Naiset matkaavat pääsiäisenä Tukholmaan

Punamustien naiset pelaavat maaliskuussa sarja-avauksen alla vielä yhden kansainvälisen ottelun. PK-35 Vantaa matkustaa pääsiäisviikonloppuna Tukholmaan ja kohtaa siellä harjoitusottelussa paikallisen Djurgårdens IF:n. Tukholmalaisjoukkue nousi viime kauden päätteeksi Ruotsin pääsarjaan Damallsvenskaniin.

PK-35 Vantaa lähtee matkaan perjantai-iltana 25.3. ja saapuu Tukholmaan seuraavana aamuna. Ottelu pelataan lauantaina 26.3. klo 13.00 paikallista aikaa. Paluumatkalle lähdetään pelin jälkeen laivalla, joka saapuu kotimaahan sunnuntaiaamuna.

Ottelu pelataan komeissa puitteissa, sillä pelipaikkana toimii 30 000 katsojaa vetävä Tele2 Arena.

Hyvä tasonmittari

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Djurgårdenia vastaan pelattava harjoitusottelu on Punamustille hyvä tasonmittari. Kyseessä on sarjanousija mutta Väisänen uskoo tukholmalaisjoukkueen olevan tasokas vastustaja.

– On todella hienoa päästä mittaamaan joukkueen osaamista Ruotsin pääsarjajoukkuetta vastaan. Viime kaudella saimme kokea Ruotsin mestarijoukkueen kovan tason ja nyt saamme nähdä. kuinka kovalla tasolla pääsarjaan noussut Djurgården on.

– Nousijajoukkue on saanut pidettyä joukkueen hyvin kasassa ja on myös saanut haalittua myös hyviä vahvistuksia, Väisänen kertoi.

PK-35 Vantaan pelaajarinki on tällä hetkellä aiempia vuosia kapeampi. Väisäsen mukaan se pitää huomioida myös joukkueen harjoittelussa.

– Joukkueemme pelaajarinki on tänä vuonna varmasti liigan pienimpiä Sen vuoksi on tärkeää, että harjoittelumme on mahdollisimman tasapainoista ja kaikki pelaajat ovat koko ajan mahdollisimman hyvässä kunnossa ja ennen kaikkea terveinä. Olemme mielestäni saaneet toteutettua nuorella ryhmällä hyvin kaikkia osa-alueita ja päässeet niiden osalta eteenpäin.

Joukkueen nuoresta ikärakenteesta huolimatta moni Punamustien pelaaja on jo pelannut paljon kansainvälisiä pelejä. Väisäsen mukaan on hienoa, että joukkue pääsee pelaamaan yhden tasokkaan kansainvälisen pelin vielä juuri ennen Naisten Liigan sarja-avausta.

– Vaikka joukkueemme on tänä vuonna nuori, moni pelaaja on pelannut kansainvälisiä pelejä maajoukkueen lisäksi myös Mestarien liigassa, joten ihan uutena tilanteena tällaiset pelit eivät tule. Tällaiset pelit ovat joukkueelle todella tärkeitä, etenkin kun pääsemme pelaamaan sen juuri ennen sarjakautemme alkua kovan harjoittelujakson jälkeen, Väisänen totesi.

– Uskon koko joukkueen odottavan tulevaa peliä innolla. Samalla se antaa varmasti lisää hyvää fiilistä harjoitteluun ja sarja-avauksen odottamiseen.

PK-35 Vantaan naisten tulevat ottelut:

La 20.2. klo 14.30                 PK-35 Vantaa – FC Espoo P01                   Myyrmäen jalkapallohalli

Ti 23.2. klo 18.00                  PK-35 Vantaa – TPS                                   Myyrmäen jalkapallohalli

Su 28.2. klo 20.00                 HPS – PK-35 Vantaa (Suomen Cup)            Talin halli

La 5.3. klo 14.30                   PK-35 Vantaa – PKKU P02                          Myyrmäen jalkapallohalli

La 19.3. klo 13.00                 PK-35 Vantaa – FC Honka                           Myyrmäen jalkapallohalli

La 26.3. klo 13.00                 Djurgårdens IF – PK-35 Vantaa                    Tele2 Arena, Tukholma

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, ja niistä tiedotetaan tarvittaessa PK-35 Vantaan viestintäkanavilla.