UUTISET

Punamustille tappio lisäajan erikoistilannemaalilla

24.4.2016

Punamustien miehet kärsivät sunnuntaina katkeran tappion Rovaniemellä. PK-35 Vantaa pelasi RoPSin vieraana tasaisen ottelun, jossa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon. Lopulta kotijoukkue RoPS onnistui kuitenkin tekemään ratkaisevan 1-0-maalin ottelun lisäajalla epäsuorasta vapaapotkusta.

PK-35 Vantaa lähti Rovaniemelle hakemaan hyvitystä avauskierroksen kotitappiolleen. Ottelusta muodostuikin varsin tasainen ja huomattavasti Myyrmäen sarja-avausta vähämaalisempi. Molemmat joukkueet kävivät kuitenkin jo avausjaksolla lähellä maalintekoa. Ensimmäinen vaarallinen tilanne avautui RoPSin Janne Sakselalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Punamustien onneksi veto kilpistyi kuitenkin tolppaan.

Toisessa päässä nähtiin hyvä tilanne 25. peliminuutilla, kun pitkän nousun tehnyt Yerai Vilaboa pääsi laukomaan. Laukaus suuntautui kohti takakulmaa ja Kosta Manev sai vielä päänsä väliin, mutta vieraiden epäonneksi Manev ei onnistunut ohjaamaan palloa maaliin.

Hetkeä myöhemmin Ymer Xhaferi antoi oikealta laidalta hyvän vapaapotkun ja Manev pääsi ohjaamaan, mutta RoPSin maalivahti Ricardo Schuck Friedrich onnistui torjumaan pallon tolppaan. Masar Ömer pääsi yrittämään vielä jatkotilanteesta, mutta brasilialaismaalivahti ehti jälleen laukauksen tielle.

Ennen taukoa Punamustille avautui vielä yksi hyvä maalintekopaikka, kun Lucas Garcia pelasi hyvän seinäsyötön Mateo Miguezin kanssa ja murtautui rangaistusalueelle. Garcia pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Ricardo veti jälleen pidemmän korren. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa piti avausjakson lopun tavoin pallonhallinnan itsellään. Punamustien pallonhallinta ei tuottanut toisen jakson alussa maalintekotilanteita, mutta samalla myös RoPSin vaaralliset hyökkäykset jäivät vähiin. Pelin lähestyessä loppuaan RoPS pääsi kuitenkin jälleen paremmin peliin mukaan.

Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana kotijoukkueelle avautui muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Robert Taylorin laukaus painui niukasti maalin ohi ja Saksela ei osunut avopaikassa palloon. Aleksandr Kokon läpiajo sen sijaan pysähtyi hyviä otteita esittäneen Samu Volotisen hienoon vastaantuloon.

Ottelun ainoa osuma nähtiin lisäajalla, kun hyvän ottelun pelanneille Konsta Rasimukselle ja Volotiselle sattui kommunikaatiokatkos. Omaa maalia kohti juossut Rasimus otti palloon huonon kosketuksen ja Volotinen hipaisi palloa sormillaan. Tilanteessa ei ollut suurta hätää, mutta erotuomari tulkitsi Rasimuksen kosketuksen syötöksi omalle maalivahdille.

Tuomiona oli epäsuora vapaapotku noin kuudesta metristä. Pallon taakse asettui Aleksander Kokko, joka laukoi pallon Punamustien pelaajamuurin läpi maaliin. Peliä oli tässä vaiheessa takana 91 minuuttia ja Kokon laukoma 1-0-maali jäi lopulta pelin viimeiseksi maalintekotilanteeksi. RoPS voitti ottelun viime hetkien maalilla, joten sarjapisteet jäivät lopulta napapiirille.

Kuqi kehui nuorta maalivahtiaan

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, mutta samalla hän kiitteli joukkueensa peliesitystä.

– Totta kai tulos harmittaa, sillä pelissä oli paljon hyvää. Ensimmäisellä puoliajalla meidän olisi pitänyt tehdä pari maalia, mutta heidän maalivahtinsa otti pari hyvää torjuntaa. Toisella jaksolla peli vähän tasoittui, mutta ensimmäisellä puoliajalla olimme selvästi parempia, Kuqi sanoi.

– Hallitsimme peliä, mutta se lopun tilanne harmittaa, kun tuomari päätti tehdä tuollaisen ratkaisun. Se tuntuu pahalta.

Kuqin mukaan PK-35 Vantaa onnistui pääsääntöisesti pitämään rovaniemeläiset poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Myös Volotinen oli tolppien välissä mies paikallaan.

– Vastahyökkäykset ovat heidän vahvuuksiaan, ja he saivat niistä pari paikkaa, jotka Samu torjui.

– Samu on ollut erittäin hyvä. Hän on nuori poika ja vielä kokematon, mutta hän pelasi nämä kaksi peliä aivan loistavasti. Olemme pelanneet nyt myös joukkueena paremmin, mutta en ota mitään pois Samulta. Hän on hoitanut roolinsa erinomaisesti, Kuqi kehui.

Punamustien nuori maalivahti Volotinen oli Rovaniemellä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigassa. Volotinen esitti ottelussa hyviä otteita ja piti vieraat tärkeillä torjunnoillaan mukana pelissä. Volotisen mukaa koko joukkueen puolustuspeli toimi Rovaniemellä hyvin.

– Pelasimme ja puolustimme pitkään tosi hyvin. Puolustuslinjassa jokainen jätkä pelasi hyvin ja voitimme pääpalloja, Volotinen arvioi.

Vieraiden nollapeli mureni vasta ottelun lisäajalla, kun RoPS iski voittomaalin epäsuorasta vapaapotkusta. Volotinen otti vastuun takaiskuosumasta.

– Sain pari hyvää koppia, mutta tein lopussa ratkaisevan virheen. Se syö miestä. Se oli kommunikaatiohäiriö, mutta ne ovat aina maalivahdin vastuulla. En syytä Rasimusta tilanteesta lainkaan.

– Tämä on kokemusta. Mikä ei tapa, se vahvistaa, Volotinen totesi.

PK-35 Vantaan pelit Veikkausliigassa jatkuvat perjantaina 29.5. klo 18.30. Silloin Punamustien vieraaksi Myyrmäkeen saapuu hallitseva Suomen mestari Seinäjoen Jalkapallokerho.

 

RoPS – PK-35 Vantaa 1-0 (0-0)

”Totta kai tulos harmittaa, sillä pelissä oli paljon hyvää.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez

9 Masar Ömer (74´ Pablo Couñago)

10 Ymer Xhaferi (77´ Marcus Heimonen)

11 Ilari Äijälä

13 Samu Volotinen

15 Lucas Kaufmann (84´ Aleksi Ristola)

16 Konsta Rasimus

22 Lucas Garcia

33 Fernando Liñan Rodriguez

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

12 Jalmari Karvinen

17 Kevin Mombilo

38 Pablo Couñago

55 Marcus Heimonen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.