UUTISET

Naiset kohtaavat huomenna FC Hongan

19.3.2016

PK-35 Vantaan naiset jatkavat harjoituspelejään huomenna Myyrmäessä FC Honkaa vastaan. Punamustien kenraaliharjoitus pelataan viikon päästä Tukholmassa, mutta sunnuntai-illan Honka-ottelu on joukkueen viimeinen harjoitusottelu kotimaassa ennen 1.4. alkavaa Naisten Liigaa. Ottelu alkaa sunnuntaina 20.3. Myyrmäki-hallissa noin klo 17.45.

Sunnuntai ottelu on Punamustille jo valmistautumiskauden kymmenes peli. Tähän mennessä PK-35 Vantaa on pelannut talven aikana pääsääntöisesti poikajoukkueita vastaan. Ainoat poikkeukset ovat olleet harjoituspelit FC Honkaa ja TPS:ää vastaan sekä Suomen Cupin ottelu HPS:ää vastaan.

Poikajoukkueita vastaan tulokset ovat olleet vaihtelevia, mutta toisia naisjoukkueita vastaan ottelut ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. TPS kaatui Myyrmäessä lukemin 2-0 Sanni Franssin ja Tia Painilaisen osumilla. Vuoden ensimmäinen kilpailullinen ottelu HPS:ää vastaan sen sijaan päättyi Punamustien 5-0-voittoon. Ottelun avausosuma kirjattiin helsinkiläisten omaksi maaliksi, minkä jälkeen Hanne Ojanperä ja Roosa Bröijer osuivat kumpikin kahteen otteeseen.

PK-35 Vantaan ja FC Hongan vuoden ensimmäinen kohtaaminen sen sijaan päättyi tammikuussa espoolaisten kotihallissa 2-2-tasapeliin. Punamustien maaleista vastasivat tuolloin Sanni Franssi ja Roosa Bröijer. FC Hongan molemmat maalit viimeisteli Riikka Hannula.

Ottelun alkamisajaksi ilmoitettiin aiemmin 18.00, mutta joukkueet pyrkivät aloittamaan pelin lämmittelymahdollisuuksista riippuen jo viisitoista minuuttia aikaisemmin.

Punamustilla hyvä kokoonpanotilanne

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue pääsee hyvistä lähtökohdista viimeiseen kotimaan kamaralla pelattavaan harjoitusotteluunsa.

– Olemme nyt menneet viikon vähän kevyemmin, joten katsotaan, ovatko jalat nyt pirteämpiä kuin aiemmin. Pääsemme peliin jo lähes tulkoon kaikilla pelaajilla. Toki muutama tärkeä pelaaja on vielä poissa, mutta muut saavat sen myötä mahdollisuuksia.

Punamustien puolustajaosastolle tulee pieniä muutoksia, sillä Tiia Peltonen on sunnuntain ottelusta sivussa. Selina Mustajoki sen sijaan palaa kokoonpanoon. Myös joukkueen flunssapotilaat alkavat olla terveitä.

– Selina on ollut pitkään poissa, mutta hän tulee nyt pitkästä aikaa mukaan. Vilma Väisäsellä, Eveliina Parikalla ja muutamilla muilla pelaajilla on ollut pientä flunssaa ja pieniä lihasvaivoja, mutta olemme hiljalleen pääsemässä niistä eroon. Siinä mielessä pääsemme varmasti hyvällä joukkueella peliin, Väisänen kertoi.

– Hongalla on varmaan samanlainen tilanne. Heilläkin on kuulemma ollut vähän flunssaa, mutta ei mitään isompia poissaoloja. Hekin pääsevät siis varmaan hyvällä ryhmällä pelaamaan.

Väisäsen mukaan FC Honka on Punamustille sarjakauden alla hyvä vertailukohta, sillä sama joukkue kohdattiin jo tammikuussa. Sunnuntain ottelun perusteella voidaan siis arvioida, miten joukkueen peli on kehittynyt.

– Tavoitteenamma on, että kentällä näkyisi peli-iloa ja –huumoria. Lisäksi tavoitteenamme on pitää vauhtia ja määrätä pelin rytmi. Jos haluamme rytmittää peliä, emme voi antaa palloa kaverille kovin pitkäksi aikaa. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää olla menetysten jälkeen hereillä ja päästä mahdollisimman nopeasti riistoihin, Väisänen tuumi.

– Odotan vähän samanlaista peliä kuin viimeksi Honkaa vastaan. Silloin olimme todella vahvoja ja terävällä jalalla liikenteessä. Veimme tilan ja ajan pois vastustajalta, minkä myötä pääsimme hyvin hallitsemaan peliä. Toivottavasti pystyisimme nyt samaan.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan huomenna Myyrmäki-hallissa noin 17.45 alkaen.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot