UUTISET

Punamustien naiset jatkoon cup-trillerissä

20.4.2016

PK-35 Vantaa eteni tiistai-iltana naisten Suomen Cupin puolivälieriin kaatamalla HJK:n jatko-ottelun päätteeksi maalein 3-5. Kotijoukkue HJK karkasi ottelussa nopeasti jo 3-0-johtoon, mutta PK-35 Vantaa nousi väkisin tasoihin ja ohi. Vaikeasta tappiotilanteesta huolimatta Punamustien usko ei horjunut missään vaiheessa.

Näyttöhaluja uhkunut HJK aloitti pelin aggressiivisella prässäämisellä, joka tuotti Punamustille aluksi vaikeuksia. Vaikeudet näkyivät myös tulostaululla, sillä HJK karkasi 13 minuutissa kolmen maalin karkumatkalle.Ottelun avausmaali syntyi viidennellä peliminuutilla, kun Linda Ruutu laukoi vapaapotkun vasempaan alanurkkaan.

Helsinkiläisten toinen osuma syntyi jo 11. peliminuutilla. Tällä kertaa Ruutu tarjoili hyvän pystysyötön rangaistusalueellle Essi Sainiolle, joka pääsi ottamaan pallon haltuunsa. Lopulta Sainio sijoitti pallon takakulmaan ja lisäsi HJK:n johtoa. Kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi jo 3-0-johtoon, kun Tia Hälinen pyysi murtautumaan vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja laukoi pallon pienestä kulmasta maaliin.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lamaantunut shokkialusta. Vierasjoukkue sai takaiskuosumien jälkeen hiljalleen pelinsä käyntiin ja painopiste siirtyi minuutti minuutilta vahvemmin HJK:n puolustusalueelle. PK-35 Vantaa onnistui ohittamaan helsinkiläisten prässin ja pääsi juoksuttamaan vastustajaansa.

Punamustien kavennusosuma syntyi vain minuutti ennen taukovihellystä. Sanna Saarinen laukoi vapaapotkun, jonka HJK-maalivahti Minna Meriluoto torjui eteensä. Ensimmäisenä irtopalloon ehti Sanni Franssin, jonka yritys suuntautui kuitenkin suoraan päin Meriluotoa. Kolmannesta yrityksestä HJK ei enää selvinnyt, kun Eveliina Parikka pääsi survomaan pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Myös toinen jakso alkoi vahvasti vieraiden komennossa, mutta myös HJK:lla oli tilaisuutensa maalintekoon. Kaisa Collin pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Punamustien maalia vartioinut Henriikka Mäkelä onnistui torjumaan Collinin maalintekoyrityksen. Collinilla oli toisella jaksolla myös toinen hyvä maalintekopaikka, mutta Mäkelä torjui takatolpalta tulleen ohjauksen.

PK-35 Vantaa nousi maalin päähän 64. peliminuutilla. Netta Koso antoi hyvän kulmapotkun ja Parikka puski pallon takatolpalta takakulmaan. Tasoitusosuma syntyi 77. peliminuutilla, kun peliväline päätyi Punamustien painostusjakson päätteeksi Saarisella rangaistusalueen rajalle. Saarinen tarjoili lyhyen syötön sivuun Hanne Ojanperälle, joka laukoi pallon varmasti takakulmaan.

3-3-tasoituksen jälkeen PK-35 Vantaa jatkoi painostamista ja voittomaalin jahtaamista. Myös HJK:lle avautui kuitenkin vielä tilaisuus maalintekoon, mutta Mäkelä torjui kovan laukauksen yläriman kautta maalin yli. Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää osumia, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatko-ottelusta.

Jatko-ottelu sai Punamustien kannalta parhaan mahdollisen alun, kun Franssi vei vieraat johtoon 94. peliminuutilla Franssi pääsi karkaamaan päätyrajalla ja laukoi pallon pienestä kulmasta HJK-puolustajan kautta maaliin.

PK-35 Vantaa iski toistamiseen jatko-ottelun toisen puoliskon alussa. Tia Painilainen pelasi pallon Franssille, joka otti pallon taidokkaasti rinnalla haltuunsa ja nosti sen rangaistusalueen rajalta näyttävästi Meriluodon yli takakulmaan. Tyylikäs osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten PK-35 Vantaa eteni Suomen Cupin puolivälieriin maalein 3-5.

Punamustien usko ei horjunut

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen myönsi, että HJK pääsi alussa yllättämään vierailijat. PK-35 Vantaa kuitenkin toipui takaiskuista nopeasti ja löysi lääkkeet helsinkiläisten prässin murtamiseen.

– Kaikki kunnia HJK:lle siitä, että he tulivat alussa kovaa ja yllättivät meidät aika hyvin. Maalit tulivat pienistä henkilökohtaisista virheistä, mutta ne kuuluvat jalkapalloon. Pääsimme kuitenkin kuittaamaan vielä aika monta maalia, Väisänen sanoi.

– Opimme hiljalleen pelaamaan kovaa prässiä vastaan. Se oli joukkueelta hyvä osoitus, että pystymme kehittymään myös pelin aikana.

Tiistai-illan ottelun katsomon puolelta seurannut valmentaja Pasi Jaakonsaari oli Väisäsen kanssa samoilla linjoilla.

– HJK lähti peliin täysillä ja yllätti meidät aggressiivisuudellaan ja rautaisella tahdolla. HJK lähti tosissaan voittamaan peliä. Meitä vastaan prässättiin nyt kovempaa kuin koskaan joten meillä vei aikansa päästä peliin mukaan.

Väisäsen mukaan joukkue ei lamaantunut vaikeasta alusta. Vaikka PK-35 Vantaa joutui kolmen maalin takaa-ajoasemaan, Väisänen kertoi luottaneensa koko ajan joukkueensa voittoon.

– 3-0-tilanteessa on vaikea jatkaa, mutta joukkue ei missään vaiheessa menettänyt uskoaan. Kun pelimme alkoi kulkea, tiedän meidän nousevan vielä tai tekevän ainakin vielä muutaman maalin. Sitten teimme maalin vielä ennen taukoa ja peli oli siinä vaiheessa hallussamme, Väisänen kertoi.

Punamustilla oli toisella jaksolla vahva ote kenttätapahtumista, mutta myös kotijoukkueella avautui muutamia maalintekopaikkoja. PK-35 Vantaan tolppien välissä seissyt Mäkelä piti kuitenkin vieraat pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan.

– HJK sai muutaman tilanteen, mutta saimme siirrettyä pelin painopisteen toiselle kenttäpuoliskolle ja pitämään palloa siellä. Loppua kohden pallonhallintajaksomme pitenivät ja pitenivät. Sen myötä vastustaja joutui juoksemaan. Se on yksi vahvuuksistamme ja tänään saimme sen toimimaan, Väisänen totesi.

– Jos vastustaja prässää kovaa, mutta siitä pystytään pelaamaan läpi, se alkaa jossain vaiheessa tuntua jaloissa. Tänään näkyi se, että HJK:n jalat eivät nousseet prässäämiseen enää samalla tavalla kuin alussa.

Myös viisi tehtyä maalia luonnollisesti ilahduttivat päävalmentajaa.

– On aina mukavaa tehdä hienoja maaleja. Even tärkeä tahtomaali toi meidät mukaan peliin ja hänen puskunsa ja Hannen takanurkkalaukus olivat hienoja. Etenkin Sannin toinen osuma oli aika kansainvälinen maali: rinnalla haltuun ja putoava lehti maalivahdin yli, Väisänen kertasi Punamustien osumia.

Väisäsen mukaan hieno nousu monen maalin tappioasemasta voittoon oli ennen kaikkea kollektiivinen osoitus joukkueen fyysisestä ja henkisestä vahvuudesta.

– Kentällä oli tänään monta loistavaa yksilöä. Heikkoa lenkkiä ei löytynyt. Tämä oli joukkueelle hyvä hengennostatus. Joukkue tietää olevansa hyvässä kunnossa ja pystyvänsä pelaamaan näin pitkän ottelun. Nyt aloitamme palautumisen, jotta olemme lauantaina valmiina Porissa.

Punamustien ottelut jatkuvat lauantaina 23.4. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa Naisten Liigassa Nice Futiksen vieraaksi Poriin.

 

HJK – PK-35 Vantaa 3-5 jo. 3-3 (3-1)

”3-0-tilanteessa on vaikea jatkaa, mutta joukkue ei missään vaiheessa menettänyt uskoaan.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso (78´ Roosa Bröijer)

11 Eveliina Parikka

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä (82´ Ella Hopponen)

16 Selina Mustajoki (88´ Elina Salmi)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

14 Elina Salmi

18 Ella Hopponen

28 Roosa Bröijer

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot