UUTISET

Punamustille niukka voitto harjoitusottelussa

4.3.2016

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltapäivänä vuoden kuudennen ottelunsa, kun se kaatoi FC Hongan lukemin 0-1. Vierasjoukkue ei esittänyt Espoossa aivan parasta peliään, mutta rangaistuspotkumaali riitti lopulta Punamustille voittoon. Päävalmentaja Shefki Kuqi käytti harjoitusottelussa tilaisuuden hyväkseen antamalla vastuuta monelle nuorelle pelaajalle.

Vaikka vastustaja FC Honka pelaa alkavalla kaudella kahta sarjaporrasta Punamustia alempana, espoolaiset tarjosivat vierailleen hyvän vastustajan. PK-35 Vantaa hallitsi ottelua ja piti enemmän palloa, mutta myös ennakkoluulottomasti pelannut Honka onnistui luomaan muutamia maalintekopaikkoja.

Avausjaksolla lähimpänä maalintekoa oli Punamustien Ilari Äijälä, mutta Hongan maalivahti Mika Johansson onnistui torjumaan hänen etuyläkulmaan suuntautuneen vapaapotkunsa. Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

58. peliminuutilla PK-35 Vantaalla oli kahdesti lähellä maalintekoa. Masar Ömerin laukoi rangaistusalueen kulmalta tolppaan ja Pablo Couñago ehti ensimmäisenä irtopalloon. Espanjalaishyökkääjän viimeistely-yritys jäi kuitenkin tällä kertaa ponnettomaksi.

Ottelun ratkaisuosuma syntyi tunnin pelin jälkeen. Hyvän toisen jakson oikeana laitapuolustajana pelannut Kevin Mombilo nousi vahvasti rangaistusalueelle ja Hongan puolustaja Alex Lehtinen joutui rikkomaan. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Couñago laukoi alakulmaan. Espoolaismaalia vartioinut Johansson sai kätensä väliin, mutta ei kyennyt estämään Punamustien 0-1-johtomaalia.

Hetkeä myöhemmin vieraat saivat pallon jo toistamiseen verkon perukoille, mutta tällä kertaa tilanne tuomittiin paitsioksi. Mombilon toinen hyvä nousu oikealta laidalta sen sijaan pysähtyi Johanssonin torjuntaan. Myös vaihdosta kentälle tulleella Reza Heidarilla oli mahdollisuus maalintekoon Konsta Rasimuksen hyvän läpisyötön jälkeen, mutta Heidarin nostoyritys suuntautui niukasti ohi maalin.

PK-35 Vantaa suoritti toisella jaksolla useita pelaajavaihtoja. Etenkin nuoret pelaajat saivat vastuuta, sillä peräti viisi A-juniori-ikäistä pelaajaa pääsi toisella jaksolla tositoimiin. Nuoret pelaajat esiintyivät edukseen ja Punamustien 0-1-johto kesti loppuun saakka.

Vastuuta myös nuorille pelaajille

Punamustien päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan hänen joukkueensa ei esittänyt tänään aivan parasta peliään. Kuqi kuitenkin muistutti, että raskas harjoittelujakso näkyy pelaajien otteissa.

– Mielestäni saimme ihan hyvän harjoituspelin. Varmaan jokainen huomasi, että tänään ei nähty parasta peliämme. Jätkät ovat väsyneitä ja jalat painavat, mutta juuri sitä haluamme tässä vaiheessa kautta. Olemme mielestäni menossa oikeaan suuntaan, Kuqi totesi.

– Tänään oli kivaa, että nuoremmat pelaajat saivat paljon vastuuta. Vaihdot vähän sekoittivat joukkueen tasapainoa, mutta toinen jakso oli silti jopa vähän parempi.

Kuqi antoi ottelussa vastuuta monelle nuorelle pelaajalle. Hänen mukaansa A-juniori-ikäisille pelaajille on luvassa vastuuta jatkossakin, mutta peliminuutit pitää ansaita kovalla työllä.

– Sen takia he ovat harjoitelleet mukanani. Olen aina sanonut, että hyville pelaajille on aina tilaa. Kausi on pitkä ja meillä on kapea materiaali, joten nuoret saavat varmasti jatkossakin mahdollisuuksia. Heidän pitää kuitenkin tehdä kovasti töitä. Nuorilla pelaajilla työ vasta alkaa siinä vaiheessa, kun he pääsevät edustusjoukkueen mukaan.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

”Tänään oli kivaa, että nuoremmat pelaajat saivat paljon vastuuta.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

Daniel Kollar (46´ Samu Volotinen)

Ilari Äijälä

Kosta Manev (46´ Konsta Rasimus)

Riku Heinonen (73´ Ahmed Said Ahmed)

Yerai Vilaboa (46´ Kevin Mombilo)

Carlos Portela (46´ Ymer Xhaferi)

Marcus Heimonen (77´ Bob Diasonama)

Aleksi Ristola (63´ Lucas Kaufmann)

Masar Ömer

Pablo Couñago (63´ Abaas Ismail)

Njazi Kuqi (73´ Reza Heidari)

 

Vaihtopelaajat:

Samu Volotinen

Ahmed Said Ahmed

Konsta Rasimus

Bob Diasonama

Reza Heidari

Ymer Xhaferi

Lucas Kaufmann

Abaas Ismail

 

Punamustien kausikortit ovat myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet kaikki PK-35 Vantaan Veikkausliigan, Naisten Liigan ja Suomen Cupin kotiottelut sekä mahdolliset naisten Mestarien liigan kotiottelut.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.