UUTISET

Tiivis harjoittelujakso päättyi 0-1-tappioon

12.3.2016

Veikkausliigaan valmistautuva PK-35 Vantaa päätti raskaan harjoittelujaksonsa lauantai-iltapäivänä harjoitusotteluun Grankulla IFK:ta vastaan. Kyseessä oli Punamustille jo kolmas ottelu kahdeksan päivänä aikana. PK-35 Vantaa onnistui voittamaan kaksi ensimmäistä peliä, mutta tänään GrIFK oli parempi lukemin 0-1.

Lauantai-iltapäivän vastustaja GrIFK pelaa alkavalla kaudella Ykkösessä, mutta kauniaislaiset lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan sarjaporrasta ylempänä pelaavaa PK-35 Vantaata. Kotijoukkue oli ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta GrIFK iski tilanteen tullen tiukasti kiinni Punamustien pelaajiin ja suuntasi aina pallon saadessaan nopeasti ylöspäin.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalintekopaikka avautui Masar Ömerille, joka puskemaan hyvästä paikasta Yerai Vilaboan keskityksen jälkeen. Ömerin pusku jäi kuitenkin vaisuksi ja suuntautui suoraan maalivahdin käsiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilari Äijälän hyvä keskitys tavoitti rangaistusalueen takakulmalta Lucas Kaufmannin, joka lähti laukomaan suoraan ilmasta. Brasilialaisen laukaus painui kuitenkin niukasti maalin ohi.

Punamustien kolmas hyvä maalintekotilanne nähtiin 23. peliminuutilla. Pablo Counago syöttö Aleksi Ristolan puolittain läpi, mutta Ristolan laukaus viuhui sivuverkkoon. Tämän jälkeen kotijoukkueen maalintekoyritykseen johtaneet hyökkäykset jäivät vähiin, vaikka PK-35 Vantaa piti palloa läpi ottelun selvästi vieraitaan enemmän.

Vierasjoukkue GrIFK sai juuri ennen taukovihellystä pallon hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi jopa maaliin asti, mutta avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali nähtiin 63. peliminuutilla, kun GrIFK sai pitkän sivurajaheiton jälkeen vaarallisen tilanteen Punamustien maalilla. Lopulta pallo ajautui rangaistusalueen rajalle vieraiden Valdrin Seferille, joka laukoi pelivälineen voimalla takayläkulmaan. Kotijoukkueella sen sijaan oli toisella jaksolla vaikeuksia murtautua maalintekopaikoille.

PK-35 Vantaa haki lopussa tasoitusta ottamalla loukkaantumisesta toipuneen Mateo Miguezin kentälle. Miguez toi Punamustien hyökkäyspeliin lisää aktiivisuutta ja pääsi hyvän seinäsyötön päätteeksi kertaalleen yrittämään maalintekoa, mutta viimeistelystä puuttui viimeinen terävyys. PK-35 Vantaa ei saanut palloa lauantaina maaliin asti, joten GrIFJK vei ottelun nimiinsä lukemin 0-1.

Riveiro ei selitellyt tulosta

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi on suorittamassa valmennuskurssiaan ulkomailla, joten lauantain ottelussa vetovastuun kantoi Jose Riveiro. Hänen mukaansa vierasjoukkue ansaitsi voittonsa.

– Mielestäni emme olleet liian väsyneitä, mutta olemme harjoitelleet kovaa ja pelanneet pienellä ryhmällä kaksi peliä tällä viikolla. Voisimme helposti löytää kymmenen selitystä tulokselle, mutta mielestäni suurin syy oli tänään se, että GrIFK oli meitä parempi.

– He olivat energisempiä ja pelasivat intensiivisemmin. GrIFK haki ottelusta tulosta ja sai sen, Riveiro tiivisti.

Riveiro harmitteli sitä, että Myyrmäki-hallin alustalla Punamustien on vaikeaa toteuttaa niitä asioita, joihin joukkue pyrkii. Espanjalaisvalmentajan mukaan PK-35 Vantaan suunnitelmana on siirtyä heti alkuviikosta hallista stadionin kentälle.

– Asenteemme oli tänään ammattimainen, mutta tällä kentällä meidän on vaikeaa toteuttaa omaa peliämme. Haluamme hallita peliä ja kehittää tiettyjä asioita pelissämme, mutta tällä kentällä se on vaikeaa. Hallin kenttä suosii enemmän GrIFK:n tapaisia joukkueita, jotka eivät pelaa syöttökombinaatioita, vaan pyrkivät suoraviivaisesti eteenpäin.

– Onneksi tämä oli vuoden viimeinen pelimme täällä hallissa. Toivottavasti voimme jo ensi viikolla aloittaa harjoittelun ulkona, Riveiro totesi.

Myös perjantaina pelattava Suomen Cupin KTP-ottelu pelataan ulkokentällä. Riveiron mukaan Punamustilta on silloin lupa odottaa parempaa esitystä.

– Kotka on mukava paikka pelata. Jokainen varmasti muistaa karsintaottelun muutaman kuukauden takaa. Lisäksi siellä on mielestäni yksi Suomen parhaista keinonurmista. Sellaisella kentällä on aina ilo pelata. Uskon, että meiltä nähdään silloin parempi pelisuoritus, Riveiro tuumi.

 

PK-35 Vantaa – GrIFK 0-1 (0-0)

”Voisimme helposti löytää kymmenen selitystä tulokselle, mutta mielestäni suurin syy oli tänään se, että GrIFK oli meitä parempi.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar (46´ Samu Volotinen)

3 Kosta Manev (46´ Riku Heinonen)

6 Carlos Portela

7 Yerai Vilaboa (73´ Ahmed Said Ahmed)

9 Masar Ömer

10 Ymer Xhaferi (46´ Marcus Heimonen)

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

19 Aleksi Ristola (69´ Bob Diasonama)

38 Pablo Counago (73´ Mateo Miguez)

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

8 Mateo Miguez

13 Samu Volotinen

14 Bob Diasonama

30 Ahmed Said Ahmed

Marcus Heimonen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot