IMG 7791

Naisten kohtaavat huomenna FC Hongan

PK-35 Vantaan naisten harjoitusottelut jatkuvat lauantai-iltana, kun joukkue kohtaa vieraskentällä FC Hongan. Samalla kyseessä on Punamustien vuoden ensimmäinen ottelu toista Naisten Liigan joukkuetta vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 23.1. klo 20.00 alkaen Espoon Ratiopharm Areenalla.

Tämän vuoden puolella pelaamissaan harjoitusotteluissa PK-35 Vantaa on kohdannut kaksi poikajoukkuetta, joten lauantai-iltana luvassa on luonteeltaan erilainen ottelu. Täähän mennessä pelaamistaan otteluista Punamustilla on tuloksina 2-1-voitto PKKU:n 02-pojista ja maalirikas 3-4-tappio FC Espoon 01-pojille.

Myös FC Honka on pelannut vuoden ainoan harjoitusottelunsa poikajoukkuetta vastaan, kun se hävisi PK-35:n 01-pojille lukemin 1-2. Ennen vuodenvaihdetta espoolaiset saivat kuitenkin  hyviä tuloksia myös naisjoukkueita vastaan. TPS kaatui joulukuussa maalein 6-1 ja  HJK lukemin 2-0.

Punamustien maajoukkuepelaajien peliminuutit riippuvat heidän rasitustasoistaan. Sanna Saarinen, Tiia Peltonen ja Tia Painilainen ovat viettäneet kuluvan viikon naisten A-maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Leiri päättyi perjantai-iltapäivänä harjoitusotteluun poikajoukkuetta vastaan, joten viikko on ollut maajoukkuepelaajille raskas.

Luvassa erilainen ottelu kuin poikia vastaan

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen lähtee lauantai-illan harjoitusotteluun hyvillä mielin. Hänen mukaansa on hyvä päästä kohtaamaan toinen Naisten Liigan joukkue.

– Olemme harjoitelleet ihan hyvin ja saaneet käytyä asioita läpi. Pelihuumorimme on ollut hyvä, joten pyrimme jatkamaan siitä. Katsomme vielä lauantaina, missä kunnossa maajoukkuepelaajamme ovat.

– Se tuo tietysti oman mausteensa, että pelaamme ensimmäistä kertaa tänä vuonna naisia vastaan. Lisäksi kyseessä on paikallisottelu. Pelaajat odottavat peliä kovasti, Väisänen totesi.

Tammikuussa on vielä liian aikaista arvioida voimasuhteita, mutta pelit toisia naisjoukkueita vastaan antavat kuitenkin hieman suuntaa. Väisäsen mukaan poikajoukkueita vastaan pelatuissa peleissä opittuja asioita yritetään nyt siirtää myös peleihin naisia vastaan.

– Poikia vastaan pelit ovat niin erilaisia. Niissä peleissä on haettu tiettyjä asioita, joita yritämme nyt saada näkyviin myös Honkaa vastaan, Väisänen sanoi.

–  En tiedä, onko Hongalla jo uusia pelaajia mukana. On joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, millainen joukkue heillä on jalkeilla.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaaren mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten naisjoukkueen kohtaaminen vaikuttaa Punamustien pelaamiseen.

– Toivottavasti pystymme pelaamaan  ehjän pelin. Katsomaan miten se muuttaa peliin lähtemistämme, että kyseessä on nyt ensimmäinen peli naisia vastaan. Peli ei välttämättä muutu sen myötä yhtään helpommaksi. Voi olla, että joudumme hakemaan pelirytmiä vähän eri tavalla. Toivottavasti pallollinen pelimme lähtee sujumaan hyvin, Jaakonsaari tuumi.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 23.1. klo 20.00 alkaen Espoon Ratiopharm Areenalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com