UUTISET

Naisille tappio tasokasta poikajoukkuetta vastaan

21.2.2016

PK-35 Vantaan naiset pelasivat lauantaina talvikauden viidennen ottelunsa poikajoukkuetta vastaan, kun vastaan asettuivat FC Espoon B-pojat. Kova harjoitusottelu päättyi poikien 0-7-voittoon, mutta ottelu oli Punamustille arvokasta oppia jatkoa varten.

Punamustien maalivahdeista toinen oli loukkaantumisen takia sivussa ja toinen matkoilla, joten tolppien väliin jouduttiin kutsumaan korvaaja muualta. Maalia vartioi lauantaina lopulta torstain pelitreeneistä tutusta VJS:n poikajoukkueesta lainattu maalivahti.

Jari Väisänen

– Kova harjoitusjakso päättyi kauden kovimpaan harjoituspeliin. vastassa oli tänään FC Espoon B-poikien kakkosjoukkue, jota oli vahvistettu seitsemällä ykkösjoukkueen pelaajalla. Vastassa oli juuri niin kova joukkue kuin saattoi odottaakin. Vastustajan fyysinen vahvuus oli tiedssa ja teemana olikin koko joukkueen puolustaminen. Peli toimi loppulukemista huolimatta hyvänä harjoitteena.

– Pystyimme esittämään hyvää koko joukkueen puolustamista, mutta vastustajan vahvuus ja nopeus oli välillä liikaa. Tiukassa muodossa puolustaessaan joukkue pystyi hyvin estämään FC Espoon murtoyritykset. Syöttöpelimme ei ollut tällä kertaa normaalilla tasolla, ja vastustaja pääsi ajoittain nopeisiin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Kun vastustaja on noin nopea, pallonmenetyksiin ei ole varaa silloin, kun pelaajien etäisyydet ovat pitkät ja tuki ei välttämättä ole ihan vieressä.

– Vaikka tulos ei mairittele, peli palveli ajankohtaan nähden tarkoituksiamme fyysisyyden kannalta todella hyvin. Samalla peli opetti, miten tärkeää on väsymyksestä huolimatta keskittyä oman pelin pallonhallintaan ja estää vastustajaa käyttämästä vahvuuksiaan.

Pasi Jaakonsaari

– Tällä kertaa olimme ehkä treeniviikon jälkeen vähän väsyineitä, joten lähtökohdat eivät olleet ihan parhaat mahdolliset, kun vastassa oli kova joukkue. Fyysisyys- ja kokoerot olivat isoja. Olimme pelissä koko ajan vähän ottavana osapuolena, kun vastustaja vei peliä.

– Ajoittain tiiviinä oleminen onnistui ihan hyvin, mutta aina kun unohdimme sen, pojat löysivät tilaa. Kun välit kasvoivat liian suureksi, myös paine alinta linjaamme kohden kasvoi.  Vastassa oli nopeita pelaajia, mutta siihen nähden onnistuimme hyvin estämään heidän läpijuoksujaan. Vaaratilanteita syntyi kuitenkin aina, kun pelin tiiviys venyi.

– Harvat hyökkäyksemme päättyivät laukaukseen. Pääsimme hyvin hyökkäyskolmanneksen alkuun asti, mutta siitä eteenpäin oli vaikeampaa. Meille tuli helpoissakin paikoissa turhan paljon harhasyöttöjä. Siinä on  selkeästi kehitettävää, että pallot napsahtavat paremmin jalkaan.

 –  Tappioista voi aina oppia jotain. Meidän pitää parantaa pelinopeutta, fysiikkaa ja nopeusominaisuuksia. Lisäksi meidän pitää kehittää pelin tilan- ja ajanhallintaa, joka korostuu etenkin poikia vastaan. Kun sitä oppii, pärjää yleensä aika hyvin kaikkia vastaan.  Se oli positiivista, että pääsimme kunnolla harjoittelemaan puolustuspelaamista. Se oli hyvää oppia, että jouduimme puolustamaan hyviä pelaajia ja nopeaa hyökkäystä vastaan. Varsinkin alin neljän pelaajan linjamme joutui tosi kovaan paikkaan, mikä oli varmasti kehittävää.

– Kentällä nähtiin muutamia hyviä onnistumisia. Elina Salmi pelasi ehkä pariin vuoteen parhaan pelinsä. Myös Ella Hopponen

 

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat jo tiistaina 23.2. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Turun Palloseuran.

 

PK-35 Vantaa – FC Espoon B-pojat 0-7

”Vaikka tulos ei mairittele, peli palveli ajankohtaan nähden tarkoituksiamme fyysisyyden kannalta todella hyvin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

VJS-maalivahti

Tia Painilainen

Tia Peltonen

Mimmi Nurmela

Elina Salmi

Vilma Väisänen

Tia-Maria Jaakonsaari

Sanna Saarinen

Roosa Bröijer

Eveliina Parikka

Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

Selina Mustajoki

Netta Koso

Ella Hopponen

Hanne Ojanperä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.