Shefki Kuqi RKP.1

Liigacup käyntiin perjantaina Turussa

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan noussut PK-35 Vantaa pelaa perjantaina vuoden ensimmäisen ottelunsa. Liigacup potkaistaan Punamustien osalta käyntiin Turussa, kun PK-35 Vantaa matkaa kilpailun avausottelussa FC Interin vieraaksi. Ottelu pelataan perjantaina 22.1. klo 14.00 alkaen Turun Javenture-hallissa.

Nousijajoukkueille Liigacup on hyvä mahdollisuus päästä kohtaamaan muita liigajoukkueita kilpailullisissa otteluissa jo aikaisin kevättalvella. Viime kaudelta tuttua PS Kemiä lukuun ottamatta kaikki vastustajat ovat uusia, mikä tekee kilpailusta Punamustien kannalta poikkeuksellisen mielenkiintoisen. FC Inter sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa neljänneksi, joten turkulaiset tarjoavat Punamustille hyvän tasonmittarin heti Liigacupin avausottelussa.

Vuonna 1990 perustettu FC Inter on pelannut Veikkausliigaa yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 lähtien. Turkulaisseura on yltänyt useasti hyville sarjasijoituksille, mutta FC Interin menestyksekkäin ajanjakso osui kausiin 2008 ja 2009. Kahden vuoden aikana FC Inter pääsi juhlimaan Suomen mestaruuden lisäksi Suomen Cupin ja Liigacupin mestaruuksia.

Liigacup on yleisölle hyvä tilaisuus nähdä joukkueiden uusia sopimuspelaajia ensimmäistä kertaa tositoimissa. PK-35 Vantaan uusista pelaajista perjantain ottelussa ovat mukana Ilari Äijälä, Daniel Kollar ja Aleksi Ristola. Brasilialainen Lucas Kaufmann sen sijaan lienee loukkaantumisen takia vielä sivussa.

FC Inter sen sijaan kertoi tiistaina tuoreimmasta hankinnastaan, kun nigerialaistoppari Faith Friday Obilor liittyi sinimustien riveihin. Toinen mielenkiintoinen uusi hankinta on EIF:stä Turkuun siirtynyt Benjamin Källman, jonka isä on käsipallolegenda Mikael Källman.

Kuqi: ”Kiinnostava kilpailu”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi lähtee Liigacupin avausotteluun hyvillä mielin. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että joukkue aloitti yhteisharjoitukset vasta viime viikolla. Niistä lähtökohdista Kuqi lähtee kuitenkin hakemaan hyvää tulosta heti vuoden ensimmäisestä ottelusta.

– Lähdemme aina hakemaan voittoa pelissä kuin pelissä, mutta tämä ottelu tulee aika aikaisessa vaiheessa. En tiedä, missä vaiheessa Inter on. Lähdemme hakemaan mahdollisimman hyvää tulosta, mutta kaikista tärkeintä on tietysti se, että jätkät eivät hajoa. Tässä vaiheessa jokaiselle on tärkeää pystyä treenaamaan, jotta kukaan ei putoa kärryiltä, Kuqi totesi.

– Olemme harjoitelleet vasta puolitoista viikkoa ja pallon kanssa olemme tehneet todella vähän. Totta kai pelaajat silti mieluummin pelaavat kuin juoksevat hallissa kenttää ympäri.

Kuqin mukaan Liigacup on nousijajoukkueelle mielenkiintoinen kilpailu, jossa PK-35 Vantaa pääsee heti tutustumaan tuleviin sarjavastustajiinsa. Voimasuhteita arvioitaessa pitää kuitenkin ottaa huomioon, että moni joukkue on tammikuussa vielä rakennusvaiheessa.

– Tämä on kiinnostava kilpailu, sillä sarjataso ja vastustajat ovat uusia. Meitä odottavat taas uudet haasteet.

– On kuitenkin vaikea sanoa, miten paljon tässä vaiheessa pystyy vielä ottamaan muista mittaa. Ainakaan meillä joukkue ei ole vielä kasassa ja luulen, että aika moni muukin seura on samassa tilanteessa. Tässä vaiheessa etsitään vielä uusia pelaajia ja kartoitetaan eri vaihtoehtoja. Kuqi tuumi.

FC Inter – PK-35 Vantaa pelataan perjantaina 22.1. klo 14.00 alkaen Javenture-hallissa Turussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com