#35

Naiset panostavat talvella fysiikkaharjoitteluun

Suomen pitkän talven takia myös jalkapalloilijoiden valmistautumiskausi on pitkä. PK-35 Vantaan kausi loppui lokakuussa ja sarjapelit jatkuvat jälleen huhtikuun alussa. Punamustien naisten fysiikkavalmentaja Harry Sainio kertoi, millaisista harjoitteista joukkueen talviharjoittelu koostuu.

– Viime vuoden puolella harjoittelimme enemmän peruskestävyyttä ja voimanhallinnan parantamista. Valmistimme kroppaa tätä kevään treenikautta varten. Nyt joulun jälkeen tammikuussa on lähdetty hakemaan enemmän pelillisiä valmiuksia. Tehoja lisätään hiljalleen kauden alkua kohden, Sainio kertoi.

Pelillisillä valmiuksilla tarkoitetaan Sainion mukaan sitä, että fysiikkaharjoittelussa keskitytään enemmän räjähtävyyteen ja vauhtikestävyyteen.

– Voimapuolella haemme perusvoimaa vielä kaksi viikkoa. Sen jälkeen painopiste siirtyy enemmän räjähtävän nopeusvoiman puolelle. Aerobisella puolella lisäämme hiljalleen vauhtikestävyyspuolta kohti kautta.

– Nopeutta treenataan ympäri vuoden. Ennen kauden alkua siihen tulee toki pieni piikki, mutta sen pitää kulkea mukana koko ajan, Sainio huomautti.

Viime tiistaina joukkue oli juoksemassa ylämäkeä Rajatorpan kalliosuojassa. Myös monen urheilijan ja kuntoilijan tuntemat Malminkartanon portaat ovat tulleet valmistautumiskauden aikana tutuiksi.

– Peruskuntokaudella kävimme kerran viikossa pitämässä treenit Malminkartanon portailla. Ensimmäisen kuukauden ajan teimme voimakestävyysharjoitteita ja kävelimme portaita ylös joka toiselle askelmalle astuen. Sen jälkeen teimme juoksuja muutaman kerran, mutta niitäkään ei tehty vielä nopeusvoittoisesti. Nyt Rajatorpassa teimme lyhyempi suorituksia suuremmilla tehoilla, Sainio sanoi.

Pelaajilla henkilökohtaisia harjoitusohjelmia

Yhteisten joukkueharjoituksien lisäksi Sainio on tehnyt pelaajille myös yksilöllisiä harjoitusohjelmia.

– Olen tehnyt jokaiselle pelaajalle henkilökohtaisen voimaohjelaman. Jos joku ei pääse joukkuetreeneihin, olen tehnyt poissaoloviikoille myös juoksuohjelman. Joillekin pelaajille suositellaan, että he tekisivät enemmän juoksuja myös omalla ajallaan, Sainio kertoi.

– Maaliskuussa kun kelit paranevat, joillekin pelaajille tulee vielä enemmän henkilökohtaisia nopeusohjelmia.

Sainion mukaan PK-35 Vantaa on tehnyt yksinkertaisia voimatestejä Myyrmäen jalkapallostadionilla. Juoksu- ja nopeustestien osalta pian on jo seurantatestien vuoro.

– Pidimme juoksu- ja nopeustestit marras-joulukuussa ja seuraavan kerran ne olisi tarkoitus tehdä nyt helmikuussa.

Naisten Liiga alkaa huhtikuun ensimmäisenä päivänä, mutta fyysinen harjoittelu jatkuu myös sarjakauden aikana.

– Tarkoituksena on saada joka treenien loppuun juoksuja tai kuntopiiriä. Lisäksi henkilökohtaisia ohjelmia on tarkoitus jatkaa läpi kauden.

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com