin pelin jälkeen. Eveliina Parikka sai jalkansa vapaaksi oikealla laidalla ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Pallo tavoitti lopulta takatolpalta Hanne Ojanperän, jolla oli helppo työ siirtää Punamustat 2-0-johtoon. Samalla Ojanperä jatkoi hienoa maaliputkeaan, sillä hän on osunut vuoden jokaisessa kilpailullisessa ottelussa.

Pallokissat aloitti ottelun terävästi, mutta viiden minuutin rynnistyksen jälkeen ote siirtyi täysin Punamustille. Avausjakso eteni vahvasti PK-35 Vantaan komennossa ja maalintekopaikkoja oli useampaankin osumaan. Tauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Punamustien kolmas osuma syntyi 51. peliminuutilla. Franssi murtautui rangaistusalueelle ja laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan. Kuusi minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa siirtyi jo 4-0-johtoon. Parikka antoi oikealta laidalta hyvän syötön takaviistoon ja Sanna Saarinen sijoitti pallon taka-alakulmaan. Samalla Saarinen avasi vappuaaton kunniaksi kuluvan kauden maalitilinsä.

Kotijoukkueelle tuomittiin 85. peliminuutilla rangaistuspotku, kun kuopiolaispelaaja joutui käyttämään Franssia vastaan käsiään. Pallon taakse asettui Saarinen, joka laukoi pelivälineen varmasti maalin oikeaan reunaan.

Loppulukemat 6-0-syntyivät kaksi minuuttia myöhemmin. Tia Painilainen antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen rangaistusalueelle ja Franssi ehti palloon ennen Pallokissojen maalia vartioinutta Tähtistä. Franssi ohitti Tähtisen yhdellä kosketuksella ja pääsi siirtämään pallon rauhassa tyhjään maaliin.

Vappuaaton voiton myötä PK-35 Vantaa jatkaa neljän kierroksen jälkeen sarjakärjessä puhtaalla pelillä maalierolla 14-1. Punamustien ainoa päästetty maali syntyi sarjakauden ensimmäisellä laukauksella Tampereen Ilveksen vieraana. Sen jälkeen joukkueen maali on pysynyt koskemattomana.

Kauden toistaiseksi parasta puolustuspeliä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukana osa Punamustien pelaajista joutui pelaamaan lauantaina hieman puolikuntosina, mikä ei kuitenkaan lopulta näkynyt heidän suorituksissaan.

– Meillä oli vähän flunssaisia pelaajia kentälle, mutta se ei mielestäni näkynyt kauheasti heidän tekemisissään. Hyökkäyspään erikoistilanteissa jäi vielä parannettavaa, mutta muuten olen pelillisesti tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä vapunviettoon, Väisänen totesi.

– Pallokissoilla oli välillä puolikorkeaa prässiä ja välillä he joutuivat tiputtamaan tosi alas. Silloin pääsimme jauhamaan ja löysimme paikkoja. Hyökkääjämme hyödynsivät niitä alussa aika hyvin, mutta meillä oli tänään aika paljon paikkoja tehdä enemmänkin maaleja.

Väisäsen aisapari Pasi Jaakonsaaren mukaan Punamustien peliesitys oli hyvä, mutta hänen mielestään joukkueella on 6-0-lukemista huolimatta vielä varaa parantaa suoritustaan.

– Se ei ollut mitenkään täydellinen matsi. Syöttövirheitä tuli paljon ja välillä oli sekavia hetkiä. Pelin avaaminen ei ollut ihan niin hyvää kuin aikaisemmin, mutta kuitenkin riittävää, Jaakonsaari tuumi.

– Kun pääsimme monen pelaajan prässin ohi, hyökkääjillämme oli jälleen enemmän tilaa. Luulen sen hyydyttäneen Pallokissat, kun pääsimme hyökkäämään aika avointa kenttää vastaan ja sahaamaan heidän puolustustaan rikki. Hyökkääjämme ovat hyvässä iskussa. Heillä oli tänään hyvät tehot.

Jaakonsaaren mukaan PK-35 Vantaa pystyy mukautumaan hyvin erilaisten vastustajien pelaamiseen.

– Nyt näyttää siltä, että ei ole väliä, prässääkö vastustaja vai ei. Pystymme ohittamaan molemmat ja hyödyntämään omaa pallollista pelaamistamme kummassakin tilanteessa.

Valmennuskaksikon mielestä vappuaaton esitys oli puolustussuuntaan toistaiseksi kauden paras. PK-35 Vantaa onnistui hyvin pitämään vieraansa poissa maalintekopaikoilta.

– Puolustuslinjamme suoritui hyvin. Pallokissat eivät päässeet läpiajoihin, eikä meille tullut mitään isompia virheitä, joista vastustaja olisi päässyt puolittaisiin maalipaikkoihin. Puolustussuuntaan pelimme oli hyvin stabiilia ja varmaa, Jaakonsaari sanoi.

– Selina Mustajoki tuli nyt ensimmäistä kertaa toppariksi ja suoriutui tehtävästään hyvin. Pitää kuitenkin muistaa, että Signy Aarna ja Ella-Rosa Huusko ovat hyökkäyspäässä liigan parhaimmistoa. Selina uskalsi osallistua myös pallolliseen pelaamiseen loistavasti, Väisänen kehui.

Punamustien maalivahti Velma Oikarinen piti lauantai-iltapäivänä Punamustien maalin jälleen puhtaana. Kuopiolaiset pääsivät hätyyttelemään kotijoukkueen maalia vain muutamaan otteeseen, mutta Oikarinen hoiti harvat tilanteet mallikkaasti.

– Hyvän ja rauhallisen maalivahdin tunnistaa siitä, että hän pystyy olemaan skarppina, vaikka tilanteita tulee harvakseltaan. Silloin ei tule mitään lipsahduksia, vaan maalivahti hoitaa harvat tilanteet varmasti. On loistavaa, että meillä on kaksi tasaista maalivahtia, jotka tekevät harvoin virheitä, maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen kiitteli.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen helatorstaina 5.5. vierasottelulla ONS:ää vastaan. Seuraavan kotiottelunsa PK-35 Vantaa pelaa lauantaina 14.5., kun Åland United vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – Pallokissat 6-0 (2-0)

”Puolustussuuntaan pelimme oli hyvin stabiilia ja varmaa.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

11 Eveliina Parikka

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä (64´ Ella Hopponen)

16 Selina Mustajoki (79´ Tiia Peltonen)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (74´ Elina Salmi)

 

Vaihtopelaajat:

3 Tiia Peltonen

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

18 Ella Hopponen

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.