UUTISET

Punamustat ja FC Honka jälleen tasapeliin

21.3.2016

PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtasivat sunnuntai-iltana toistamiseen kuluvan valmistautumiskauden aikana. Tammikuisen ottelun tapaan myös sunnuntaina päädyttiin 2-2-tasapeliin. Vuoden ensimmäisessä kohtaamisessa FC Honka tasoitti ottelun viime hetkillä, mutta tällä kertaa oli Punamustien vuoro nousta lopussa tasoihin.

Aiempaan kohtaamiseen nähden PK-35 Vantaa ei kyennyt aivan yhtä vahvaan pallolliseen peliin, mutta etenkin ottelun avausjakso eteni siitä huolimatta Punamustien komennosssa. Kotijoukkueen johtomaali syntyi jo kahdeksannella peliminuutilla, kun Netta Koso murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle. Koso antoi hyvän syötön takaviistoon ja Eveliina Parikka laukoi pallon taka-alakulmaan.

Pian PK-35 Vantaan johtomaalin jälkeen vieraille avautui mainio tilaisuus tasoitukseen. FC Honka pääsi pelaamaan pallon Punamustien puolustuslinjan selustaan ja espoolaispelaaja tarjoili oikealta laidalta matalan keskityksen maalille. Vieraiden hyökkääjä oli tilanteessa täysin vapaana, mutta hän ohjasi pallon avopaikasta ohi maalin.

Avausjaksolla Punamustien hyökkäykset kulkivat paljon vasemman laidan kautta. Laitapuolustaja Roosa Toivanen pääsi väläyttämään hyvää vasemman jalan laukaustaan kertaalleen molemmilla puoliajoilla, mutta laukaukset suuntautuivat niukasti takatolpan ohi. Taukoa lähdettiin siis viettämään PK-35 Vantaan 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä, joihin ensimmäinen oli päättynyt, mutta sen edetessä FC Honka pääsi paremmin peliin mukaan. Useat vaihdot sekoittivat hetkellisesti kotijoukkueen pelaamista ja vieraat onnistuivat prässipelillään häiritsemään Punamustien pelin avaamista.

Espoolaisvieraiden tasoitusosuma syntyi noin 20 minuuttia ennen loppua. FC Honka sai kulmapotkun, josta Anna Auvinen puski pallon maaliin. Punamustien pelaajavartiointi petti tilanteessa pahemman kerran, sillä Auvinen pääsi puskemaan täysin vapaasti.

PK-35 Vantaa sai tasoitusmaalin jälkeen jälleen otetta pelistä, mutta vieraat tekivät myös seuraavan maalin. FC Honka siirtyi 86. peliminuutilla johtoon sivurajaheiton jälkeen. Henni Malinen pääsi karkaamaan Punamustien puolustajilta ja laukoi pallon Oikarisen ohi maaliin. Oikarinen sai kätensä laukauksen väliin, mutta ei onnistunut estämään espoolaisten johtomaalia.

Kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Parikka pääsi nokikkain Paula Myllyojan kanssa, mutta laukaus suuntautui suoraan päin. Pallo ajautui kuitenkin torjunnan jälkeen suoraan Sanni Franssille, joka pääsi siirtämään pallon rangaistusalueen rajalta tyhjään maaliin.

Ottelu päättyi pian Punamustien tasoitusosuman jälkeen, joten joukkueet päätyivät toistamiseen tänä vuonna 2-2-tasapeliin. PK-35 Vantaa pelaa vielä ensi lauantaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen 1.4. pelattavaa sarja-avausta. Punamustien kenraaliharjoituksena toimii vierasottelu Djurgårdenia vastaan Tukholmassa.

Teemana oman pelitilan hallinta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan etenkin ottelun avausjakso eteni vahvasti Punamustien komennossa. Viimeistely-yrityksistä puuttui kuitenkin tarvittava terävyys.

– Ensimmäinen jakso oli selvästi meidän hallintaamme. Pystyimme pitämään palloa ja luomaan tilanteita. Se oli ihan vauhdikasta pelaamista. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla monta maalintekopaikkaa, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä.

– Saimme hyvin prässättyä Honkaa ja he joutuivat monesti pelaamaan pitkää palloa. Niitä palloja onnistuimme kontrolloimaan hyvin. Myös Honka yritti prässätä kovaa, mutta pystyimme ohittamaan sen hyvin, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

Toisella puoliajalla Punamustien ote herpaantui hieman ja lukuisat vaihdot sekoittivat peliä. FC Honka pääsi hetkellisesti paremmin mukaan peliin, mutta pelin loppua kohden ote siirtyi jälleen kotijoukkueelle.

– Honka pääsi prässäämään ja vaikeuttamaan pelin avaamistamme. Pelirytmimme vähän katosi ja pelirohkeutta puuttui. Meidän pelitapamme kuitenkin vaatii rohkeaa pelaamista, Väisänen totesi.

– Yhtenä tärkeimmistä teemoistamme oli oman pelitilan hallinta. Pääsääntöisesti pitää olla tyytyväinen siihen, miten saimme sitä toteutettua.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 2-2 (1-0)

”Ensimmäinen jakso oli selvästi meidän hallintaamme. Pystyimme pitämään palloa ja luomaan tilanteita.” 

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

Velma Oikarinen

Roosa Toivanen

Tia-Maria Jaakonsaari

Mimmi Nurmela

Tia Painilainen

Vilma Väisänen

Roosa Bröijer

Sanna Saarinen

Netta Koso

Eveliina Parikka

Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

Henriikka Mäkelä

Selina Mustajoki

Elina Salmi

Ella Hopponen

Hanne Ojanperä

 

Punamustien kausikortit ovat myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kausikortilla näet kaikki PK-35 Vantaan Veikkausliigan, Naisten Liigan ja Suomen Cupin kotiottelut sekä mahdolliset naisten Mestarien liigan kotiottelut.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot