UUTISET

Ville Pusa loi Punamustille seurahymnin

25.2.2016

Veikkausliigaan noussut ja Naisten Liigan mestaruutta puolustava PK-35 Vantaa saa alkavalle kaudelle uuden seurahymnin. Sävellyksen takana on monelle suomalaiselle tuttu muusikko Ville Pusa, joka tarttui haasteeseen yhdessä Tuomas Wäinölän kanssa. Pusan mukaan aloite PK-35 -hymnin tekemisestä tuli seuran puolelta.

– Minulta kysyttiin, voisinko tehdä jonkinlaisen kannatusbiisin, joka soisi joukkueen marssiessa kentälle. Muusikkona ja säveltäjänä totta kai innoistuin ideasta, joten menimme Tuomas Wäinölän kanssa studioon ja sävelsimme kappaleen. Teimme juhlavan kappaleen, josta ihmisille tulee se fiilis, että nyt oma joukkue tulee kentälle ja peli alkaa. Sen myötä yleisö lähtee kannustamaan joukkuetta voittoon ja hyvään suoritukseen.

– Kappaleeseen haettiin vähän samanlaista klassista tunnelmaa kuin Mestarien liigan hymnissä. Se tuo arvokkuutta ja sellaista kuninkaallista gladiaattorimeininkiä. Jalkapalloilijathan ovat nykypäivän gladiaattoreita. Isot tähdet ovat todellisia supergladiaattoreita, jotka kantavat paitaansa ja numeroaan ylpeydellä, Pusa kertoi värikkääseen tyyliinsä.

Pusan mukaan musiikilla on olennainen rooli urheilutapahtumissa. Musiikki tai jokin yksittäinen kappale ovat usein osa seuran identiteettiä.

– Se on sellainen yhteensitova elementti. Jos katsoo mitä tahansa urheilutapahtumaa maailmalla, siellä soi aina musiikki. Olen tosi iloinen ja ylpeä siitä, että saimme olla Tuomaksen kanssa tekemässä tätä. Toivottavasti yleisökin pitää siitä. Jos ei pidä, minulle voi lähettää palautetta, Pusa nauroi.

PK-35 -hymnin pääset kuuntelemaan täältä.

Yleisöön menevää jalkapalloa

Sen lisäksi, että Pusa on toinen tunnuskappaleen säveltäjistä, hän on myös aktiivinen PK-35 Vantaan kannattaja. Hän muutti muutama vuosi sitten Helsingin keskustasta Länsi-Vantaalle, joten lähialueen seura oli luonteva valinta.

– Olen ollut pienestä asti kova urheilufani ja pelannut jalkapalloa koko lapsuuteni ja nuoruuteni. Nyt olen asunut Länsi-Vantaalla pari vuotta ja seurannut sekä PK-35 Vantaan miesten että naisten joukkueita. Näen tässä suurta potentiaalia ja koen, että seuran ympärille voisi rakentua jalkapallobuumi.

– Tykkään aina altavastaajista ja nyt liiganousun myötä PK-35 Vantaalla on edessään suuria haasteita. Lähdemme kuitenkin haastamaan HJK:ta ja Helsingin IFK:ta. Jalkapallo on maailman harrastetuin ja suosituin laji, joten se pitää saada nousuun myös Suomessa, Pusa totesi.

Pusan mukaan PK-35 Vantaalla on hyvät olosuhteet Myyrmäen urheilupuistossa. Hän toivoo, että yleisö löytää ensi vuonna paikalle ja seisoo Punamustien takana.

– Paikkana Myyrmäen jalkapallostadion on huikea. Se on piilotettu helmi, jossa moni ihminen ei ole koskaan käynyt. Haastan nyt kaikki vantaalaiset tulemaan paikan päälle katsomaan jalkapalloa ja kannustamaan omaa joukkuettaan. Viedään yhdessä PK-35, Vantaa ja suomalainen jalkapallo maailman kartalle!

Pusa on mieltynyt myös Punamustien pelitapaan. Hänen mukaansa Suomessa kaivataan joukkueita, jotka pelaavat taitavaa, yleisöön menevää jalkapalloa.

– Näen nimenomaan PK-35 Vantaan pelaavan Shefki Kuqin johdolla sellaista jalkapalloa, jota Suomessa ei ole aikaisemmin hirveästi nähty. Se on rohkeaa, idearikasta ja iloista jalkapalloa. Juuri sellaista peliä tarvitsemme, jos haluamme pärjätä ulkomailla. Meidän pitää kasvattaa itsetuntoa ja taitoa, jotta voimme lähteä haastamaan ketä tahansa vastustajaa.

– Tavoite on se, että kotimainen jalkapallo ja Veikkausliiga kehittyvät, jotta kaikki liigajoukkueet olisivat superkovia ja jokainen stadion olisi täynnä. Se lähtee siitä, että seuroissa tehdään hyvää perusduunia. Haluan yleisön löytävän suomalaisen jalkapallon, Pusa sanoi.

Miesten ja naisten huippujalkapalloa

PK-35 Vantaa on harvinainen suomalaisseura, sillä sen molemmat edustusjoukkueet pelaavat maan korkeimmalla sarjatasolla. Miehille pääsarjakausi on ensimmäinen, mutta Punamustien naiset ovat voittaneet kaksi viimeistä Suomen mestaruutta. Pusa toivoo, että katsojia kävisi tasaisesti molempien joukkueiden peleissä.

– Siitä lähdetään, että kaikki mummoista, papoista ja lapsista lähtien tulevat katsomaan PK-35 Vantaan miesten ja naisten pelejä. Naiset voittivat viime vuonna Suomen mestaruuden ja pelasivat Mestarien liigaa. He ansaitsevat sen, että yleisö tulee katsomaan huippunaisjalkapalloa. Olin viime vuonna katsomassa yhtä Mestarien liigan peliä ja ihastelin, miten hienosti he pelasivat, Pusa kehui.

Muusikon mukaan on tärkeää, että joukkueen ja lisäksi myös yksittäiset pelaajat nousevat esiin. Pusa toivoo, että kentältä nousee esiin persoonia, joihin katsojien on helppo samaistua.

– On tärkeää, että katsojat tutustuvat jokaiseen pelaajaan ja ottaisivat koko joukkueen omaksi. Silloin ihmiset tunnistavat pelaajat ja tulevat kadulla pyytämään nimikirjoituksia.

Pusan mukaan on mahdollista, että hän tekee jatkossa tunnuskappaleen säveltämisen ja katsomossa kannustamisen lisäksi myös muuta yhteistyö PK-35 Vantaan kanssa.

– Olen nyt hurahtanut tähän hommaan ja olen todella iloinen siitä, että saan olla mukana tässä PK-35 Vantaan projektissa. Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat, tästä tulee tosi mielenkiintoinen kevät ja kesä, Pusa vihjasi salaperäisesti.

PK-35 Vantaan myynti- ja markkinointijohtaja Jari Hautala on mielissään siitä, että Pusa on innostunut PK-35 Vantaan toiminnasta.

– On todella hienoa, että tuollainen viihteen monitoimimies ilmoittautui mukaan talkoisiin. Se merkitsee paljon, että Villen kaltainen kaveri tulee mukaan viemään seuraa eteenpäin. Myös ottelutapahtumiemme ympärillä on tarkoitus olla viihdepainotusta.

– Hän laittaa osaamisensa lisäksi myös positiivisen persoonansa peliin. Ville on niin täynnä energiaa, että se tarttuu muihinkin ja siitä tulee hyvälle tuulelle. Positiivisuutta kaivataan urheilussa, kun tehdään jotain uutta, Hautala sanoi.

Osta oma PK-35 Vantaan kausikorttisi osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Kausikortit ovat käyneet hyvin kaupaksi, sillä niitä on jo nyt aktivoitu lähes nelinkertainen määrä viime kauteen nähden. Yksi yhteinen kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin PK-35 Vantaan Veikkausliigan, Naisten Liigan ja Suomen Cupin kotiotteluihin sekä mahdollisiin naisten Mestarien liigan kotiotteluihin.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.