UUTISET

Punamustat jatkoon cup-trillerissä

19.3.2016

PK-35 Vantaa eteni perjantai-iltana miesten Respect Suomen Cupin viidennelle kierroksella kaatamalla KTP:n lukemin 1-2. Kotkassa nähtiin cup-kilpailujen luonteelle tyypillinen jännitysnäytelmä, sillä ratkaisua haettiin jatko-ottelusta. Kotkalaiset hakivat kovalla asenteella hyvitystä lokakuun liigakarsintatappiolleen, mutta lopulta KTP joutui jälleen tunnustamaan Punamustat paremmakseen.

Punamustien kannalta ottelu sai lähes huonoimman mahdollisen alun, sillä KTP siirtyi johtoon jo ottelun kuudennella peliminuutilla. PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan itselleen heti aloituspotkun jälkeen, mutta kotkalaiset pääsivät iskemään vieraiden nukahduksen jälkeen. Niko Ikävalko sijoitti pallon maaliin ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Takaiskumaalista huolimatta PK-35 Vantaa ei lamaantunut. Vierasjoukkue jatkoi omaa vahvaa pelaamistaan, piti palloa ja loi painetta kotkalaisten kenttäpuoliskolle. KTP keskittyi puolustamiseen ja vastahyökkäysmahdollisuuksien odottamiseen, mutta kaiken kaikkiaan kotijoukkueen hyökkäykset jäivät vähiin.

Punamustien ensimmäiset maalintekoyritykset eivät tuottaneet tulosta, mutta tasoitusosuma syntyi siitä huolimatta jo 13 minuutin pelin jälkeen. Yerai Vilaboa antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen ja Lucas Kaufmann pääsi vapaasti puskemaan pallon läheltä maaliin. PK-35 Vantaalla oli avausjaksolla useita tilaisuuksia siirtyä johtoon, mutta taukoa lähdettiin siis viettämään tasalukemissa 1-1.

Heti toisen jakson alussa PK-35 Vantaa loi kaksi vaarallista maalintekopaikkaa. Sekä Ilari Äijällä että jo avausjaksolla kotkalaismaalia hätyytellyt Pablo Couñago pääsivät laukomaan rangaistusalueelta, mutta KTP:n maalia vartioinut Jere Pyhäranta torjui molemmat takayläkulmaan suuntautuneet yritykset.

PK-35 Vantaa piti pelin painopisteen KTP:n kenttäpuoliskolla ja onnistui murtautumaan muutamille maalintekopaikoille, mutta viimeistely-yritykset suuntautuivat ohi maalin tai pysähtyivät Pyhärannan torjuntoihin. Punamustilla oli varsinaisella peliajalla peräti 15 kulmapotkua, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Lopulta 90 minuutin aikana ei nähty enää lisäosumia, joten Kotkan koleassa illassa ratkaisua haettiin jatko-ottelusta.

Ottelun ratkaisuosuma nähtiin lopulta 113. peliminuutilla. Voitto-osumaa olivat juonimassa vaihtopelaajat Masar Ömer ja juuri ottelun alla sopimuksen allekirjoittanut Marcus Heimonen. Ömer pelattiin vapaaksi oikealta laidalta ja hän tarjoili keskityksen maalille. Pallo ajautui Heimoselle, joka pääsi siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä verkon perukoille. Viime kaudella KTP:tä edustanut Heimonen ei säästellyt tuuletuksessaan, vaan osoitti osuman maistuneen todella hyvältä.

KTP ei enää onnistunut virittämään kunnon loppukiriä, joten PK-35 Vantaa eteni Suomen Cupin viidennelle kierrokselle lukemin 1-2. Päätösvihellyksen jälkeen jännitteet purkautuivat, kun tunteet kuumenivat intensiivisessä ottelussa vielä kertaalleen. Joukkueiden välienselvittely päättyi siihen, että Punamustien Mateo Miguezille ja KTP:n Ikävalkolle näytettiin punaista korttia vielä ottelun päätyttyä.

Kuqi kiitteli Punamustien peliesitystä

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. PK-35 Vantaa oli ottelussa alusta lähtien niskan päällä, mutta tiukasti taistellut KTP ei päästänyt vieraitaan helpolla. Kuqin mukaan Punamustien peliesitys oli erittäin hyvä, mutta ratkaisevaa osumaa saatiin odottaa jatko-otteluun asti.

– Tämä oli tyypillinen cup-ottelu. Peli olisi hyvin voinut olla ohi jo ensimmäisen puoliajan jälkeen. Meillä oli niin monta paikkaa ja pelasimme erittäin hyvin, mutta maalit jäivät tekemättä. Vaikka olet parempi, se ei jalkapallossa aina tarkoita helppoa voittoa. Se on ihan miten joukkue pelaa, jos se ei tee maaleja, Kuqi totesi.

– Mitä pidemmälle peli etenee tasatilanteessa, sitä enemmän vastustaja saa itseluottamusta. Sen myötä peli vaikeutuu.

KTP teki ottelun avausmaalin, mutta Kuqin mukaan se ei vaikuttanut Punamustien pelaamiseen. Joukkueen peli sujui niin mallikkaasti, että takaiskuosuma ei horjuttanut itseluottamusta.

– Ennen ensimmäistä maalia KTP ei päässyt edes yli puolen kentän, mutta sitten meille tuli yksi menetys keskialueella ja he pääsivät pelaamaan pitkällä pallolla kaverin karkuun. Vaikka he menivät johtoon, meillä ei ollut mitään hätää. Tiesimme tekevämme maaleja, jos pidämme päämme kylminä.

– Tämä oli yksi parhaista peleistä, joita olemme pelanneet. Tuollaisella kentällä on kiva pelata. Se oli kivannäköistä, kun pallo ja pelaajat liikkuivat hyvin, Kuqi kehui.

PK-35 Vantaa kohtaa Suomen Cupin viidennellä kierroksella Helsingin IFK:n. Ottelu pelataan Punamustien kotikentällä Myyrmäessä. Kuqi odottaa tulevaa paikallisottelua innolla.

– Se on aivan loistavaa. Olemme koko ajan ajatelleet, että meidän pitää saada yksi peli vielä ennen sarja-avausta. Siitä tulee kiva peli. HIFK on kunnon vastustaja ja kyseessä on paikalliskamppailu. Pelasimme heitä vastaan hyvin Liigacupissa, mutta uskon molempien joukkueiden olevan nyt paremmassa kunnossa, Kuqi tuumi.

– Arpa ei ole ollut meille helpoin mahdollinen, mutta jos haluamme menestyä Suomen Cupissa, meidän on voitettava kaikki vastustajat. Haluan päästä tässä kilpailussa finaaliin.

Kuqi jakoi perjantai-illan ottelun jälkeen kiitosta myös Kotkaan matkustaneille Punamustien kannattajille.

– Joku on sanonut, että meillä ei ole faneja, mutta heti kentälle kävellessämme katsomosta alkoi kuulua huutoa. He olivat matkustaneet heti kauden ensimmäiseen merkitykselliseen Suomen Cupin otteluun. Toivottavasti saamme myös HIFK-otteluun väkeä paikalle. Mitä enemmän katsomossa on väkeä, sitä mukavampaa on pelata.

 

KTP – PK-35 Vantaa 1-2 ja. 1-1 (1-1)

”Tämä oli yksi parhaista peleistä, joita olemme pelanneet. Tuollaisella kentällä on kiva pelata. Se oli kivannäköistä, kun pallo ja pelaajat liikkuivat hyvin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

6 Carlos Portela

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez (117´ Riku Heinonen)

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

19 Aleksi Ristola (85´ Marcus Heimonen)

38 Pablo Counago (91´ Masar Ömer)

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

9 Masar Ömer

13 Samu Volotinen

14 Bob Diasonama

55 Marcus Heimonen

80 Ahmed Said Ahmed

 

Punamustien kausikortit ovat myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.fi. Yhdellä yhteisellä kausikortilla näet kaikki PK-35 Vantaan Veikkausliigan, Naisten Liigan ja Suomen Cupin kotiottelut sekä mahdolliset naisten Mestarien liigan kotiottelut.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot