UUTISET

18 vuoden odotus päättyy lauantaina

31.3.2016

Punamustien pitkä odotus päättyy lauantaina, kun PK-35 Vantaa ja Rovaniemen Palloseura kohtaavat Veikkausliigan avauskierroksen ottelussa. Kyseessä on Punamustien ensimmäinen miesten pääsarjaottelu 18 vuoteen. Samalla Veikkausliiga palaa Vantaalle 11 vuoden tauon jälkeen. PK-35 Vantaa – RoPS pelataan lauantaina 2.4. klo 17.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Veikkausliiga on Punamustille uusi seikkailu, joten myös suurin osa vastustajista on vielä uusia tuttavuuksia. RoPSia vastaan PK-35 Vantaa on pelannut viimeksi kaudella 2012, jolloin molemmat joukkueet pelasivat Ykkösessä. Nyt PK-35 Vantaa lähtee joukkueiden pääsarjakohtaamiseen sarjanousijana ja RoPS viime kauden hopeamitalistina.

Punamustien valmistautumiskausi sujui mallikkaasti, sillä PK-35 Vantaa aloitti Liigacupin neljällä tappiottomalla ottelulla ja pelasi lohkovaiheen päätösotteluun asti loppuottelupaikasta. Vaikka loppuottelu jäi lopulta haaveeksi, nousijajoukkue osoitti Liigacupissa kykenevänsä haastamaan kokeneempia liigajoukkueita.

Liigacupin ja harjoitusotteluiden jälkeen PK-35 Vantaa on pelannut kaksi tiukkaa Suomen Cupin ottelua. Sekä KTP että HIFK taipuivat vasta jatko-ottelun päätteeksi, joten PK-35 Vantaa joutui urakoimaan jatkopaikan eteen kummassakin ottelussa peräti 120 minuuttia. Tiukkojen otteluiden voittaminen antoi kuitenkin samalla Punamustille entisestään lisää itseluottamusta.

RoPS on pelannut valmistautumiskauden aikana kaikkiaan kahdeksan ottelua. Liigacup sujui rovaniemeläisten osalta tuloksellisesti hyvin, sillä RoPS kärsi lohkovaiheessa tappion ainoastaan loppuotteluun edenneelle SJK:lle. Muissa otteluissaan RoPS pelasi kolmesti tasan ja kaatoi KuPSin lukemin 2-0.

Liigacupin päätyttyä RoPS on pelannut kaksi harjoitusottelua. HIFK:n vieraana se hävisi lukemin 3-2, kun taas PS Kemi haki Rovaniemeltä 1-2-vierasvoiton. Rovaniemeläisten kenraaliharjoituksena toimi tiistaina pelattu Suomen Cupin ottelu, jossa JS Hercules jäi RoPSin jalkoihin selvin 0-8-numeroin.

Punamustien talvikauden tehokkain pelaaja on ollut EIF:stä Myyrmäkeen siirtynyt Lucas Kaufmann, joka osui valmistautumiskauden aikana neljästi. Osumista peräti kolme syntyi HIFK:n verkkoon. Lisäksi brasilialaispelaaja onnistui maalinteossa myös Suomen Cupin KTP-ottelussa.

Rovaniemeläisten maalit jakaantuivat Liigacupissa ja harjoitusotteluissa todella tasaisesti, mutta Suomen Cupin JS Hercules -ottelussa esiin nousi tuttu nimi. Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 osumallaan voittanut Aleksandr Kokko avasi kuluvan vuoden maalihanansa viimeistelemällä hattutempun.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne ei ole sarja-avauksen kynnyksellä aivan paras mahdollinen. Kapteeni Kim Raimi ja pelikieltoa kärsivät Mateo Miguez ovat ottelusta varmuudella sivussa. Carlos Portelan käsivamma sen sijaan vaatii leikkaushoitoa, joten myös hän joutuu seuraamaan RoPS-ottelun sivusta. Lucas Garcia ja Njazi Kuqi ovat palanneet harjoituksiin, mutta heidän tilannettaan tarkkaillaan vielä perjantain harjoituksissa.

Vierasjoukkue RoPS sen sijaan kärsi niin ikään Suomen Cupin ottelussa pahan menetyksen, kun joukkueen kapteeni Antti Okkonen loukkaantui. Vakava loukkaantuminen pitää Okkosen pahimmassa tapauksessa sivussa koko sarjakauden ajan.

Punamustien näkökulmasta vierasjoukkueen mielenkiintoisin nimi on helsinkiläislähtöinen Janne Saksela. Suomen A-maajoukkuerinkiin noussut 23-vuotias Saksela on PK-35:n kasvatti, joka on pelannut vanhimpien juniori-ikäluokkien lisäksi myös Punamustien edustusjoukkueessa.

Kuqi on odottanut sarja-avausta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi on innoissaan sarjapelien alkamisesta. Kuqi kärsii lauantain RoPS-ottelussa Suomen Cupissa saamastaan katsomokomennuksesta johtuvaa toimitsijakieltoa, joten hän joutuu seuraamaan ottelun katsomon puolelta. Se ei kuitenkaan latista Kuqin intoa.

– Vihdoinkin tosipelit alkavat. Tähän on valmistauduttu koko pitkä talvikausi hallissa. Nyt on aika aloittaa. Sarja-avauksesta tulee erittäin mielenkiintoinen.

Veikkausliigajoukkueet kokoontuivat keskiviikkona sarjan avaustilaisuuteen Helsinkiin. Kuqin mukaan tilaisuudessa oli mielenkiintoista kuulla muiden joukkueiden ja valmentajien mietteitä.

– Oli eilen kiva käydä Veikkausliigan avaustilaisuudessa ja kuulla, että monet puhuvat joukkueestamme ja vähän jopa pelkäävät. Se merkitsee sitä, että olemme tehneet jotain oikein. Meilläkin on tietysti omat haasteemme, joita yritämme ratkaista päivä kerrallaan. Meillä on vielä päivä aikaa, joten lauantaina olemme valmiita, Kuqi sanoi.

– Aika monella joukkueella tuntuu olevan vaikeuksia loukkaantumisten takia. Meillä on vähän sama juttu.

Raimi, Miguez ja Portela ovat sarja-avauksesta sivussa. Lisäksi muutamien pelaajien pelaaminen on vielä epävarmaa.

– Muutama pelaaja on vähän romuna, mutta katsomme vielä, keitä saamme mukaan. Njazi Kuqi on harjoitellut pari päivää, samoin Lucas Garcia. Molemmat ovat meidän kannaltamme tärkeitä pelaajia, joten emme halua ottaa riskejä. Etenemme päivä kerrallaan, Kuqi kertoi.

Juha Malisen joukkueet tunnetaan usein periksiantamattomasta pelitavastaan. Kuqi tietää, millainen vastustaja Punamustia odottaa.

– Tiedän suunnilleen, miten Malisen joukkue pelaa ja millaisella asenteella he lähtevät peleihin. Jos ollaan ihan rehellisiä, RoPS on ehkä pikkuisen heikentynyt viime kaudesta, mutta saa nähdä, millainen joukkue sieltä tulee vastaan. Okkosen loukkaantuminen oli heille totta kai iso menetys.

PK-35 Vantaata odottavat Veikkausliigassa uudet haasteet, joten sarjakauden ensimmäiset ottelut ovat poikkeuksellisen jännittäviä. Kuqin mukaan jokainen joukkue haluaa aloittaa sarjan mahdollisimman hyvin.

– Se on varmasti kaikille tärkeää. Jos haluamme pärjätä ja menestyä, alku on aina tärkeä. Minulla on tietyt jutut, jotka haluan saada kuntoon heti alkukaudesta. Pelaajarinkimme on pieni, mutta sille ei voi tässä vaiheessa mitään. Olen ihan tyytyväinen tilanteeseemme, Kuqi totesi.

– Ensimmäisessä pelissä kaikki on aina mahdollista. Joukkueilla on paineita ja mitä tahansa voi tapahtua. Se, jonka hermot kestävät paremmin, on vahvoilla.

Veikkausliigan avauskierroksen ottelu PK-35 Vantaa – RoPS pelataan lauantaina 2.4. klo 17.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

 

Liput otteluun maksavat aikuisille 20 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille 10 euroa. Alle 4-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Ennakkomyynnissä on myös edullisia perhelippupaketteja.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.