Naisten kohtaavat huomenna FC Hongan

PK-35 Vantaan naisten harjoitusottelut jatkuvat lauantai-iltana, kun joukkue kohtaa vieraskentällä FC Hongan. Samalla kyseessä on Punamustien vuoden ensimmäinen ottelu toista Naisten Liigan joukkuetta vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 23.1. klo 20.00 alkaen Espoon Ratiopharm Areenalla.

Tämän vuoden puolella pelaamissaan harjoitusotteluissa PK-35 Vantaa on kohdannut kaksi poikajoukkuetta, joten lauantai-iltana luvassa on luonteeltaan erilainen ottelu. Täähän mennessä pelaamistaan otteluista Punamustilla on tuloksina 2-1-voitto PKKU:n 02-pojista ja maalirikas 3-4-tappio FC Espoon 01-pojille.

Myös FC Honka on pelannut vuoden ainoan harjoitusottelunsa poikajoukkuetta vastaan, kun se hävisi PK-35:n 01-pojille lukemin 1-2. Ennen vuodenvaihdetta espoolaiset saivat kuitenkin  hyviä tuloksia myös naisjoukkueita vastaan. TPS kaatui joulukuussa maalein 6-1 ja  HJK lukemin 2-0.

Punamustien maajoukkuepelaajien peliminuutit riippuvat heidän rasitustasoistaan. Sanna Saarinen, Tiia Peltonen ja Tia Painilainen ovat viettäneet kuluvan viikon naisten A-maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Leiri päättyi perjantai-iltapäivänä harjoitusotteluun poikajoukkuetta vastaan, joten viikko on ollut maajoukkuepelaajille raskas.

Luvassa erilainen ottelu kuin poikia vastaan

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen lähtee lauantai-illan harjoitusotteluun hyvillä mielin. Hänen mukaansa on hyvä päästä kohtaamaan toinen Naisten Liigan joukkue.

– Olemme harjoitelleet ihan hyvin ja saaneet käytyä asioita läpi. Pelihuumorimme on ollut hyvä, joten pyrimme jatkamaan siitä. Katsomme vielä lauantaina, missä kunnossa maajoukkuepelaajamme ovat.

– Se tuo tietysti oman mausteensa, että pelaamme ensimmäistä kertaa tänä vuonna naisia vastaan. Lisäksi kyseessä on paikallisottelu. Pelaajat odottavat peliä kovasti, Väisänen totesi.

Tammikuussa on vielä liian aikaista arvioida voimasuhteita, mutta pelit toisia naisjoukkueita vastaan antavat kuitenkin hieman suuntaa. Väisäsen mukaan poikajoukkueita vastaan pelatuissa peleissä opittuja asioita yritetään nyt siirtää myös peleihin naisia vastaan.

– Poikia vastaan pelit ovat niin erilaisia. Niissä peleissä on haettu tiettyjä asioita, joita yritämme nyt saada näkyviin myös Honkaa vastaan, Väisänen sanoi.

–  En tiedä, onko Hongalla jo uusia pelaajia mukana. On joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, millainen joukkue heillä on jalkeilla.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaaren mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten naisjoukkueen kohtaaminen vaikuttaa Punamustien pelaamiseen.

– Toivottavasti pystymme pelaamaan  ehjän pelin. Katsomaan miten se muuttaa peliin lähtemistämme, että kyseessä on nyt ensimmäinen peli naisia vastaan. Peli ei välttämättä muutu sen myötä yhtään helpommaksi. Voi olla, että joudumme hakemaan pelirytmiä vähän eri tavalla. Toivottavasti pallollinen pelimme lähtee sujumaan hyvin, Jaakonsaari tuumi.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 23.1. klo 20.00 alkaen Espoon Ratiopharm Areenalla.