UUTISET

Liigacupin kotiavaus päättyi pistejakoon

2.2.2016

PK-35 Vantaa pelasi tiistai-iltapäivänä vuoden ensimmäisen kotiottelunsa, kun se isännöin Liigacupissa FC Lahtea. Molemmat joukkueet olivat aloittaneet Liigacupin hyvin, ja myös keskinäisestä ottelusta muodostui tasainen. Molemmat jatkavat edelleen tappioitta, sillä ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Kotijoukkue oli tehnyt avauskokoonpanoonsa useita muutoksia kahteen aiempaan Liigacupin otteluun nähden. Kosta Manev sai tällä kertaa toppariparikseen Riku Heinonen, kun Konsta Rasimus oli nostettu pykälää ylemmäs keskikentälle. Heinosen ohella myös hyökkääjä Pablo Couñago pääsi ensimmäistä kertaa tänä vuonna avauskokoonpanoon. Täysin uutena kasvona kokoonpanossa oli testipelaaja Hassan Sesay, joka pelasi laitapuolustajana täyden ottelun.

PK-35 Vantaa ei saanut kotoisessa Myyrmäessä peliään toimimaan yhtä malliikkasti kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Molemmilla joukkueilla oli avauspuoliajalla lyhyitä painostusjaksoja, mutta kumpikaan ei saanut peliä selkeästi hallintaansa.

Tasaisella avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. 25. peliminuutilla Rafael pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta Punamustien maalivahti Daniel Kollar veti pidemmän korren. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka avautui Masar Ömerille, jonka kova veto suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen PK-35 Vantaa suoritti heti kolme pelaajavaihtoa, kun Yerai Vilaboa, Ymer Xhaferi ja edelleen sopimuksettomana pelaajana mukana ollut Njazi Kuqi tulivat kentälle. Kuqi oli pian kentälle tultuaan lähellä maalintekoa päästyään puskemaan lähietäisyydeltä. Pallo kimposi kuitenkin tolpasta maaliviivalle ja lahtelaispuolustus ehti purkamaan tilanteen.

Vierasjoukkue FC Lahti siirtyi johtoon tunnin pelin jälkeen. Pelin aikana useaan otteeseen aggressiivisesti prässännyt Drilon Shala pääsi riistämään pallon Konsta Rasimukselta ja karkasi läpiajoon. Lopulta Shala laukoi pallon voimalla Kollarin käsien kautta taka-alakulmaan.

FC Lahdella oli johtomaalinsa jälkeen hyvä tilaisuus lisätä johtoaan, mutta tällä kertaa oli Punamustien Heinosen vuoro siivota pallo pois maaliviivalta. Ottelun loppupuolella Punamustilla oli kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Ömer puski pallon lahtelaismaalivahti Miikka Mujusen käsiin ja Kuqi laukoi pallon lähietäisyydeltä yli maalin.

Kolmas yritys tuotti vihdoin tulosta, kun PK-35 Vantaa nousi tasoihin 81. peliminuutilla. Carlos Portela antoi kulmapotkun, joka jäi pyörimään lahtelaisten rangaistusalueelle. Lopulta Heinonen pääsi laukomaan pallon maalinedusruuhkasta verkon perukoille.

Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuutensa voittomaalin iskemiseen, mutta lisäosumia ei lopulta nähty. Pistejaon myötä sekä PK-35 Vantaa että FC Lahti jatkavat Liigacupin alkulohkossa edelleen ilman tappiota.

Kuqi piti tasoitusosumaa hyvänä merkkinä

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi piti tasapeliin nousemista positiivisena, mutta ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. PK-35 Vantaan peli ei missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan samaan tapaan kuin kahdessa aiemmssa ottelussa.

– Olemme nousijajoukkue, joten kaikki vastustajat ovat meille uusia ja jokainen peli on uusi, erilainen haaste. Inter-pelin jälkeen paransimme selkeästi otteitamme HIFK-peliin, mutta tänään otimme ehkä kahteen ensimmäiseen peliin nähden hieman takapakkia, Kuqi totesi.

– Valmentajna odotan ja toivon tietysti aina parannusta ja kehitystä, mutta tämä oli tällä kertaa vähän erilainen peli. Onneksi saimme lopussa tasoituksen. Se on aina hyvä merkki, vaikka meillä oli lopussa vielä muutama paikka.

Turussa ja viime perjantaina Talissa PK-35 Vantaa onnistui varsin hyvin pitämään vastustajansa poissa maalipaikoilta. Myyrmäessä FC Lahti onnistui kuitenkin luomaan useampia hyviä maalintekopaikkoja.

– En ole missään nimessä tyytyväinen niihin tilanteisiin, joita annoimme FC Lahdelle. Mielestäni heillä oli enemmän maalipaikkoja kuin FC Interillä ja HIFK:llä yhteensä. Tänään he juoksivat liian helposti puolustuksemme läpi, Kuqi sanoi.

– Totta kai sekin vaikutti hieman, että teimme aika paljon muutoksia avauskokoonpanoomme ja osa pelaajista pelasi hieman vierailla pelipaikoilla. Meillä on pieni pelaajarinki, joten yritämme jakaa peliminuutteja. Muuten pelaajat väsyvät jo ennen sarjan alkamista.

PK-35 Vantaan pelit Liigacupissa jatkuvat lauantaina 13.2. klo 14.45. Silloin Myyrmäessä vierailee HJK.

 

PK-35 Vantaa – FC Lahti 1-1 (0-0)

”Valmentajna odotan ja toivon tietysti aina parannusta ja kehitystä, mutta tämä oli tällä kertaa vähän erilainen peli. Onneksi saimme lopussa tasoituksen. Se on aina hyvä merkki.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev (46´ Ymer Xhaferi)

5 Riku Heinonen

8 Mateo Miguez (46´ Njazi Kuqi)

9 Masar Ömer

11 Ilari Äijälä (61´ Carlos Portela)

15 Aleksi Ristola

16 Konsta Rasimus

19 Altin Ademaj (46´ Yerai Vilaboa)

22 Hassan Sesay

35 Daniel Kollar

38 Pablo Couñago (77´ Bob Diasonama)

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

6 Carlos Portela

7 Yerai Vilaboa

10 Ymer Xhaferi

14 Bob Diasonama

18 Njazi Kuqi

 

Punamustien seuraava Liigacupin ottelu pelataan jo tulevana tiistaina Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä FC Lahtea. Ottelu pelataan tiistaina 2.2. klo 14.15 Myyrmäen jalkapallohallissa. Ottelulippuja voi hankkia etukäteen osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot