UUTISET

Miehet matkustavat Suomen Cupissa Turkuun

20.4.2016

Punamustien miehet kohtaavat huomenna Suomen Cupin kuudennella kierroksella turkulaisen FC Interin. PK-35 Vantaa on pudottanut edellisillä kierroksilla KTP:n ja HIFK:n, mutta FC Inter on jälleen pykälän verran kovempi haaste. Ottelu pelataan huomenna torstaina 21.4. klo 18.30 Veritas-stadionilla.

PK-35 Vantaa on tähän asti edennyt Suomen Cupin otteluistaan jatkoon pitkän kaavan kautta, sillä molemmat ottelut ovat ratkenneet Punamustien eduksi vasta jatko-ottelussa. Maaliskuussa PK-35 Vantaa kaatoi kotkalaisen KTP:n vieraissa lukemin 1-2. Lucas Kaufmann osui varsinaisella peliajalla ja Marcus Heimonen vei Punamustat jatkoon iskemällä voittomaalin 114. peliminuutilla.

Seuraavalla kierroksella nähtiin pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa isännöi HIFK:ta. Helsinkiläisvieraat menivät ottelussa johtoon, mutta Yerai Vilaboa nosti Punamustat tasoihin. Jatko-ottelussa sankariksi nousi Kaufmann, joka viimeisteli kotijoukkueen jatkopaikan varmistaneen 2-1-maalin.

Turkulaisen cup-taival on toistaiseksi ollut kevyempi, sillä FC Inter on kohdannut Kakkosessa pelaavat FC Ålandin ja Käpylän Pallon. Ahvenmaalta FC Inter haki 1-4-vierasvoiton Guy Gnabouyoun, Juho Salmisen sekä kahdesti osuneen Solomon Duahin maaleilla. Viidennellä kierroksella turkulaiset hakivat Käpylästä 0-2-voiton. Molemmista osumista vastasi Benjamin Källman.

Veikkausliigassa FC Inter on aloittanut kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä PK-35 Vantaa sen sijaan on kerännyt neljästä ottelustaan kolme pistettä Punamustien kotiotteluiden pistetili on edelleen avaamatta, mutta sen vastapainoksi PK-35 Vantaa haki Kuopiosta 2-3-vierasvoiton.

Punamustien kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa kapteeni Kim Raimi ja keskikenttäpelaaja Carlos Portela. Maalivahti Daniel Kollar ja hyökkääjä Njazi Kuqi sen sijaan kärsivät pelikieltojaan. Kotijoukkue FC Interin riveistä sen sijaan puuttuvat Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Kennedy Nwanganga.

Vuoden ensimmäinen nurmikenttäpeli

PK-35 Vantaan valmentaja Jose Riveiro ennakoi torstai-illan ottelusta haastavaa ja jännittävää.

– Siitä tulee varmasti vaikea peli. FC Inter on pelaajamateriaaliltaan Veikkausliigan kolmen tai neljän parhaan joukossa. Molemmat joukkueet panostavat Suomen Cupiin, sillä se on yksi tie europeleihin. Uskon meidän kohtaavan vahvan ja ykköskokoonpanollaan pelaavan FC Interin, Riveiro arvioi.

– Ottelu on meille kuitenkin samalla hieno mahdollisuus VPS-pelin pettymyksen jälkeen. Hävisimme kotona, joten nyt haemme jälleen hyvää tulosta vieraskentältä.

Turussa pelataan Veritas-stadionilla, joten ottelu on samalla Punamustille vuoden ensimmäinen peli nurmikentällä. Riveiron mukaan nurmella pelaaminen on luonnollisesti erilaista, mutta hän ei usko alustan vaihtumisen vaikuttavan PK-35 Vantaan pelaamiseen.

– Emme ole tottuneet pelaamaan nurmella, mutta pelaajat rakastavat nurmikenttäpelejä. Veritas-stadion on mukava paikka pelata. Näin Interin pelin KuPSia vastaan ja kenttä näytti vuodenaikaan nähden kelvolliselta, Riveiro sanoi.

Punamustien maalivahtitilanne on cup-ottelun alla haastava, sillä Daniel Kollar kärsii ulosajon tuomaa pelikieltoaan. Joukkueen ainoa pelikelpoinen sopimusmaalivahti on nuori Samu Volotinen. Lisäksi A-poikien Jalmari Karvinen matkustaa PK-35 Vantaan mukana Turkuun.

– Se on ongelma, sillä kahdesta maalivahdistamme toinen on sivussa. Olemme etsineet viime kuukausina maalivahtia, mutta se ei ole helppoa. Mietimme eri vaihtoehtoja, joten ehkä meillä on lähipäivinä jotain kerrottavaa, Riveiro totesi.

– Luotamme Samuun. Hän on motivoitunut ja harjoittelee koko ajan kuin aloittava maalivahti. Tarkoituksena on ollut, että hän on valmis pelaamaan. Lisäksi Jalmari on treenannut joukkueen mukana pari päivää ja lähtee mukaan Turkuun. He ovat nuoria pelaajia, mutta nämä ovat heille mahdollisuuksia näyttää taitojaan.

Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelu FC Inter – PK-35 Vantaa pelataan torstaina 21.4. klo 18.30 Veritas-stadionilla Turussa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot