UUTISET

HIFK vei pisteet pääkaupunkiseudun paikallisottelussa

9.4.2016

Punamustien miehet kärsivät lauantai-iltapäivänä kauden toisessa liigaottelussaan kotitappion Helsingin IFK:lle. PK-35 Vantaa ei saanut missään vaiheessa peliään kunnolla käyntiin ja HIFK onnistui pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Tehokkaasti Punamustien peliä rikkonut HIFK vei sarjakauden ensimmäisen pääkaupunkiseudun paikallisottelun nimiinsä maalein 0-2.

Helsinkiläisvieraat aloittivat ottelun terävästi, sillä 0-1-johtomaali syntyi jo kolmannella peliminuutilla. Pallo pyöri Punamustien rangaistusalueella ja HIFK pääsi yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen. Ensimmäinen yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta lopulta Juho Mäkelä pääsi laukomaan irtopallon Kollarin torjunnan jälkeen maaliin.

Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, mutta pelin edetessä PK-35 Vantaa otti hiljalleen pallonhallinnan itselleen. Vaarallisille maalintekopaikoille pääseminen tuotti kuitenkin Punamustille vaikeuksia. Kotijoukkue pääsi etenemään vieraiden kolmannekselle, mutta viimeiset ratkaisut olivat liian huolimattomia kurinalaisesti puolustavaa HIFK:ta vastaan.

HIFK sen sijaan oli jo avausjaksolla lähellä karata kahden maalin johtoon. Rangaistusalueen rajan tuntumasta lähtenyt laukaus muutti suuntaa, mutta kolahti Punamustien onneksi tolppaan. Taukoa lähdettiin siis viettämään vieraiden 0-1-johdossa.

PK-35 Vantaa jatkoi myös toisen jakson alkupuolella tehottomaksi jäänyttä pallonhallintaansa. Punamustien vaarallisin maalintekopaikka avautui lopulta nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Lucas Garcia syötti Pablo Couñagon läpiajoon. Couñago ajautui kuitenkin liian lähellä vastaan tullutta HIFK-vahti Carljohan Erikssonia eikä saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Tunteet kuumenivat ottelun 70. peliminuutilla. Usea pelaaja molemmista joukkueista osallistui välienselvittelyyn, jossa kuumimpana kävi kotijoukkueen Njazi Kuqi. Ottelun erotuomari ajoi lopulta Kuqin kentältä suoralla punaisella kortilla.

PK-35 Vantaa sai muutamaa minuuttia myöhemmin lisää kylmää vettä niskaansa, kun HIFK siirtyi 73. peliminuutilla 0-2-johtoon. Jukka Halme tarjoili tarkan noston takatolpalle, josta Jani Bäckman laukoi pallon suoraan ilmasta etualakulmaan.

Vieraiden toisen maalin jälkeen PK-35 Vantaa yritti vielä viritellä loppukiriä tekemällä lyhyessä ajassa kaikki kolme pelaajavaihtoaan. Kentälle vaihdetut Masar Ömer, Kevin Mombilo ja Marcus Heimonen eivät kuitenkaan onnistuneet enää nostamaan Punamustia mukaan peliin.

HIFK onnistui loppuun asti pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Vieraat veivät siis sarjakauden ensimmäisen pääkaupunkiseudun paikallisottelun ja sarjapisteet nimiinsä lukemin 0-2.

PK-35 Vantaan ottelut Veikkausliigassa jatkuvat torstaina 14.4., kun joukkue matkustaa Kuopion Palloseuran vieraaksi.

”Emme saaneet peliämme käyntiin”

Punamustien valmentaja Jose Riveiro ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Hän myönsi, että HIFK ansaitsi tänään voittonsa.

– Mielestäni HIFK oli meitä parempi, joten en halua selitellä tulosta. Peli oli meille vaikea, sillä päästimme maalin heti alussa. Sen jälkeen emme onnistuneet saamaan kontrollia ja omaa peliämme käyntiin. Meillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan, Riveiro tuumi.

– Toinen jakso oli samanlainen kuin ensimmäinen. On vaikeaa pelata sellaista joukkuetta vastaan, joka pelaa sääntöjen rajamailla. Yritämme pelata viihdyttävää ja hyökkävää jalkapalloa, mutta tällaisia joukkueita vastaan se on vaikeaa. Siitä kaikki kunnia HIFK:lle.

PK-35 Vantaan sarjakausi on alkanut kahdella tappiolla. Riveiron mukaan alku on ollut vaikea, mutta espanjalaisvalmentaja uskoo Punamustien parantavan otteitaan.

– Emme pelanneet tänään sillä tavalla, jolla haluamme pelata. Olemme nyt vaikeassa tilanteessa, mutta sarjaa on vielä 31 ottelua jäljellä. Jatkamme taistelua. PK-35 Vantaa nousee vielä, Riveiro vakuutti.

Täyden ottelun vasempana laitapakkina pelanneen Ilari Äijälän mukaan vastustaja ja ottelun luonne eivät yllättäneet, mutta PK-35 Vantaa ei siitä huolimatta saanut omaa peliään toimimaan toivotulla tavalla.

– Se oli aika kiihkeä ottelu. Siinä oli paljon kaksinkamppailuja ja myös pomppupalloja tuli paljon, kun kenttä ja pallo olivat liukkaita. Emme saaneet pelistä sellaista kontrollia kuin olisimme halunneet. HIFK tuli peliin odotetulla tavalla. He prässäsivät aika kovaa, Äijälä totesi.

– Ehkä peli olisi voinut jossain vaiheessa kääntyä meille, jos olisimme saaneet tasoituksen. Toinen maali tuli niin nopeasti ulosajon jälkeen, että emme enää saaneet peliä käännettyä vajaalla.

 

PK-35 Vantaa – HIFK 0-2 (0-1)

”Olemme nyt vaikeassa tilanteessa, mutta sarjaa on vielä 31 ottelua jäljellä. Jatkamme taistelua.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann (80´ Kevin Mombilo)

16 Konsta Rasimus

22 Lucas Garcia (80´ Marcus Heimonen)

38 Pablo Couñago (74´ Masar Ömer)

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

9 Masar Ömer

13 Samu Volotinen

17 Kevin Mombilo

19 Aleksi Ristola

33 Fernando Liñan Rodriguez

55 Marcus Heimonen

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot