UUTISET

Miehille vuoden ensimmäinen tappio

21.2.2016

PK-35 Vantaan miehet kärsivät lauantai-iltana vuoden ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi IFK Mariehamnille vieraissa maalein 3-0. Nousijajoukkue oli aloittanut Liigacupin mallikkaasti, mutta neljän ottelun tappioton putki päättyi lopulta Ahvenanmaalla. Tappion myötä kariutui myös Punamustien mahdollisuus Liigacupin loppuotteluun.

Vierasjoukkueella oli takanaan pitkä matkustuspäivä, mikä näkyi ottelun alussa pelaajien otteissa. Punamustien peli yski heti alusta lähtien ja tehokkaasti maalintekopaikkansa käyttänyt IFK Mariehamn karkasi jo aikaisessa vaiheessa kahden maalin karkumatkalle. Avausmaali syntyi jo neljännellä peliminuutilla, kun Josef Ibrahim tarjoili keskityksen oikealta laidalta ja Aleksei Kangaskolkka puski isännät johtoon.

IFK Mariehamn lisäsi johtoaan jo 14. peliminuutilla kulmapotkutilanteesta. Thomas Mäkisen pusku epäonnistui täysin, mutta pallo jäi pomppimaan hänen eteensä. Mäkinen pääsi kääntymään ja laukoi pallon taka-alakulmaan.

Punamustien avausjakson vaarallisin maalintekopaikka nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Ilari Äijälä pääsi Njazi Kuqin hienon seinäsyötön seurauksena nokikkain saarelaisten maalivahdin kanssa. Hyvän ottelun pelannut Marcus Nordqvist veti kuitenkin pidemmän korren.

Avausvarttia lukuun ottamatta PK-35 Vantaa piti selkeästi enemmän palloa, mutta vaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. IFK Mariehamn sen sijaan puolusti tiiviisti ja pyrki pallon saadessaan nopeisiin hyökkäyksiin. Kotijoukkue käytti tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen ja lähti tauolle 2-0-johdossa.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä, joihin avauspuoliaika oli päättynyt. PK-35 Vantaa piti palloa, mutta ensimmäinen maalintekopaikka avautui isännille. Ibrahim murtautui pian tauon jälkeen pitkän soolokuljetuksen päätteeksi rangaistusalueelle. Ruotsalaispelaaja pääsi laukomaan, mutta Kollar venytti kätensä pallon tielle.

Punamustilla oli 69. peliminuutilla hyvä tilaisuus nousta vielä maalin päähän, kun Pablo Counago pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Tällä kertaa kokenut espanjalaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan laukaustaan maalia kohti.

Kotijoukkueen ratkaiseva kolmas osuma nähtiin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Brian Spanin matala keskitys ajautui koko rangaistusalueen läpi Ibrahimille, joka otti pallon haltuun ja laukoi näyttävien harhautusten jälkeen IFK Mariehamnin jo 3-0-johtoon.

PK-35 Vantaa haki loppuun asti kavennusosumaa, mutta lopulta vieraat eivät onnistuneet avaamaan maalitiliään. Lopputulokseksi kirjattiin saarelaisten 3-0-voitto, joten Punamustien tavoittelema Liigacupin finaalipaikka jäi lopulta haaveeksi.

Liigacupista arvokasta kokemusta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti pettynyt lauantai-illan tappioon. Kuqin mukaan PK-35 Vantaa ei kyennyt pelaamaan Ahvenanmaalla omalla tasollaan.

– Totta kai jokainen tappio tuntuu pahalta. Ne on aina vaikea hyväksyä etenkin heti pelin jälkeen. Tänään olin pettynyt esitykseemme. Jäimme ehkä vähän toiseksi joka osa-alueella. Muutama pelaaja suoritti omalla rutiinitasollaan, mutta jos aiomme pärjätä, koko joukkueen pitää onnistua, Kuqi harmitteli.

– Se tietysti harmittaa, että voitolla olisimme päässeet finaaliin. Vastustajana IFK Mariehamn oli kuitenkin mielestäni ehkä paras joukkue, jonka kohtasimme Liigacupissa. He hävisivät ensimmäiset pelinsä ja pelasivat FC Lahden kanssa trasan, mutta tänään se ei näkynyt kentällä. Oma joukkueeni ei onnistunut niin hyvin kuin olisin odottanut, mutta en halua ottaa IFK Mariehamnilta mitään pois.

Kuqin mukaan rasas matkustuspäivä näkyi Punamustien otteissa etenkin ottelun alussa. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että valmennuskaudella on hyvä totutella myös matkustamiseen.

– He tekivät heti kaksi nopeaa maalia. En halua selitellä mitään, mutta alussa näytti siltä, että matkustaminen ja aikainen lähtö vähän vaikuttivat pelaamiseemme. Näistä peleistä saamme kuitenkin oppia myös siitä.

PK-35 Vantaa matkusti Ahvenanmaalle kapealla miehistöllä, sillä mukana oli vain neljä vaihtopelaajaa.

– Meillä on hyvä rinki, mutta se on myös kapea. Muutaman pelaajan poissaolot näkyvät pelissämme heti, Kuqi myönsi.

– Oli hyvä, että Kevin Mombilo oli tänään mukana. Jälkikäteen harmittaa myös se, että en laittanut Jalmari Karvista lopussa maalille.

Kokonaisuudessaan Kuqi on ollut tyytyväinen Liigacupin antiin. Hän muistutti jälleen, että nousijajoukkueelle jokainen ottelu muita liigajoukkueita vastaan on uusi haaste.

– Liigacup oli meille erinomainen kilpailu, jossa saimme muutaman hyvän pelin. Samalla saimme tietää vähän vastustajistamme ja pääsimme testaamaan omia pelaajiamme. Moni on sanonut, että pelimme on näyttänyt hyvältä, mutta mielestäni se on vielä kaukana parhaasta tasostamme. Liigacupin peleistä HIFK:ta vastaan olimme lähimpänä sitä tasoa.

– Meillä on tietty tapa, jolla haluamme pelata ja jota harjoittelemme pelejä varten. Tappioita tulee aina, mutta olen sanonut, että niin kauan kuin pelaamme sovitulla tavalla, otan tappioista vastuun, Kuqi totesi.

 

 

IFK Mariehamn – PK-35 Vantaa 3-0 (2-0)

”Liigacup oli meille erinomainen kilpailu, jossa saimme muutaman hyvän pelin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

2 Altin Ademaj (46´ Riku Heinonen)

4 Kim Raimi

6 Carlos Portela

7 Yerai Vilaboa

9 Masar Ömer (61´ Aleksi Ristola

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

16 Konsta Rasimus

38 Pablo Counago (75´ Kevin Mombilo)

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

14 Kevin Mombilo

19 Aleksi Ristola

35 Jalmari Karvinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.