UUTISET

Naisten kenraaliharjoitus huomenna Tukholmassa

25.3.2016

Punamustien naiset saavat huomenna hyvän kenraaliharjoituksen ennen tasan viikon päästä alkavaa Naisten Liigaa. Joukkue matkustaa yön yli Tukholmaan ja kohtaa siellä Ruotsin pääsarjaa pelaavan Djurgårdenin. Ottelu pelataan lauantaina 26.3. klo 13.00 Stadhagens IP:llä Tukholmassa.

PK-35 Vantaa on pelannut valmistautumiskauden aikana neljä ottelua naisjoukkueita vastaan ja lisäksi kuusi ottelua eri poikajoukkueita vastaan. FC Honkaa vastaan PK-35 Vantaa on pelannut kaksi 2-2-tasapeliä. TPS sen sijaan kaatui Myyrmäessä lukemin 2-0 ja HPS Suomen Cupissa selvästi 6-0.

Naisten Liigan kausi 2016 alkaa perjantaina 1.4. Punamustien avausottelu pelataan Tampereella, kun hallitsevat mestarit kohtaavat vieraskentällä viime kauden hopeajoukkue Ilveksen. Djurgården-ottelu toimii siis PK-35 Vantaalle hyvänä viimeistelyharjoituksena ennen kuusi päivää myöhemmin alkavia sarjapelejä.

Punamustien vastustaja Djurgårdens IF on perinteikäs tukholmalaisseura, jonka naisjoukkueen menestysvuodet osuivat 2000-luvun alkupuolelle. Djurgården voitti Ruotsin mestaruuden kausina 2000, 2003 ja 2004. Cup-mestaruutta joukkue pääsi juhlimaan kahdesti peräkkäin vuosina 2004 ja 2005.

Djurgården valmistautuu parhaillaan nousijajoukkueena huhtikuussa alkavaan Damallsvenskaniin. Tukholmalaisjoukkue sijoittui viime kaudella Elitettanissa toiseksi ja nousi viisi pistettä enemmän keränneen Kvarnsvedens IK:n vanavedässä korkeimmalle sarjatasolle. Kyseessä on hyökkäysvoimainen joukkue, sillä Djurgården oli viime kaudella 80 maalillaan Elitettanin tehokkain joukkue.

Vastassa hyvä tasonmittari

PK-35 Vantaan valmentajan Pasi Jaakonsaaren mukaan ruotsalaisjoukkue on Punamustille varmasti hyvä vastus. Djurgården on nousijajoukkue, mutta Jaakonsaaren mukaan tukholmalaiset ovat vahvistaneet rivejään talven aikana.

– Uskon Djurgårdenin olevan meille kova mittari, sillä kyseessä on Damallsvenskanjoukkue. He lähtevät nousijoina kauteen, mutta ovat hankkineet monta uutta pelaajaa. Treenimatseissa he ovat hävinneet Eskilstunalle yhdellä maalilla, mutta muita pelejä he ovat voittaneet sekä ruotsalaisia että suomalaisia joukkueita, Jaakonsaari sanoi.

– Nousijajoukkue on varmasti intoa täynnä. He ovat tehneet satsauksia ja treenanneet hyvin pysyäkseen sarjassa. Kauden alkaessa kaikki haluavat näyttää parastaan. Saamme varmasti kovan vastuksen.

Djurgården-ottelu toimii Punamustien kenraaliharjoituksena ennen ensi perjantain sarja-avausta. Jaakonsaaren mukaan ottelu eroaa lähtökohdiltaan Naisten Liigan peleistä.

– Lähdemme tällaiseen peliin vähän altavastaajana ja tiedämme vastustajasta aika vähän. Tiedämme kuitenkin, miten ruotsalaisjoukkueet tyypillisesti pelaavat.

PK-35 Vantaa luottaa omaan pallolliseen peliinsä myös laadukasta ruotsalaisvastustajaa vastaan. Sen lisäksi Punamustien valmennus kiinnittää huomisessa ottelussa huomiota ennen kaikkea puolustuspään pelaamiseen.

– Ottelun teemana on kurinalaisuus etenkin puolustuspäässä. Tekemisemme pitää olla nöyrää ja kurinalaista. Pallollista peliä lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme.

– Jos pystymme pitämään vastustajan poissa maalipaikoilta ja pystymme päättämään omia hyökkäyksiämme maalitilanteisiin ja laukauksiin, voimme olla ihan tyytyväisiä, Jaakonsaari tuumi.

Punamustien kokoonpanotilanne on kenraaliharjoituksen alla hyvä, mutta aivan kaikki pelaajat eivät ole pelikuntoisia. Myös loukkaantumisista toipuneet pelaajat lähtivät kuitenkin joukkueen matkassa Ruotsiin.

– Tiia Peltonen ja Ronja Ikonen eivät ole pelaavassa kokoonpanossa, mutta he matkustavat joukkueen mukana Tukholmaan. Lisäksi muutamilla pelaajilla on pieniä vammoja, joita hierotaan ja hoidetaan. Ne ovat normaaleja ja kuuluvat jalkapallojoukkueen arkeen. Koko ajan on jotain pientä kolhua, Jaakonsaari totesi.

Djurgårdens IF – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 26.3. klo 13.00 Stadhagens IP:llä Tukholmassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.