UUTISET

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina Liigacupin finaalipaikasta

18.2.2016

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina Liigacupin viimeisen alkulohko-ottelunsa, kun joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Ottelussa on myös mukavasti panosta, sillä PK-35 Vantaa pelaa saarella Liigacupin finaalipaikasta. Ottelu pelataan lauantaina 20.2. klo 18.00 Eckerö-hallissa Ahvenanmaalla.

Liiganousijan urakka Liigacupissa on sujunut mallikkaasti, sillä neljän ottelun jälkeen PK-35 Vantaa on edelleen tappioitta. Punamustilla on tilillään upea 0-3-voitto Helsingin IFK:sta sekä tasapelit FC Interiä, FC Lahtea ja HJK:ta vastaan.

Ennen lohkon päätösottelua PK-35 Vantaa on kolmantena, mutta eroa lohkokärki FC Lahteen on vain kolme pistettä. Lahtelaiset ovat jo pelanneet kaikki lohkopelinsä, joten loppuottelupaikka on lauantaina täysin Punamustien omissa käsissä. Punamustien maaliero on parempi kuin FC Lahdella, joten mikä tahansa voittotulos riittää finaalipaikkaan.

IFK Mariehamnin Liigacup-ottelut sen sijaan ovat sujuneet pisteiden valossa hieman heikommin. Saarelaiset ovat keränneet neljästä ottelustaan ainoastaan yhden tasapelipisteen. IFK Mariehamn aloitti Liigacupin kolmella 1-0-tappiolla, mutta viime perjantaina joukkue avasi pistetilinsä 2-2-tasapelillä FC Lahtea vastaan.

PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät Liigacupissa ovat olleet kahdesti HIFK:n verkkoon osunut Lucas Kaufmann sekä Njazi Kuqi, joka osui kertaalleen molempia helsinkiläisjoukkueita vastaan. IFK Mariehamn sen sijaan on onnistunut Liigacupissa maalinteossa ainoastaan FC Lahtea vastaan. Pistejakoon päättyneessä ottelussa saarelaisten maaleista vastasivat Amos Ekhalie ja Aleksei Kangaskolkka.

Punamustien pelaajista Kaufmann ja HJK-ottelussa tällin jalkaansa saanut Kosta Manev jäävät ottelusta sivuun pienten vammojen takia. Lucas Garcia sen sijaan palasi harjoituksiin vasta maanantaina, joten hän ei vielä lähde mukaan Ahvenanmaalle. Mahdollisesti mukaan lähtevistä testipelaajista ei ollut vielä torstai-iltapäivänä tehty päätöstä.

Ahvenanmaalle finaalipaikka mielessä

PK-35 Vantaan espanjalaisvalmentaja Jose Riveiron mukaan joukkue lähtee Ahvenanmaalle jahtaamaan Liigacupin finaalipaikkaa. Samalla hän kuitenkin korostaa, että tässä vaiheessa vuotta joukkue pyrkii myös kehittämään pelaamistaan.

– Kyseessä on harjoituskauden ottelu, mutta pelissä on myös panosta. Kilpailulliset tekijät ovat meille aina tärkeitä, joten haluamme panostaa myös Liigacupiin. Olemme hakeneet jokaisesta pelistä voittoa. Myös lauantaina haluamme saada hyvän tuloksen ja selviytyä finaaliin, Riveiro totesi.

– Tulos on aina tärkeä, mutta olemme keskellä harjoituskautta, joten haemme pelistä myös muita asioita. Haluamme kehittää pelaamistamme. Se on kaikista tärkeintä. Lisäksi annamme kaikille mahdollisuuksia ja jaamme peliminuutteja pelaajien välillä.

Joukkueella on nyt takana kuusi harjoitusviikkoa, joiden aikana se on pelannut jo neljä ottelua. Riveiron mukaan harjoituskauden intensiivinen harjoittelu on näkynyt jonkin verran myös Punamustien peliesityksissä.

– Harjoitusviikot ovat olleet erilaisia, joten myös pelit ovat olleet erilaisia. Joinakin viikkoina olemme päässeet pelaamaan vähän tuoreemmilla jaloilla. Esimerkiksi HJK:ta vastaan olimme kuitenkin toisella jaksolla hieman väsyneitä, koska takana oli raskas viikko.

– Tässä vaiheessa kautta pitää ottaa monia asioita huomioon, kun arvioidaan joukkueen peliesityksiä Se koskee myös kaikkia muita joukkueita. Tähän asti kaikki on mennyt mielestäni hyvin. Pelaajat parantavat otteitaan päivä päivältä, Riveiro sanoi.

IFK Mariehamn – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 20.2. klo 18.00 Eckerö-hallissa Ahvenanmaalla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot