UUTISET

Aleksi Ristola –El Toro

19.2.2016

PK-35 Vantaa sai joulukuussa tutun vahvistuksen, kun seuraa jo aikaisemmin edustanut Aleksi Ristola solmi kaksivuotisen sopimuksen. Nyt Ristola on ehtinyt harjoitella Punamustien kanssa kuuden viikon ajan. Hän on ollut tyytyväinen alkuunsa uudessa joukkueessa.

– Fiilikset ovat olleet ihan hyvät. Meillä on tässä hyvä nippu. Olen pääsemässä kuntoon ja peli alkaa hiljalleen rullata.

Valmistautumiskausi alkoi vauhdikkaasti, sillä Liigacupin ottelut alkoivat jo toisella harjoitusviikolla. Nyt PK-35 Vantaa on ehtinyt pelata jo neljä kilpailullista ottelua.

– Pelit alkoivat nopeasti, joten emme ehtineet hirveästi treenata ennen niitä. Enemmän olemme treenanneet omia pelitaktiikoitamme ja –kuvioitamme niiden pelien kautta. Pelit ovat menneet hyvin, sillä emme ole vielä hävinneet kertaakaan, Ristola sanoi.

Punamustilla on vahva oma pelitapansa, mutta laadukkaat yksilöt mahdollistavat myös pelitavan muokkaamisen vastustajan mukaan.

– Onhan tuossa tosi taitavia pelaajia. Pystymme pelaamaan aika monipuolisesti sekä lyhytsyöttöpeliä ja hitaita hyökkäyksiä sekä nopeita hyökkäyksiä. Meillä on paljon mahdollisuuksia sen suhteen, millä pelitavalla lähdemme eri vastustajia vastaan, Ristola kertoi.

Ristola uskoo omalta osaltaan tuovansa Punamustien pelaamisen yhden erilaisen vaihtoehdon lisää.

– Tuon vähän erilaisen vaihtoehdon. Se mahdollistaa monipuolisempaa pelaamista. Pystyn auttamaan muita tekemällä juoksuilla ja liikkeillä tilaa keskelle. siinä on niin taitavia pelaajia, että he pystyvät pyörittämään peliä.

Punamustilla on kaksi espanjalaisvalmentajaa ja peräti viisi espanjankielistä pelaajaa. Espanjalaisvaikutteita on myös Ristolan saamassa lempinimessä ”El Toro”.

– Se tuli aikoinaan TPS:ssä. Diego Corpache sen keksi. Ehkä se viittaa vähän pelityyliin. Se on ihan hauska nimi, mutta ei sitä kauheasti ole käytetty, Ristola nauroi.

PK-35 Vantaa pelaa huomenna viimeisen Liigacupin lohkovaihepelinsä Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan. Vierasjoukkueella on ottelussa mukava kannustin, sillä voitto veisi Punamustat Liigacupin loppuotteluun. Ristola kuitenkin muistuttaa, että Ahvenanmaalla ei ole luvassa ilmaisia pisteitä.

– Ahvenanmaa on aina paha paikka pelata. Heidän nurmikenttänsä on sellainen postimerkki, että siellä ei ole paljon tilaa, eikä se hallikaan hirveästi isompi ole. Se on hankala paikka, mutta ei mahdoton.

– Lähdemme tietysti voittamaan peliä. Ei noita finaaleja ole koskaan liikaa, Ristola totesi.

IFK Mariehamn – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 20.2. klo 18.00 Eckerö-hallissa Ahvenanmaalla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot