Hanne Ojanperä

Hannen blogi: Valmistautumista tulevaan kauteen

Viime viikolla Palloliitto julkaisi ensi kauden otteluohjelman, joka sai katseet kääntymään huhtikuun alkuun ja sarja-avaukseen. Ennen kuin pääsemme nauttimaan taas sarjapeleistä, meillä on kuitenkin joukkueena yli kolme kuukautta tärkeää työtä tehtävänä. Viime kaudella sain pelata taitavimmassa joukkueessa, jossa olen koko pelaajaurani aikana pelannut. Joukkue koostui 27 lahjakkaasta jalkapalloilijasta ja kauden päätteeksi pääsimmekin juhlimaan ansaitusti mestaruutta. Viime kauteen verrattuna joukkue kaventui tälle kaudelle, mutta se koostuu silti tällä hetkellä viime kauden pelaajista yhtä nuorta tulokasta lukuun ottamatta. Mitä tämä merkitsee itselleni ja suurimmalle osalle pelaajista?

Viime kaudella meillä oli joukkueessamme pitkän pelaajauran tehneitä kokeneita pelaajia. Täällä hetkellä olen 24-vuotiaana joukkueen vanhin. Monelle pelaajalle tulevan kauden rooli on varmasti hyvin erilainen edelliseen kauteen verrattuna.

On ollut hienoa nähdä miten pelaajat ovat harjoituskautemme aikana rohkaistuneet ottamaan vastuuta ja roolia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Nostetaan esiin esimerkiksi kaksi lahjakasta nuorta pelaajaa Roosa Toivanen ja Roosa Bröijer, jotka liittyivät viime kaudella joukkueeseemme, mutta pelasivat pääosin vielä naisten ykkösdivarijoukkue VJS:n pelejä. He olisivat varmasti jo viime kaudella pärjänneet loistavasti liigapeleissä, mutta kilpailu peliajasta oli kovaa. Menossa olevalla harjoituskaudella heistä molemmista näkee kuinka he ovat ottaneet itsevarmasti paikkansa kentällä ja kehittyneet isoin askelin. Samoin ovat tehneet monet muut pelaajat tässä lyhyessä ajassa, joten aika näyttää minkälainen joukkue meillä huhtikuussa tulee olemaan.

Olemme harjoitelleet joulu-tammikuun keskimäärin neljä kertaa viikossa pallon kanssa, minkä lisäksi olemme pelanneet harjoituspelejä poikia vastaan. Pojat ovat fyysisesti taitavia ja nopeita, joten se on ollut loistavaa treeniä meille pelinopeudessa ja vastahyökkäysten hyödyntämisessä.

Koska pelaajarinkimme on pysynyt lähes samana, meidän on ollut aika helppoa jatkaa pelitapamme työstämistä siitä mihin jäimme viime kaudella. Tottakai se fakta, että viime kauden runkopelaajia ei jatkanut tällä kaudella joukkueessamme, vaikuttaa pelitavan jälleen löytämiseen. Mielestäni olemme kuitenkin joukkueena onnistuneet säilyttämään peli-ideamme, mutta toisaalta muokanneet sitä tälle joukkueelle ja sen yksilöille sopivammaksi tai ainakin olemme siihen matkalla.

Pidän talviharjoitteluajasta, koska silloin ei haittaa vaikka kroppa on välillä todella väsynyt ja treeniä on paljon. Fyysistä kuntoa olemme työstäneet erilaisilla juoksuilla, jotka sanotaanko näin, välillä maistuvat enemmän ja toisinaan vähemmän. Olemme jokainen pelaaja myös saaneet kuntosaliohjelman. Tälle kaudelle kuitenkin henkilökohtainen ykköstreeni fysiikan suhteen on fysioterapeuttimme Markon pitämä kamppailulajitreeni, jossa pääsemme ottamaan toisistamme mittaa.

Yksi askel lähemmäksi kauden avausta otettiin taas eilen, kun kohtasimme naisten liigajoukkueen Hongan. Vaikka olemme jo pelanneet pelejä poikia vastaan talvikauden aikana, oli kiinnostavaa kohdata Hongan joukkue ja nähdä missä mennään. Joukkueessa on ainakin ollut hyvä fiilis, mikä näkyy pelaajien asenteessa treeneissä. Tästä on hyvä jatkaa mestaruuden puolustamista.

 

 – Hanne Ojanperä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com