UUTISET

Naisille vierasvoitto Porista

23.4.2016

Punamustien naiset jatkoivat lauantaina hyviä otteitaan Naisten Liigassa. PK-35 Vantaa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa sarjapeleissä kaatamalla porilaisen Nice Futiksen vieraissa lukemin 0-3. Vieraat tekivät raekuuron värittämässä ottelussa kolme hienoa maalia ja veivät sarjapisteet Myyrmäkeen.

Nice Futis pyrki alusta lähtien prässäämään kovaa usean pelaajan voimin. Vierasjoukkue onnistui kuitenkin pääsääntöisesti ohittamaan prässin hyvin ja luomaan useita vaarallisia maalintekotilanteita. Sekä Tia Painilainen että Sanna Saarinen laukoivat tolppaan. Sanni Franssin yritys sen sijaan painui niukasti takatolpan ohi ja Hanne Ojanperän laukauksen porilaismaalivahti Anni Tamminen onnistui torjumaan.

Punamustien avausmaali syntyi lopulta ottelun 36. peliminuutilla. Painilainen eteni pallon kanssa rangaistusalueen kulmalle ja pääsi laukomaan vapaasti. Tällä kertaa laukaus upposi takakulmaan ja vei Punamustat johtoon.

Toisen jakson alussa Nice Futis pääsi paremmin peliin mukaan ja peli aaltoili voimakkaasti päästä päähän. Porilaisten hyökkääjä karkasi läpiajoon, mutta Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui selvittämään tilanteen. Hetkeä myöhemmin myös toisessa päässä nähtiin läpiajotilanne, mutta Sanni Franssin laukaus painui niukasti maalin ohi.

PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin lisäämään johtoaan 61. peliminuutilla. Franssi ujutti pallon näyttävällä kikalla puolustajan jalkojen välistä ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Franssi sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan ja vei vieraat 0-2-johtoon.

Punamustien kolmas osuma syntyi 82. minuutilla, kun Franssi antoi Ojanperälle vapauttavan syötön. Ojanperä karkasi läpiajoon ja pääsi kiertämään vastaan tulleen maalivahdin. Lopulta Ojanperällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Lisäosumia ei enää nähty, joten sarjapisteet matkasivat Vantaalle maalein 0-3. Kaikki kolme Naisten Liigan otteluaan voittanut PK-35 Vantaa jatkaa siis puhtaalla pelillä sarjakärjessä.

Tärkeä voitto raskaan viikon päätteeksi

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan vierasjoukkue onnistui hyvin ohittamaan porilaisten korkean prässin. Sen ohitettuaan PK-35 Vantaa onnistui luomaan useita hyviä maalintekotilanteita.

– Heti pelin alussa nähtiin, että Nice Futis pyrkii prässäämään hyvin ja ottamaan ylhäältä kiinni usealla pelaajalla, mutta pystyimme kuitenkin pelaamaan tosi hyvin. Alussa olimme tietyissä tilanteissa hieman jäljessä ja he pääsivät pelaamaan alinta linjaamme vastaan, mutta loppujen lopuksi heidän yrityksensä jäivät aika vaisuiksi.

Toisessa päässä saimme muutaman aivan loistavan maalintekopaikan: kaksi tolppaa, Sanna pusku maalivahdin syliin ja lisäksi muitakin paikkoja. Tärkeintä oli se, että pääsimme hallitsemaan palloa vastustajan kenttäpuoliskolla. Sieltä on kuitenkin pitkä matka lähteä hyökkäämään näin isolla kentällä, Väisänen totesi.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari oli samoilla linjoilla.

– Alun pienen haparoinnin jälkeen peli lähti sujumaan. Kun pääsimme Nice Futiksen ensimmäisen prässin ohi, meillä oli enemmän tilaa ja pääsimme hyvin hyökkäyskolmannekselle. Saimme luotua ihan hyviä tilanteita, Jaakonsaari arvioi.

– Pelimme laatu parani, kun vastustaja hieman väsähti. Mielestäni Nice Futis oli kuitenkin aikaisempiin vuosiin verrattuna nyt laadukkaampi joukkue ja paremmassa kunnossa. Heidän ulkomaalaisvahvistuksensa olivat ihan hyviä. Osasimme etukäteen odottaa, että kyseessä on vaarallinen joukkue, joka tulee varmasti saamaan paljon pisteitä tässä sarjassa.

PK-35 Vantaa pelasi viime viikonloppuna Naisten Liigaa ja tiistaina 120 minuuttia Suomen Cupia, joten kulunut viikko on ollut pelaajille raskas. Koko ottelun vaihtopenkiltä seuranneelle Eveliina Parikalle annettiin Porissa lepoa.

– Tämä oli meille kolmas peli reilun viikon sisään. Tietyissä tilanteissa näki, että jalat olivat vähän väsyneitä. Ratkaisut eivät olleet ihan optimaalisia ja liike ei ollut yhtä hyvää kuin aiemmissa peleissä. Onneksi tekemisemme riitti kuitenkin tähän peliin, Jaakonsaari totesi.

Punamustien vahva alkukausi sai jatkoa

Toisen jakson alussa peli aaltoili voimakkaasti päästä päähän, kun molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen nopeisiin hyökkäyksiin. Väisäsen mukaan vieraat löysivät kuitenkin lopulta lääkkeet pelin rauhoittamiseen. Lisäksi maalia vartioinut Velma Oikarinen teki tärkeät torjunnat oikeilla hetkillä.

– Välillä pelimme oli vähän sekavaa ja yritimme liian nopeasti ratkaisusyöttöjä. Meidän olisi pitänyt malttaa pitää palloa, mutta halusimme tietenkin ratkaista pelin mahdollisimman nopeasti. Syöttömme olivat kuitenkin ajoittain vähän huolimattomia. Kun se lyhyt sekavampi vaihe meni ohi, maltoimme jälleen pitää palloa, Väisänen sanoi.

– Velma pelasi hyvin, vaikka tilanteita oli vähän. 0-1-tilanteessa hän teki läpiajossa tärkeän torjunnan. Se oli yksi pelin kulminaatiopisteistä.

Myös maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen kiitteli suojattinsa otteita.

– Velma teki hyvän torjunnan tosi tärkeässä paikassa. Tilanteita tuli harvoin, mutta hän pystyi silti reagoimaan niihin hyvin kylmässä kelissä. Tuollaiset torjunnat osoittavat, että maalivahti on kunnossa ja hereillä. Avaaminen oli tänään kovassa tuulessa haastavaa, mutta nekin hoituivat hyvin, Puttonen arvioi.

Myös vahvan ottelun topparin tontilla pelannut Tia-Maria Jaakonsaari sai kiitosta valmennukselta.

– ”Tiksu” oli tänään alakerrassa yksi tärkeimmistä pelaajistamme. Hän pystyi rauhallisuudellaan pitämään kolmiot ja etäisyydet hyvinä. Lisäksi hän pystyi haastamaan vastustajan ensimmäistä linjaa ja pääsimme prässin läpi keskialueelle. Ne ovat pelitavassamme tärkeitä juttuja, Väisänen kehui.

Punamustilla oli Porissa useita tilaisuuksia lisäosumiin, mutta samalla Väisänen muistutti pelin ja alkukauden sujuneen kokonaisuudessaan mainiosti.

– Keskeltä oli vaikea mennä läpi, mutta pääsimme etenemään hyvin laidoilta. Annoimme tänään paljon aikaisia keskityksiä ja maalipaikkoja oli myös toisella jaksolla ihan riittävästi. Voittoon pitää kuitenkin olla tyytyväinen. Takana oli rankka viikko, mutta voitimme 0-3 ja sarjapelien maalieromme on kolmen pelin jälkeen 10-1.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina 30.5. Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä Kuopion Pallokissoja.

 

Nice Futis – PK-35 Vantaa 0-3 (0-1)

”Voittoon täytyy olla tyytyväinen. Raskas viikko takana, 0-3-voitto ja sarjapelien maaliero on kolmen pelin jälkeen 10-1.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

8 Vilma Väisänen (74´ Ella Hopponen)

9 Netta Koso (71´ Selina Mustajoki)

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

11 Eveliina Parikka

12 Henriikka Mäkelä

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.