UUTISET

Veikkausliigakausi käynnistyi maali-iloittelulla Myyrmäessä

3.4.2016

Punamustien paluuottelu Veikkausliigaan sujui vauhdikkaasti, sillä PK-35 Vantaan avausottelussa nähtiin peräti seitsemän osuman maali-iloittelu. Kotijoukkue karkasi jo kolmen maalin etumatkalle, mutta vierailija Rovaniemen Palloseura nousi hurjalla kirillä tasoihin ja lopulta 3-4-voittoon. Vaikka PK-35 Vantaa ei kyennyt tarjoamaan kotiyleisölle voittoa, Myyrmäkeen saapuneille katsojille tarjottiin viihdettä koko rahalla.

PK-35 Vantaa aloitti liiga-avauksensa hieman hermostuneesti ja vierasjoukkue RoPS pääsi alussa luomaan painetta Punamustien maalille. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana vieraat onnistuivat luomaan muutamia vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta Punamustien puolustajat ja maalia vartioinut Kollar onnistuivat selvittämään tilanteet.

Avausvartin jälkeen ote siirtyi minuutti minuutilta vahvemmin PK-35 Vantaalle. Njazi Kuqi pääsi puskemaan Yerai Vilaboan keskityksen jälkeen, mutta pusku suuntautui niukasti ohi maalin. 22. peliminuutilla Kuqi ei kuitenkaan enää erehtynyt. Lucas Kaufmann vapautti Vilaboan toistamiseen oikealta laidalta ja espanjalainen tarjoili hyvän matalan syötön maalille. Pallo tavoitti Kuqin, joka pääsi laukomaan pallon noin viidestä metristä alakulmaan.

PK-35 Vantaa sai maalista entistä enemmän virtaa ja painopiste pysyi tiukasti rovaniemeläisten kenttäpuoliskolla. Kotijoukkue lisäsi johtoaan 28. peliminuutilla, kun Ymer Xhaferi pelattiin läpi vasemmalta laidalta. Vieraiden puolustaja ehti Xhaferin matalaan keskityspalloon ensimmäisenä, mutta purku epäonnistui pahasti. Pallo jäi pyörimään rangaistuspilkun kohdalle ja Aleksi Ristola pääsi laukomaan pallon taka-alakulmaan.

Kotijoukkue jatkoi pelin kontrolloimista myös 2-0-osuman jälkeen. PK-35 Vantaa piti selvästi enemmän palloa ja loi painetta rovaniemeläisten kenttäpuoliskolle, mutta kierrätti tarvittaessa maltillisesti myös puolustuslinjan kautta. Tauolle lähdettiin siis Punamustien kahden maalin johdossa.

PK-35 Vantaa jatkoi vahvaa pelaamistaan myös toisen jakson alussa. Kotijoukkue siirtyi heti tauon jälkeen jo kolmen maalin johtoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. Ilari Äijälä pelattiin hyvän syöttöyhdistelmän päätteeksi vapaaksi vasemmalta laidalta ja hän tarjoili hyvän syötön Kuqille puolustuslinjan selustaan. Kuqi pääsi nokikkain RoPSin maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

3-0-osuman jälkeen isäntien ote herpaantui liikaa ja RoPS pääsi kavennusmaalin myötä mukaan peliin. Rovaniemeläisten avausmaaliin johtanut tilanne käynnistyi Xhaferin harhasyötöstä. Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Aleksandr Kokko tarjoili pallon rangaistusalueelle Aapo Heikkilälle, joka laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan.

RoPS sai kavennusosumastaan lisää intoa ja pääsi käynnistämään takaa-ajonsa toden teolla. Ottelua oli takana 67 minuuttia, kun RoPSin Robert Taylor laukoi pallon voimalla maaliin noin 25 metristä. PK-35 Vantaan maalivahti Daniel Kollar sai kätensä laukauksen tielle, mutta ei onnistunut estämään vieraiden 3-2-osumaa.

Tasoitusosuma syntyi vain kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun PK-35 Vantaan purkupallo päätyi suoraan Ville Saxmanille. Saxman ehti ottaa pallon rinnallaan haltuun ja laukoi sitten pelivälineen tarkasti taka-alakulmaan.

RoPS ei kuitenkaan tyytynyt tasoitusosumaan, sillä vieraat siirtyivät 79. peliminuutilla ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Saxman pääsi laukomaan toistamiseen noin 25 metristä, mutta tällä kertaa laukaus muutti Kokosta suuntaa. Toiseen kulmaan heittäytynyt Kollar oli voimaton suuntaa muuttaneen laukauksen edessä, joten Punamustien 3-0-johto vaihtui lopulta tylysti 3-4-tappioksi.

Harmillisesta lopputuloksesta huolimatta Myyrmäessä koettiin hieno ja tapahtumarikas jalkapalloilta, joka tuskin jätti ketään kylmäksi. Myös yleisö löysi stadionille mukavasti heti sarja-avauksessa, sillä ottelun yleisömäärä 2416 katsojaa on PK-35 Vantaan paras yleisömäärä Myyrmäessä. Uutta yleisöennätystä jahdataan jälleen ensi viikonloppuna, kun Helsingin IFK saapuu Punamustien vieraaksi.

Punamustille arvokas oppitunti

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi kärsi lauantaina edellisen viikonlopun Suomen Cupin ottelussa saamaansa toimitsijakieltoa, joten Punamustien valmennusvastuun kantoi Jose Riveiro. Espanjalaisvalmentajan mukaan maalirikas ottelu oli varsin epätyypillinen sarjapeli.

– Se oli kuin harjoituskauden ottelu. Ei ole tavallista, että näissä peleissä nähdään seitsemän maalia. Menetimme otteemme täysin toisella jaksolla. Emme pystyneet pitämään RoPSin vastahyökkäyksiä kurissa. Sitä on vaikea ymmärtää, sillä tiesimme hyvin, miten he pelaavat ja millainen joukkue heillä on.

– Arvostan suuresti RoPSin esitystä, sillä he taistelivat loppuun asti ja saivat hyvän tuloksen. Se on vaikeaa, kun on 3-0-tappiolla. RoPS ansaitsi lopulta voittonsa, Riveiro jakoi kunniaa vastustajalle.

Riveiro muistuttaa, että lauantain ottelu oli PK-35 Vantaan ensimmäinen ottelu Veikkausliigassa, joten moni pelaaja jännitti peliä varmasti tavallista enemmän.

– Tämä oli meille kaikille jännittävä päivä, sillä seuran edellisestä liigakaudesta oli kulunut niin paljon aikaa. Ottelu oli meille kuitenkin mielestäni lopulta hyvä oppitunti. Emme pelaa enää Ykkösessä. Nyt olemme Veikkausliigassa ja, kuten näimme, RoPSillakin on Kokon ja Heikkilän kaltaisia hyviä pelaajia. He eivät tarvitse montaa paikkaa ratkaistakseen pelejä, Riveiro totesi.

– Tulosta on vaikea niellä, mutta saamme tästä arvokasta oppia. Meille yksi pelin tärkeimmistä asioista oli se, että näimme pärjäävämme Veikkausliigassa.

Kaksi maalia viimeistelleen Njazi Kuqin mukaan PK-35 Vantaa oli pelissä pitkään niskan päällä, mutta 3-0-johdosta huolimatta hyökkääjä olisi toivonut kotijoukkueelta parempaa viimeistelyä. RoPS sen sijaan käytti tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen.

– Alku oli meiltä hyvä. Minulle jäi sellainen tunne, että olisimme voineet käyttää ensimmäisellä puoliajalla paikkamme vielä paremmin hyödyksi. Kun emme käyttäneet niitä, vastustaja teki lopulta yhden enemmän ja otti vierasvoiton. En tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta harmittaa tosi paljon. Hatunnosto vastustajalle siitä, että he jaksoivat yrittää loppuun asti, Kuqi sanoi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat lauantaina 9.4. Silloin PK-35 Vantaa isännöi pääkaupunkiseudun paikallisottelussa Helsingin IFK:ta.

 

PK-35 Vantaa – RoPS 3-4 (2-0)

”Tulosta on vaikea niellä, mutta saamme tästä arvokasta oppia.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

5 Riku Heinonen (75´ Marcus Heimonen)

7 Yerai Vilaboa

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

19 Aleksi Ristola (85´ Pablo Counago)

22 Lucas Garcia (80´ Masar Ömer)

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

9 Masar Ömer

13 Samu Volotinen

17 Kevin Mombilo

30 Ahmed Said Ahmed

38 Pablo Counago

55 Marcus Heimonen

58 Reza Heidari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot