Tipe

Naisilla huomenna vuoden ensimmäinen tosipeli

PK-35 Vantaan naiset pelaavat sunnuntai-iltana vuoden ensimmäisen kilpailullisen ottelun, kun Suomen Cup pyörähtää käyntiin myös Punamustien osalta. Cupin avauskierroksen ottelussa vastaan asettuu Helsingin Palloseura. Ottelu pelataan sunnuntaina 28.2. klo 20.00 Talin hallissa.

Kyseessä on klassinen cup-asetelma, sillä hallitsevan Suomen mestarin PK-35 Vantaan vastustaja HPS pelaa alkavalla kaudella Kakkosessa. Viime kaudella HPS sijoittui sarjassa neljänneksi, mutta eroa lohkovoittaja FC Viikinkeihin jäi ainoastaan kolme pistettä.

PK-35 Vantaa juhli vuosina 2011 – 2013 Suomen Cupin voittoa peräti kolmesti peräkkäin. Kahdella edelliskaudella Punamustien cup-taival on kuitenkin katkennut välieriin. Viime vuosien pettymysten myötä PK-35 Vantaa jahtaa tänä vuonna cup-menestystä todella motivoituneena.

Vaikka sunnuntai-illan ottelu on Punamustille vuoden ensimmäinen virallinen ottelu, on joukkue pelannut talvikauden aikana jo seitsemän harjoitusottelua. Edellisen ottelunsa PK-35 Vantaa pelasi tiistaina, kun se kaatoi TPS:n 2-0 Sanni Franssin ja Tia Painilaisen osumilla.

Joukkueen kokoonpanotilanne on sunnuntain ottelun alla hyvä, sillä pelaajistolla ei ole flunssaa tai pikkuvammoja suurempia vaivoja. Ainoastaan polvivammastaan toipuva Ronja Ikonen on varmuudella ottelusta sivussa. Viikolla jatkosopimuksen tehnyt Eveliina Parikka sen sijaan on nyt käytettävissä myös virallisissa otteluissa.

Joukkue valmiina kilpailukauden avaukseen

Sunnuntai-illan HPS-ottelu on Punamustille vuoden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Suomen Cupin otteluissa on aina omat erityispiirteensä.

– Nyt edessä on kauden ensimmäinen myös henkistä kanttia vaativa peli. Kyseessä on vuoden ensimmäinen virallinen pelimme ja cupin pelit ovat aina cupin pelejä. Se on nähty monesti aikaisemmin, että niissä peleissä voi tapahtua kaikenlaista. Tavoitteenamme on totta kai mennä näistä peleistä jatkoon ja hoitaa pelit sellaisella asenteella kuin mestarijoukkueen pitääkin, Väisänen totesi.

– Uskon, että pelaajilla ei ole asenteen kanssa ongelmia. Haluamme näyttää ja yritämme päästä tänä vuonna cupissa pidemmälle kuin kahtena viime vuonna.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on valmiina uuden kilpailukauden avaukseen.

– Meillä on alla hyvä harjoittelujakso. Viikolla jalat olivat ehkä vähän väsyneitä, mutta perjantain harjoituksissa oli ihan pirteää tekemistä. Pelasimme tiistaina TPS:ää vastaan, mutta uskon kaikkien pelaajien jo toipuneen siitä, joten olemme valmiita HPS-koitokseen.

– Maalivahtitilanteemme on aivan loistava, sillä tällä hetkellä molemmat ovat hyvässä iskussa ja valmiina koitoksiin. Uskon maalivahdin olevan tulevassakin pelissä tärkeässä roolissa, sillä kumpikin heistä pystyy pelaamaan hyvin jalalla. Se voi olla yksi ratkaiseva tekijä, sillä uskon myös HPS:n saavan painetta meidän päähämme. Meidän pitää hoitaa heidän pitkät pallonsa niin, että peliväline pysyy meillä, Väisänen sanoi paljastamatta aloittavaa maalivahtia.

”Tarkkana pitää olla”

Vaikka HPS pelaa monta sarjaporrasta Punamustia alempana, ei tuleva vastustaja ole Väisäselle täysin tuntematon.

– Olen nähnyt HPS:ltä yhden pelin, jossa he voittivat PK-35:n B-tytöt 1-0. He onnistuivat hyvin rikkomaan B-tyttöjen peliä. Joukossa on varmasti hyviä pelaajia ja he myös yrittivät pelavat jalkapalloa, mikä oli hienoa. Lisäksi heiltä löytyy selkeästi myös kokemusta ja nopeita pelaajia, Väisänen kertoi vastustajasta.

– Heidän pelaajistaan Aino Lehtinen on pelannut PK-35 Vantaassa liigaa. Hän tuo varmasti HPS:n peliin heidän tarvitsemaansa kokemusta, rauhallisuutta ja rutiinia.

Väisäsen mukaan Punamustilta vaaditaan sunnuntai-illan ottelussa keskittymistä ja tarkkaavaisuutta kentän kummassakin päässä.

– Heidän maalivahtinsa torjui B-tyttöjä vastaan tosi paljon. He eivät ehkä päässeet ihan täysin kokeilemaan maalivahtia, mutta hän hoiti kuitenkin kaikki pallot tosi hyvin. Meidän pitää keskittyä laittamaan pallot maaliin. Sinne päin vetäminen ei riitä, vaan pallot on saatava nurkkiin.

– Tiedän, että heillä on yksi todella nopea pelaaja. Meidän pitää olla tarkkoina ja ehtiä reagoida, jotta he eivät saa liian nopeita vastaiskuja. HPS pyrkii varmasti myös pelaamaan futista, joten toivottavasti siitä tulee kiva peli, Väisänen tuumi.

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu HPS – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 28.2. klo 20.00 Talin hallissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com