Eveliina Parikka

Eveliina Parikka jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut kauden 2016 kattavan jatkosopimuksen hyökkääjä Eveliina Parikan kanssa. 25-vuotias Parikka on edustanut seuraa pitkään, sillä alkava kausi on hänelle jo kuudes Punamustien paidassa. Parikan jatkosopimuksen myötä hallitsevilla mestareilla on nyt alkavalle kaudelle kasassa 18 pelaajasopimusta.

Parikka on Kouvolan Susien kasvatti, joka on edustanut Naisten Liigassa Punamustien lisäksi myös lahtelaista FC Kuuysiä ja Tikkurilan Palloseuraa. PK-35 Vantaan riveihin Parikka siirtyi kaudeksi 2011. Naisten A-maajoukkueessa hänellä on tilillään kaksi ottelua.

Viime kaudella Parikka viimeisteli Naisten Liigassa viisi maalia. Lisäksi hän osui Mestarien liigan karsintaturnauksessa kahdesti latvialaisen Rigas FS:n verkkoon. Kaikkiaan Parikka on tehnyt Naisten Liigassa 33 maalia.

Parikka kertoi harkinneensa alkavan kauden seuraansa tarkasti, mutta lopulta Punamustissa jatkaminen tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

– Mietin aika hartaasti ja huolella, mikä joukkue Suomessa on itselleni paras vaihtoehto tulevalla kaudella. Siksi tuntuu nyt hyvältä, että on päätös on vihdoin tehty ja nimi on paperissa.

Punamustien joukkueessa on tapahtunut talven aikana paljon muutoksia, joiden myötä PK-35 Vantaa lähtee uuteen kauteen viime vuosia nuoremmalla joukkueella. Parikka kuitenkin uskoo, että joukkue on säilyttänyt kilpailukykynsä.

– Moni kokenut runkopelaaja jäi viime kauden jälkeen sivuun, ja siksi PK-35 Vantaa on nuorentunut aika reippaasti. Vaikka sitä kokemusta sekä niitä pelaajia ja ystäviä tulee välillä vähän ikävä, on nykyinen ryhmä edelleen tasokas sekä yhdessä että yksilöllisesti, Parikka totesi.

– Merkittävää on, että jokainen tässä joukkueessa osaa toteuttaa useamman vuoden ajan hiottua pelitapaa. Siksi uskon, että PK-35 Vantaa on pelillisesti tänäkin vuonna Naisten Liigan taitavin joukkue.

PK-35 Vantaa on voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta, joten tavoitteet ovat korkealla myös alkavalla kaudella. Parikan mukaan hänellä on alkavalla kaudella joukkueen menestymisen lisäksi myös henkilökohtaisia tavoitteita.

– Odotan itseltäni aika paljon tulevalla kaudella. Viime kausi oli ensimmäinen ehjä ja sinänsä tärkeä kausi moneen vuoteen, mutta nyt on sitten sen tasonnoston aika. Sitä kautta uskon olevani myös parhaaksi hyödyksi joukkueelle. Odotan, että taistelemme myös tänä vuonna niistä kirkkaimmista mitaleista, Parikka sanoi.

Punamustien kausikortit ovat myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yksi yhteinen kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin PK-35 Vantaan Veikkausliigan, Naisten Liigan ja Suomen Cupin kotiotteluihin sekä mahdollisiin naisten Mestarien liigan kotiotteluihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com