UUTISET

Punamustilla huomenna vastassa GrIFK

11.3.2016

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue pelaa huomenna viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi perjantain Suomen Cup –avausta. Vastustajana on tällä kertaa Ykkösessä pelaava kauniaislainen Grankulla IFK. Ottelu pelataan huomenna klo 14.30 alkaen Myyrmäki-hallissa.

Liigacupin otteluiden jälkeen PK-35 Vantaa on pelannut kaksi harjoitusottelua. FC Honka kaatui 0-1 Pablo Couñagon rangaistuspotkumaalilla ja FC Legirus Interiä vastaan oli Aleksi Ristolan vuoro avata tämän vuoden maalihanansa. PK-35 Vantaa voitti viime tiistaina Korsossa pelatun ottelun Ristolan osumilla lukemin 1-2.

Vastustaja GrIFK nousi viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen. Oman lohkonsa 14 pisteen erolla voittanut GrIFK kaatoi nousukarsinnoissa Klubi 04:n selvällä erolla. Kahden ottelun yhteismaalit kirjattiin lopulta kauniaislaisten hyväksi peräti lukemin 8-1.

Joukkueen riveistä löytyy paljon hyökkäysvoimaa, sillä GrIFK viimeisteli viime kaudella Kakkosen lohkossaan 73 maalia. Kauniaislaisten 22 maalia iskenyt Petter Meyer ja 20 kertaa osunut Daniel Langhoff olivat koko Kakkosen tehokkaimmat maalintekijät.

Punamustien pelaajatilanne ei ole lauantain ottelussa aivan optimaalinen. Joukkueen sopimuspelaajista Kim Raimi, Lucas Garcia, Njazi Kuqi ja Reza Heidari ovat huomisesta ottelusta sivussa. Myös sopimuksettomana pelaajana mukana ollut Kevin Mombilo puuttuu huomisesta kokoonpanosta. Mateo Miguez on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta hänen suhteensa ei haluta ottaa turhia riskejä.

Raskaan harjoittelujakson loppuhuipennus

Punamustien päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan lauantain GrIFK-ottelu päättää joukkueen rankan harjoittelujakson. Kuqin mukaan raskaat viikot ovat sujuneet hyvin.

 – Tämä viikko on menty vielä kovaa. Päätämme kovan harjoittelujakson huomiseen peliin aja aloitamme sitten kunnolla valmistautumisen Suomen Cupin matsiin. Sen jälkeen ei ole enää pitkää aikaa sarjan alkuun. Ensi viikosta lähtien haemme treeneissä enemmän nopeutta ja terävyyttä, Kuqi kertoi.

– Viikko on ollut raskas, mutta jätkät ovat kestäneet rasitusta hyvin ja tehneet erittäin hyvin töitä. Näissä peleissä näemme, miten he keskittyvät ja pitävät oman roolinsa väsyneinä Olen erittäin tyytyväinen valmistautumiseemme.

Kuqin mukaan harjoituspeleissä oman joukkueet otteet ovat tärkeämpiä kuin tulokset tai vastustajan pelaaminen. Samalla Kuqi kuitenkin huomauttaa, että PK-35 Vantaa pelaa jokaisessa ottelussa voitosta.

– Näissä peleissä keskityn vain siihen, mitä oma joukkueeni tekee ja miten he esiintyvät kentällä. Haemme näissä peleissä omaa pelitapaamme, Kuqi sanoi.

– Voitoista saa aina paremman fiiliksen, mutta tässä vaiheessa niillä ei ole kovin paljoa väliä. Olen itsekin kokenut pelaajana, että pre-season on voinut mennä aivan loistavasti – jopa yli odotusten – ja olemme voittaneet kaikki pelit, mutta sarjan alkaessa voittoja ei tullut enää millään.

PK-35 Vantaa on pelannut valmistautumiskauden aikana jo seitsemän ottelua. Kuqin mukaan harjoituspelit ovat palvelleet joukkueen tarkoituksia hyvin.

– Olemme saaneet nyt hyviä pelejä. Etenkin Liigacupin pelit olivat erinomaisia. Ensimmäiset kaksi peliä menivät vielä vähän tuntumaa hakiessa, mutta sen jälkeen loput pelit olivat hyviä. Toivottavasti saamme taas siirrettyä asioita treenikentältä peliin.

– GrIFK:sta en tiedä kovin paljoa. Katsotaan missä kunnossa he ovat, sillä heidän kautensa alkaa myöhemmin kuin meidän, Kuqi totesi.

Kuqi myöntää, että Punamustien kokoonpanotilanne ei ole lauantain ottelun alla paras mahdollinen. Useiden poissaolojen takia PK-35 Vantaa ei pääse jakamaan peliminuutteja aivan suunnitellulla tavalla.

– Näissä kolmessa pelissä olisimme halunneet jakaa peliaikaa tasaisesti. Poissaolojen takia jotkut ovat kuitenkin joutuneet pelaamaan suunniteltua enemmän. Huomenna tilanne on hankala, sillä meillä ei ole kovin montaa vaihtopelaajaa.

PK-35 Vantaa – GrIFK pelataan huomenna lauantaina 12.3. klo 14.30 alkaen Myyrmäki-hallissa. Otteluun on vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot