8X9A8163

Punamustille selvä voitto TPS:ää vastaan

PK-35 Vantaa pelasi tiistai-iltana talvikauden toisen ottelunsa toista Naisten Liigan joukkuetta vastaan, kun TPS vieraili Myyrmäessä. Kotijoukkue oli ottelussa alusta lähtien aloitteellisempi osapuoli turkulaisvieraiden keskittyessä puolustamiseen. Tasapainoisen ottelun pelannut PK-35 Vantaa vei lopulta voiton maalein 2-0.

Punamustilla oli ottelun alussa pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta pelin edetessä ote siirtyi vahvasti kotijoukkueelle. PK-35 Vantaa piti palloa, kontrolloi pelin tempoa ja esti tehokkaasti turkulaisten pelinrakentelun. TPS ei kyennyt vastaamaan Punamustien prässipeliin, joten vierailla oli vaikeuksia oman pallollisen pelaamisensa kanssa.

Ottelun avausmaali syntyi 36. peliminuutilla. Hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Netta Koso antoi hyvän läpisyötön Sanni Franssille, joka pääsi nokikkain TPS-maalivahdin kanssa. Franssi sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja vei Punamustat johtoon.

Punamustien toinen osuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tällä kertaa Tia-Maria Jaakonsaari antoi turkulaispuolustajien välistä hyvän syötön vasempaan laitaan. Syöttö tavoitti hyökkäyksen tueksi nousseen Tia Painilaisen, joka laukoi pallon etuyläkulmaan.

PK-35 Vantaalla oli vielä kaksi minuuttia myöhemmin mahdollisuus kruunata tehohetkensä kolmannella osumalla. Hanne Ojanperä yritti ratkaisua rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta laukaus pysähtyi ylärimaan.

Turkulaisille tarjoutui vielä ennen taukoa hyvä tilaisuus nousta maalin päähän, kun Ria Öling karkasi läpiajoon. Avausjakson Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen ehti kuitenkin hyvin vastaan ja onnistui torjumaan Ölingin laukauksen. Tauolle lähdettiin siis PK-35 Vantaan 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla kenttätapahtumat noudattivat samaa käsikirjoitusta. Maalihanojen aukeaminen vapautti Punamustien pelaamista entisestään ja kotijoukkue loi heti toisen puoliajan alkupuolella useita hyviä maalintekopaikkoja. Viimeisistä syötöistä ja laukauksista puuttui kuitenkin tarvittava terävyys.

Hyvästä painostuksesta ja hyvin rakennetuista hyökkäyksistä huolimatta PK-35 ei onnistunut enää tekemään lisämaaleja. Vierasjoukkue sen sijaan ei päässyt toisella jaksolla kunnolla hätyyttelemään Punamustien maalia. Lopputulokseksi kirjattiin siis kotijoukkueen 2-0-voitto.

Ehjä kokonaisuus

Punamustien valmentaja Pasi Jaakonsaaren mukaan PK-35 Vantaa sai harjoitusottelusta sen, mitä peliltä etukäteen haluttiin. Viimeistelytehokkuudessa on vielä parannettavaa, mutta kokonaisuudessaan Jaakonsaari oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Haimme pelistä ehjää kokonaisuutta ja mielestäni saimme sellaisen. Pelasimme hyvän pelin, onnistumisia oli joka osa-alueella ja peli oli oikeastaan koko ajan tasapainossa. Lisäksi oli positiivista, että loimme paljon maalipaikkoja, vaikka emme saaneet tuon enempää sisään. Se oli kuitenkin riittävästi pelin voittamiseen, Jaakonsaari totesi.

– TPS:llä oli oikeastaan vain yksi paikka. Alakerralle tuli yksi nukahdus, josta Ria Öling pääsi läpi, mutta Velma tuli hyvin vastaan ja torjui sen.

Jaakonsaari oli tyytyväinen siihen, miten PK-35 Vantaa onnistui hyydyttämään vastustajansa pelinrakentelun.

– Prässipelimme ei ollut ihan täydellistä, mutta pystyimme silti tukahduttamaan TPS:n hyökkäykset jo alkuunsa. Heille ei tullut selkeitä usean syötön ketjuja, sillä pääsimme aina jossain vaiheessa prässäämällä väliin. TPS sai pelattua satunnaisia palloja pystyyn, mutta emme antaneet heille oikeastaan minkäänlaista mahdollisuutta rakentaa peliä. Silti voimme vieläkin parantaa prässiämme.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun. Hänen mielestään kentällä onnistuttiin hyödyntämään poikia vastaan pelatuista otteluista saatuja oppeja.

– Yhtenä teemanamme oli kaksinkamppailujen voittaminen. Olemme pelanneet paljon poikia vastaan, joten yritämme siirtää niistä peleistä opittuja asioita myös näihin peleihin. Tänään menimme kaksinkamppailuihin hyvin ja voitimme lähes kaikki keskialueen pitkät pallot.

– Lisäksi olemme hakeneet poikien kanssa harjoittelusta lisää tempoa peliimme. Tänään onnistuimme toteuttamaan hienoja syöttökombinaatioita pienessäkin tilassa. Pallot eivät pomppineet ja pystyimme luomaan murtautumusalueella pienillä kolmiopeleillä maalintekopaikkoja, Väisänen sanoi.

Punamustien riveistä löytyi tiistai-iltana onnistujia laajalta rintamalla. Väisänen kiitteli erikseen puolustuslinjan pelaamista.

– Meillä oli nuori alakerta, mutta pystyimme todella hyvin pitämään etäisyydet kunnossa ja uskalsimme pelata, vaikka TPS prässäsi etenkin toisella jaksolla tosi kovaa. Onnistuimme myös painopisteen muutoksissa tosi hyvin.

– Saimme luotua paljon myös keskityspaikkoja, mutta niihin kaivataan vielä vähän laatua, jotta saamme vielä parempia maalintekopaikkoja. Kokonaisuudessaan voimme kuitenkin olla peliin tyytyväisiä, Väisänen tiivisti.

PK-35 Vantaa – TPS 2-0 (2-0)

”Haimme pelistä ehjää kokonaisuutta ja mielestäni saimme sellaisen.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

Velma Oikarinen