UUTISET

Naisilla voitokas kotiavaus

17.4.2016

PK-35 Vantaa pelasi lauantaina kauden ensimmäisen Naisten Liigan kotipelinsä. Punamustien kotiavaus sujui voitokkaasti, sillä Turun Palloseura kaatui selvin 4-0-lukemin. Kotijoukkue pelasi kevätauringossa kylpeneessä Myyrmäessä tasapainoisen ottelun ja jatkaa kahden kierroksen jälkeen sarjakärjessä.

Kotijoukkue oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Sanni Franssi pääsi puolittain läpi. Franssi nosti pallon maalivahdin yli, mutta ylärima pelasti turkulaiset. 20. peliminuutilla Franssille avautui myös toinen hyvä maalintekopaikka, mutta tällä kertaa laukaus painui tolppaa hipoen maalin ohi. Kertaalleen PK-35 Vantaa sai pallon jopa maaliviivalle, kun pallo kimposi ylärimasta alaspäin, mutta TPS:n puolustus onnistui purkamaan tilanteen.

Punamustien yritykset tuottivat viimein tulosta, kun Netta Koso avasi kotijoukkueen maalihanat 26. peliminuutilla. Koso pääsi ottamaan pallon rangaistusalueella haltuun, kääntyi ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan taka-alakulmaan.

Tia-Maria Jaakonsaari oli lähellä lisätä Punamustien johtoa kulmapotkutilanteesta, mutta hänen puskunsa painui niukasti takatolpan ohi. PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin vielä toistamiseen maalinteossa ennen taukoa. Franssi karkasi Saarisen syötöstä läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Turkulaispuolustaja kurotti palloon, mutta ei onnistunut estämään kotijoukkueen 2-0-osumaa.

PK-35 Vantaan kolmas osuma syntyi ottelun 57. peliminuutilla. Saarinen antoi vasemmalta laidalta syötön Kosolle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Koso upotti pallon takakulmaan ja siirsi Punamustat jo 3-0-johtoon.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä PK-35 Vantaan neljäs osuma syntyi vain yhdeksän minuuttia myöhemmin. Koso antoi kulmapotkun ja minuuttia aiemmin kentälle tullut Hanne Ojanperä pääsi puskemaan. TPS-maalia vartioinut Inkeri Niemi oli voimaton, kun Ojanperä puski pallon noin viidestätoista metristä yläkulmaan.

TPS:n Ria Ölingille tarjoutui vielä hyvä paikka kavennukseen, mutta hänen laukauksensa painui selvästi maalin ohi. Myös kotijoukkueella oli tilaisuutensa yhteen lisäosumaan, mutta Eveliina Parikan laukaus kolahti tolppaan. Enempää osumia ei enää nähty, joten Punamustien kotiavaus päättyi selvään 4-0-voittoon.

Tasapainoinen peliesitys

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan kotijoukkue sai oman pelinsä toimimaan hyvin heti ottelun alussa. Turkulaisvieraat puolustivat tiukasti, mutta pelin edetessä PK-35 Vantaa onnistui luomaan yhä enemmän maalintekopaikkoja.

– Saimme peliin hyvän alun. Pidimme palloa ja TPS pääsi vain muutaman kerran kontrolloidusti pois omalta puoliskoltaan. Sen myötä pääsimme juoksuttamaan heitä aika hyvin. Pystyimme luomaan murtautumispaikkoja ja pääsimme keskittämään sekä vasemmalta että oikealta.

– TPS puolusti alussa tosi tiiviisti. Heidän taktiikkanaan oli, että he eivät päästäisi meitä keskustasta läpi. Meillä oli monta laukaisupaikkaa, mutta joku ehti aina eteen. Kun saimme ensimmäisen maalin, TPS:n oli pakko avata pakkaansa, minkä myötä saimme enemmän tilanteita, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

Väisäsen mukaan Punamustien peliesitys oli kokonaisuudessaan hyvä. Joukkue pelasi pallollisena hyvällä itseluottamuksella ja piti oman maalinsa puhtaana.

TPS yritti prässätä ylhäältä, mutta pystyimme kuitenkin pääsääntöisesti murtamaan prässin pelaamalla. Se oli pelaajilta sitä rohkeutta, jota olemme harjoitelleet. Lisäksi Velma Oikarinen otti muutaman hyvän torjunnan, jotta TPS ei päässyt mukaan peliin. Tämä oli meiltä tasapainoinen suoritus, johon pitää olla tyytyväinen.

Myös Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari korosti Punamustien vahvaa alkua ja monipuolista pelaamista.

– Oli tärkeää, että pääsimme heti mukaan peliin ja omaan rytmiimme. Mielestäni pelasimme monipuolisesti: pidimme palloa, pelasimme selustaan ja saimme pelattua myös keskustan kautta. TPS joutui vetäytymään syvemmälle ja syvemmälle, joten kävimme tauolla läpi syvällä makaavan puolustuslinjan murtamista, Jaakonsaari sanoi.

– Tämä oli meiltä hyvä ja laadukas peli, vaikka mietimme puoliajalla, miten voisimme vielä parantaa pelaamistamme. Pyrimme vielä löytämään uusia ulottuvuuksia ja kehittämään peliämme, jotta pelaajamme oppisivat pelaamaan vielä monipuolisemmin.

Kosolle liigauran ensimmäinen kahden maalin ottelu

Kaksi maalia viimeistelleen Netta Koson mukaan TPS puolusti tiukasti, mutta lopulta PK-35 Vantaa onnistui murtamaan turkulaispuolustuksen useaan otteeseen. Koson mielestä osumia olisi voinut tulla jopa useampia.

– Alku oli vähän vaikea, kun TPS:n kaksi alinta linjaa puolustivat niin tiiviisti. Kun peli eteni, pääsimme ylemmäs ja saimme luotua paikkoja. Maalit helpottivat pelaamistamme. Viimeistely ei kuitenaan oikein ollut vieläkään sillä tasolle kuin sen pitäisi olla. Neljä maalia on riittävästi, mutta maaleja olisi saanut tulla melkein tuplamäärä, Koso tuumi.

PK-35 Vantaan pelitahti on tiivis, sillä seuraava ottelu pelataan jo tiistaina. Silloin joukkue kohtaa Suomen Cupissa HJK:n. Koson mukaan pelaajisto suuntaa ajatuksensa voitokkaan kotiavauksen jälkeen jo seuraavaan otteluun.

– Nyt käännämme katseet jo tiistaihin. Palautuminen ja valmistautuminen alkavat heti, sillä silloin on jälleen kova matsi.

Koson mukaan kahden maalin ilta oli hänelle ensimmäinen pääsarjassa. PK-35 Vantaa on voittanut molemmat sarjapelinsä ja Koso on viimeistellyt niissä kolme maalia, joten hän on syystäkin tyytyväinen alkukauteen.

– Viimeksi olen varmaan tehnet kaksi maalia Ykkösessä. Naisten Liigassa tämä oli ensimmäinen kahden maalin pelini. Olen tyytyväinen niin omaani kuin joukkueen alkuun, mutta meidän pitää edelleen parantaa ja viedä peliämme eteenpäin, Koso totesi.

Myös Jaakonsaari kehui Koson peliesitystä.

– Netta Koso oli hyvässä vireessä. Hänellä oli hyviä oivalluksia, tosi teräviä liikkeitä ja laatua tekemisessä. Hänen esityksensä oli kaikin puolin hyvä.

 

Punamustien naisten pelit jatkuvat jo tiistaina, kun Suomen Cup jatkuu HJK:n vieraana. Seuraava Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina 23.4., kun PK-35 Vantaa matkustaa kohtaa Nice Futiksen Porissa.

 

PK-35 Vantaa – TPS 4-0 (2-0)

”Tämä oli meiltä tasapainoinen suoritus, johon pitää olla tyytyväinen.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi (65´ Hanne Ojanperä)

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso (68´ Elina Salmi)

11 Eveliina Parikka

13 Sanna Saarinen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (46´ Selina Mustajoki)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

15 Hanne Ojanperä

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot