UUTISET

Punamustien B-tytöt leireilevät Espanjassa

9.3.2016

Punamustien nais- ja tyttöjoukkueilla on riittänyt viime vuosina aiheita juhlaan. Sekä naisten edustusjoukkue että PK-35:n B-tytöt ovat voittaneet Suomen mestaruuden kahdesti peräkkäin ja tavoittelevat menestystä myös alkavalla kaudella. PK-35:n menestyksekkäät B-tytöt valmistautuvat uuteen kauteen leireilemällä Espanjan lämmössä.

B-tyttöjen SM-sarjajoukkuetta valmentavat Rami Rantanen sekä hänen vaimonsa Anne-Maria Weckström-Rantanen. Punamustien riveissä Veikkausliigaa kaudella 1998 pelannut Rantanen lähtee reilun kuukauden päästä alkavaan sarjakauteen luottavaisin mielin.

– Noin puolet joukkueesta vaihtui viime kauteen nähden. Osasta tuli yli-ikäisiä ja muutama 98-ikäluokan pelaaja lähti pelaamaan liigajoukkueisiin. Olemme kuitenkin saaneet omasta 00-joukkueestamme hyviä uusia pelaajia. Lisäksi otimme mukaan muutamia ulkopuolisia nuoria, lupaavia pelaajia. Kasassa on hyvä ja motivoinut joukkue, Rantanen totesi.

Tällä hetkellä B-tyttöjen SM-sarjajoukkue leireilee Espanjassa, jonne ryhmä matkusti tiistaiaamuna. Joukkue viettää leiriviikon pienessä Saloun kaupungissa, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen. Siellä joukkue pääsee harjoittelemaan ulkokentillä hyvissä olosuhteissa. Lisäksi matkan ohjelmaan kuuluu kaksi harjoitusottelua.

– Tämä on BSM-joukkueelle jo neljäs kerta, kun käymme tähän aikaan Espanjassa. Se alkaa olla joukkueelle jo perinne, että käydään Saloussa vähän haistelemassa tunnelmaa, Rantanen kertoi.

– Pelaamme reissun aikana muutaman ihan mielenkiintoisen treenimatsin. Kohtaamme Katalonian aluejoukkueen ja barcelonalaisen San Gabrielin. Toinen peli pelataan ikään kuin kotiottelunamme Saloussa ja Katalonian aluejoukkuetta vastaan matkustamme vieraspeliin Barcelonaan.

Nuorilla mahdollisuus nousta naisten joukkueeseen

Leirin jälkeen joukkueella on vielä noin kuukausi aikaa valmistautua B-tyttöjen SM-sarjan alkuun. PK-35 on voittanut kaksi viimeisintä B-tyttöjen Suomen mestaruutta, mikä saattaa Rantasen mukaan näkyä myös vastustajien asennoitumisessa.

– Olemme varmaan sarjassa jollain tavalla merkattu joukkue, vaikka kaikki mestarijoukkueen pelaajat eivät ole enää mukana. Kaikki joukkueet tulevat pelaamaan meitä vastaan kovaa ja haluavat varmasti päänahkamme. Meille se tekee ihan hyvää, että joka pelissä pitää olla valmiina, Rantanen tuumi.

– Ensimmäinen tavoitteemme on sijoittua neljän parhaan joukkoon ja päästä pelaamaan jatkopelejä. Toinen tärkeä juttu on tietysti se, että saamme pelaajiamme mukaan piiri-, alue- ja maajoukkueisiin.

Kaksi PK-35:n pelaajaa on mukana myös ensi viikolla Italiassa pelattavissa alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-jatkokarsinnoissa. Eva Nyström ja Minea Lassas eivät ole maajoukkuetehtävien takia BSM-joukkueen mukana Barcelonassa.

– Sääli tietysti tyttöjen kannalta, että he eivät päässeet mukaamme, mutta he ovat pelanneet liian hyvin ja päässeet maajoukkueeseen, Rantanen nauroi.

– Heillä on siellä edessään ihan mielenkiintoisia pelejä. Lopputurnausmahdollisuus on olemassa. Sovimme PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen kanssa, että he saavat harjoitella nyt viikon naisten kanssa ennen kuin matkustavat Italiaan.

Rantasen mukaan juniorien on ollut viime vuosina vaikeaa murtautua edustusjoukkueen harjoitusrinkiin tai pelaavaan kokoonpanoon. Kaksi Suomen mestaruutta voittaneen joukkueen pelaajamateriaali oli laaja ja tasokas.

– PK-35 Vantaalla on ollut niin vahva ja kokenut joukkue, että nuorten pelaajien on ollut tosi vaikeaa murtautua sinne pelaamaan. Se on tietysti ollut positiivinen ongelma. Nyt joukkue on nuortentunut selkeästi, joten toivon pelaajien näkevän, että heillä on oikeasti mahdollisuus nousta B-tytöistä edustusjoukkueen harjoituksiin ja jopa pelaamaan.

Pelejä SM-sarjassa ja Suomen Cupissa

B-tyttöjen SM-sarja pelataan kahdessa alueellisesti jaetussa kahdeksan joukkueen lohkossa. Kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspelimuotoisesti pelattavaan sijoitusotteluvaiheeseen. Sarjassa saavat pelata 1.1.1998 ja myöhemmin syntyneet pelaajat.

SM-sarjan lisäksi PK-35:n B-tytöt osallistuvat myös Suomen Cupiin. PK-35 on kilpailussa mukana naisten Nelosessa pelaavan joukkueen sarjapaikalla, sillä TB1-joukkueen pelaajat käyvät kauden aikana pelaamassa myös kyseisen sarjan otteluita. Joukkueen cup-avaus sujui mallikkaasti, sillä GFT kaatui selvin lukemin 0-15. Suomen Cupin toinen kierros arvotaan ensi viikolla.

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot