Kosta Manev2

Liigacup alkoi maalittomalla tasapelillä

Veikkausliigaan noussut PK-35 Vantaa aloitti perjantai-iltapäivänä urakkansa Liigacupissa. Punamustien vuoden ensimmäinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin turkulaisen FC Interin vieraana. Lyhyest valmistautumisajasta huolimatta Punamustien pelissä oli jo nähtävissä lupaavia merkkejä.

PK-35 Vantaan pelaajat saivat lomailla pitkään, sillä joukkue kokoontui viime viikolla yhteisharjoituksiin ensimmäistä kertaa lokakuun viimeisenä päivänä pelatun nousukarsintaottelun jälkeen. Ennen Inter-ottelua joukkueella oli takana vain alle kaksi viikkoa fysiikkapainotteista treeniä.

Vähäinen pelituntuma näkyi ymmärrettävästi molempien joukkueden otteissa. Javenture-hallissa nähtiin tasainen ottelu, jossa PK-35 Vantaa oli pallonhallinnalla mitaten lievästi painostavampi osapuoli. Punamustien aloitteellisuus ja ajoittain korkea prässi tuottivat muutamia maalintekotilanteita, mutta kokonaisuudessaan maalipaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Avausjakson parhaat paikat avautuivat Aleksi Ristolalle, joka ei kuitenkaan onnistunut toimittamaan palloa tolppien väliin.

Interin paras maalintekopaikka nähtiin toisen jakson alkupuolella, kun Solomon Duah pääsi nokikkain  Daniel Kollarin kanssa. Ensimmäistä otteluaan Punamustien maalilla pelannut Kollar veti kuitenkin pidemmän korren. Duahin läpiajoa lukuun ottamatta turkulaisten maalipaikat jäivät vähiin.

Toisen jakson loppupuolella PK-35 Vantaalle avautui vielä hyvä maalintekopaikka, kun Njazi Kuqi riisti pallon Interin topparilta Faith Friday Obilorilta. Kuqi eteni vahvasti rangaistusalueella ja tarjoili pallon takatolpalle. Tilanteeseen noussut Bob Diasonama laukoi pallon kuitenkin lähietäisyydeltä sivuverkkoon.

Liigacupin avausottelusta ei lopulta maaleja nähty, joten molemmat joukkueet avasivat heti pistetilinsä lohkossa. Punamustien onnistujiin lukeutuivat muun muassa puolustuslinjan muodostaneet Altim Ademaj, Kosta Manev, Konsta Rasimus ja Yerai Vilaboa.

Kuqi tyytyväinen  peliesitykseen

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen vuoden ensimmäisessä ottelussa. Joukkue palasi harjoituksiin vasta viime viikolla, mutta pelissä oli siitä huolimatta paljon positiivisia asioita.

– Olen erittäin tyytyväinen. Olemme harjoitelleet vasta tosi vähän pallon kanssa, mutta mielestäni hallitsimme peliä alusta loppuun. Meillä oli enemmän ja parempia maalipaikkoja kuin Interillä, vaikka pelasimme vieraissa. Interillä oli toisella jaksolla yksi hyvä tilanne, mutta Kollar hoiti sen hienosti,  Kuqi totesi.

Kuqin mukaan nousijajoukkue lähtee lähes jokaiseen peliin haastajana. Hänen mukaansa pelistä ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa voi tehdä suuria johtopäätöksiä. Kuqi oli kuitenkin mielissään siitä, että joukkueen pelissä näkyi paljon sovittuja asioita heti vuoden ensimmäisessä ottelussa.

– Lähdimme hakemaan voittoa, mutta tasapeli ei kuitenkaan ole huono tulos. Pelissä oli paljon sellaisia asioita, joihin pyrimme ja joita haimme pelistä. Prässäsimme hyvin ja saimme monta riistoa vastustajan puoliskolla. Se on tapa, jolla pyrimme pelaamaan,

– Lisäksi oli tärkeää, että pelaajat pysyivät ehjinä. Emme halua, että tässä vaiheessa tulee mitään takapakkia, Kuqi sanoi.

Punamustien uusista pelaajista maalivahti Daniel Kollar sekä keskikentän vasemmalla laidalla pelannut Ilari Äijälä pelasivat täyden ottelun ja Aleksi Ristola 72 minuuttia. Sopimuksettomana pelaajana mukana ollut Njazi Kuqi sen sijaan tuli vaihdosta kentälle ottelun 63. peliminuutilla.

– Äijälä, Kollar ja Ristola hakevat vielä pelituntumaa. Myös ”Nasse” oli uutena mukana, vaikka hän treenasi vasta eilen joukkueen kanssa puolisen tuntia, päävalmentaja Kuqi kommentoi.

 

PK-35 Vantaan ottelut Liigacupissa jatkuvat viikon päästä perjantaina 29.1. vierasottelulla Helsingin IFK:ta vastaan. Punamustien ensimmäinen kotipeli Myyrmäen jalkapallohallissa pelataan tiistaina 2.2. FC Lahtea vastaan.

 

FC Inter – PK-35 Vantaa 0-0

”Olen erittäin tyytyväinen. Olemme harjoitelleet vasta tosi vähän pallon kanssa, mutta mielestäni hallitsimme peliä alusta loppuun.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

25 Daniel Kollar

19 Altim Ademaj

16 Konsta Rasimus

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

10 Ymer Xhaferi (86´ Reza Heidari)

6 Carlos Portela

11 Ilari Äijälä

8 Mateo Miguez (79´ Bob Diasonama)

15 Aleksi Ristola (72´ Riku Heinonen)

9 Masar Ömer (63´ Njazi Kuqi)

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

14 Bob Diasonama

5 Riku Heinonen

18 Njazi Kuqi

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com