Naiset nousivat voittoon poikia vastaan

6.3.2016

PK-35 Vantaan naiset pelasivat lauantaina jo talvikauden yhdeksännen ottelunsa. Vastassa oli tällä kertaa Pallokerho Keski-Uusimaan 02-syntyneiden poikien joukkue. Poikajoukkue karkasi ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta PK-35 Vantaa voitti ottelun hyvän kirinsä turvin lukemin 3-2.

Ottelun pelaaminen oli Punamustien kokoonpanotilanteen vuoksi vielä loppuviikosta epävarmaa. Tiia Peltosen polvi operoitiin viikolla, Ronja Ikonen toipuu niin ikään polvileikkauksesta ja Tia-Maria Jaakonsaari sekä Hanne Ojanperä kärsivät pienemmistä vammoista. Vilma Väisästä ja Selina Mustajokea vaivasi flunssa. Sanna Saarinen sen sijaan on naisten A-maajoukkueen matkassa Kyproksella.

Henriikka Mäkelä, Roosa Toivanen ja Roosa Bröijer viettivät viikon alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen mukana Itävallassa, mutta kolmikko ehti ajoissa kotimaahan lauantai-iltapäivän otteluun. Mäkelä pelasi avausjakson Punamustien maalilla, mutta kenttäpelaajia käytettiin säästeliäämmin. Toivanen pelasi viimeiset 20 minuuttia ja Bröijer seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä. Poissaoloja ja maajoukkuerasitusta oli kuitenkin saatu paikkaamaan PK-35:n B-tyttöjen Mette Barck.

Vastustajana PKKU:n 02-pojat olivat nuorempia kuin suurin osa Punamustien kohtaamista poikajoukkueista, mutta sitä pidetään yhtenä ikäluokkansa taitavimmista suomalaisjoukkueista. Joukkueet kohtasivat toisensa jo tammikuussa, jolloin PK-35 Vantaa oli parempin maalein 2-1. Tällä kertaa loppunumerot olivat erilaiset, mutta naiset olivat jälleen yhden maalin verran parempia.

PK-35 Vantaa aloitti ottelun hieman haparoiden ja Mäkelä joutui torjumaan läpiajon heti ensimmäisillä peliminuuteilla. PKKU sai pidettyä paineen Punamustien kenttäpuoliskolla ja poikien hyökkääjä pääsi pienen epäselvyyden päätteeksi toistamiseen nokikkain Mäkelän kanssa. Tällä kertaa keravalaispelaaja siirsi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Hetkeä myöhemmin vierasjoukkueen pelaaja karkasi Punamustien keskialueen nukahduksen jälkeen jälleen läpiajoon ja vei vieraat jo 0-2-johtoon. Kahden takaiskumaalin jälkeen PK-35 Vantaa pääsi paremmin peliin mukaan, paransi prässipeliään ja otti kenttätapahtumat hallintaansa.

Punamustien kavennusosuma syntyi vielä ennen taukoa. Mimmi Nurmelan hieno pitkä avaus tavoitti Sanni Franssin, joka karkasi hyvän ensimmäisen kosketuksensa myötä läpiajoon. Franssi ei tilanteessa epäonnistunut, vaan toimitti pallon verkon perukoille. Tauolle lähdettiin siis PKKU:n 1-2-vierasjohdossa.

Vierasjoukkue aloitti toisen jakson kovalla prässillä, mutta PK-35 Vantaa pystyi estämään poikien vaaratilanteet ja otti pallonhallinnan yhä selkeämmin itselleen. Kotijoukkue sai keskialueen hallinnan ja pääsi sen myötä murtautumaan maalintekopaikoille.

Tasoitusmaali syntyi, kun Eveliina Parikka nappasi hyvän prässäämisen jälkeen pallon ja syötti sen Netta Kosolle. Koso pääsi hyvän poikittaiskuljetuksen jälkeen vetopaikkaan ja laukoi pallon oikealla jalallaan maaliin.

PK-35 Vantaa piti myös tasoituksensa jälkeen paineen poikien alueella ja jahtasi voittomaalia. Takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, sillä kotijoukkue onnistui kääntämään 0-2-tappioaseman 3-2-voitoksi. Punamustien kolmas osuma syntyi kulmapotkusta, kun Parikka puski pallon maaliin.

Kolmannen osumansa jälkeen kotijoukkue pyrki jäädyttämään peliä ja estämään vastustajan vaaralliset hyökkäykset. PK-35 Vantaa sai pallon vielä neljännen kerran yli maaliviivan, mutta maalin renkaasta takaisin kentälle pompannut osuma jäi tuomaristolta huomaamatta. Enempää hyväksyttyjä osumia ei enää nähty, joten ottelu päättyi PK-35 Vantaan 3-2-voittoon.

Hieno kiri heikon alun jälkeen

PK-35 Vantaa kärsi lauantai-iltapäivän ottelun alla kokoonpanohuolista, mutta päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue päätti pelata ottelun joka tapauksessa.

– Päätimme lopulta lähteä peliin jopa pienellä riskillä. Onneksi saimme Mette Barckin peliin mukaan.

Väisänen oli tyytyväinen siihen, että joukkue onnistui vaikean alun jälkeen nostamaan tasoaan ja kääntämään pelin edukseen.

– Joukkue onnistui tänään epävarman alun jälkeen palaamaan tasolleen, joten nousu voittoon oli todella hienoa. Olimme liikkeellä pienellä ryhmällä, mutta pystyimme silti loppujen lopuksi hyvään suorituksen – ja nousu 0-2-tilanteesta voittoon on aina huippusuoritus, Väisänen totesi.

Myös Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari kiitteli tapaa, jolla PK-35 Vantaa käänsi pelin edukseen.

– Emme alussa oikein saaneet peliämme käyntiin. Teimme helppoja virheitä, olimme ehkä jollain tavalla jähmeitä ja pojat pääsivät heti alussa kahdella vähän helpolla maalilla 0-2-johtoon. Toisella jaksolla saimme kuitenkin paremmin juonen päästä kiinni ja aloimme dominoida peliä. Uskoimme omaan juttuumme ja nousimme hienosti takaa-ajoasemasta voittoon, Jaakonsaari kertasi kenttätapahtumia.

– Tahmea alku saattoi johtua siitä, että jouduimme vähän sekoittamaan pelipaikkoja. Muutamia pelaajia puuttui, tilalla oli uusia pelaajia ja osa pelasi vähän eri pelipaikoilla kuin tavallisesti. Siitä huolimatta saimme toisella jaksolla pelimme käyntiin ja teimme voittoon tarvittavat maalit.

Jaakonsaaren mukaan ottelu palveli hyvin Punamustien kauteen valmistautumista.

– Pelaamme tietysti aina voitosta, vaikka se ei olekaan harjoituspeleissä aina se tärkein asia. Voittojen kautta tulee myös onnistumisia. Nuoret pelaajamme pääsivät tänään pelaamaan enemmän ja he onnistuivat hyvin. Junioripuolelta mukana ollut Mette Barck pelasi ihan hyvän pelin.

– Olemme keskellä harjoituskauden kovinta rääkkiä, joten pelikin on välillä sen mukaista. Jalat ovat ajoittain vähän raskaita, mutta muuten tämä oli ihan hyvä kokonaisuus. Vaikka vastassa oli nuori ja melko pienikokoinen joukkue, heillä oli kuitenkin taitavia pelaajia. PKKU oli meille tänään sopiva vastustaja, Jaakonsaari sanoi.

PK-35 Vantaa – PKKU P02 3-2 (1-2)

”Nousu 0-2-tilanteesta voittoon on aina huippusuoritus.”