Punamustille voitto Aleksi Ristolan osumilla

9.3.2016

PK-35 Vantaa kaatoi tiistaina harjoitusottelussa korsolaisen FC Legirus Interin maalein 1-2. Ottelu eteni vahvasti Punamustien hallinnassa, mutta peräti kolmea sarjaporrasta alempana pelaava FC Legirus Inter onnistui pitämään lukemat tasaisina. Kahdesti osuneen Aleksi Ristolan maalit takasivat lopulta Punamustille voiton.

Tiistai-illan ottelu oli Punamustille osa tiiviin harjoittelujakson ohjelmaa. Joukkue piti illan ottelusta huolimatta tavalliseen tapaan harjoitukset aamupäivällä. Raskas harjoittelujakso näkyi myös PK-35 Vantaan pelisuorituksessa, sillä monen pelaajan jalat tuntuivat olevan raskaat jo peliin lähdettäessä.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta lähtien selvä. Vierasjoukkue otti heti pallonhallinnan itselleen ja FC Legirus Inter keskittyi puolustamaan tiiviisti. Punamustien kokeneella kärkiparilla oli heti ensimmäisen viidentoista minuutin aikana tilaisuutensa maalintekoon, mutta sekä Njazi Kuqin viimeistely-yritys että Pablo Couñagon pusku jäivät tuloksettomiksi.

Ottelun avausmaali syntyi 17. peliminuutilla. Kuqi antoi vapauttavan syötön Aleksi Ristolalle, joka pääsi maalivahdin kanssa nokikkain. Ristolan ensimmäinen laukaus pysähtyi torjuntaan, mutta toisen yrityksen edessä maalivahti oli voimaton. Punamustien 0-1-johtomaali oli samalla Ristolan vuoden ensimmäinen maali.

Ristola lisäsi vieraiden johtoa kymmenen minuuttia myöhemmin. Kuqi käynnisti tilanteen oikealla laidalla ja syötti pallon vahvasti hyökkäyksen tueksi nousseelle Yerai Vilaboalle, joka antoi päätyrajalta matalan syötön takaviistoon. Pallo päätyi lopulta pelaajajoukon läpi Ristolalle, joka laukoi pelivälineen heti ensimmäisellä kosketuksellaan verkon perukoille.

Tiistai-iltana syöttäjänä kunnostautunut Kuqi tarjoili myös Lucas Kaufmannille hyvän läpisyötön, mutta brasialialaisen laukaus suuntautui suoraan päin maalivahtia. Couñago sen sijaan yritti yllättää korsolaismaalivahdin ovelalla nostolla juuri ennen taukoa. Kaukaa lähtenyt yritys jäi kuitenkin lopulta aavistuksen liian matalaksi ja pysähtyi maalivahdin hanskoihin. Taukoa lähdettiin siis viettämään vieraiden 0-2-johdossa.

Toisella jaksolla pelin juoni oli entistä selkeämmin se, että vierasjoukkue piti palloa ja FC Legirus Inter vetäytyi syvälle omalle alueelleen puolustamaan. Avausjaksolla PK-35 Vantaa onnistui hyvin luomaan maalintekotilanteita, mutta toisella jaksolla maalintekosektorille pääseminen oli vaikempaa.

Kotijoukkue pääsi hieman yllättäen peliin mukaan 69. peliminuutilla. FC Legirus Inter käytti yhden harvoista hyökkäyksistään tehokkaasti hyväkseen ja nousi maalin päähän. Korsolaispelaaja sai rangaistusalueen rajalla hyvän poikittaissyötön ja laukoi pallon taka-alakulmaan.

Kotijoukkue sai kavennusmaalista selvästi lisää virtaa. PK-35 Vantaa jatkoi pallonhallintaansa, mutta FC Legirus Inter pyrki hyökkäämään aina pallon saadessaan. Kolmea sarjaporrasta alempana pelaava FC Legirus Inter taisteli kunnialla loppuun saakka, mutta kirivaihde ei enää riittänyt kunnollisten maalintekopaikkojen luomiseen. Lisäosumia ei enää nähty, joten ottelu päättyi PK-35 Vantaan 1-2-voittoon.

Hyvä harjoitustapahtuma

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkueen oma pelaaminen oli tiistai-iltana tulosta tärkeämpää. Myös FC Legirus Interiä vastaan pelattu ottelu oli Punamustille ennen kaikkea harjoitustapahtuma.

– Saimme tästä hyvän harjoituksen, vaikka vastustaja pelaa alemmalla tasolla. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, Kuqi totesi.

– Olemme harjoitelleet nyt pari viikkoa tosi kovaa. Treenasimme aamulla ja tulimme nyt illalla pelaamaan. Tässä vaiheessa haluamme pelaajille lisärasitusta. Tämän viikon harjoittelemme vielä kovaa, mutta sen jälkeen alamme vähän löysätä. Pelaamme lauantaina vielä yhden harjoituspelin ja sitten edessä on jo tosipeli KTP:tä vastaan Suomen Cupissa.

Kahdessa harjoitusottelussa Kuqi on jakanut vastuuta tasaisesti usealle eri pelaajalle. Hänen mukaansa vaihtoja olisi voitu tehdä jopa enemmän, mutta muutamat loukkaantumiset verottivat joukkueen kokoonpanoa.

– Talven peleissä pyrimme siihen, että kaikki saavat mahdollisimman tasaisesti minuutteja. Tänään muutama jätkä joutui tosin pelaamaan vähän pidempään, sillä meillä ei ollut riittävästi vaihtomiehiä. Meiltä putosi pari pelaajaa pois vielä viime päivien aikana, Kuqi kertoi.

Punamustien harjoituspelit jatkuvat lauantaina 12.3., kun GrIFK vierailee Myyrmäessä.

FC Legirus Inter – PK-35 Vantaa 1-2 (0-2)

”Saimme tästä hyvän harjoituksen, vaikka vastustaja pelaa alemmalla tasolla.”