UUTISET

Punamustilla runsaasti paikallisotteluita

18.1.2016

PK-35 Vantaa pelaa alkavalla kaudella poikkeuksellisen paljon paikallisotteluita, sillä Veikkausliigaan nousemisen myötä Punamustien miehet pääsevät pelaamaan pääkaupunkiseudun herruudesta HJK:ta ja HIFK:ta vastaan. Naisten Liigassa paikalliskamppailuita on vieläkin enemmän, sillä pääsarjassa on tänä vuonna peräti neljä pääkaupunkiseudun joukkuetta.

Pääkaupunkiseudun jalkapallon ystäville on luvassa paljon herkullisia otteluita, sillä PK-35 Vantaa pelaa sarjakauden aikana vähintään 12 paikallispeliä. Lisää lienee luvassa vielä syksyllä, kun Naisten Liiga jakautuu runkosarjan jälkeen ylä- ja alaloppusarjaan.

Esimakua tulevista sarjapeleistä saadaan jo tällä viikolla alkavassa Liigacupissa. Vuoden ensimmäinen kilpailullinen paikalliskamppailu pelataan jo perjantaina 29.1. Talin hallissa, kun HIFK isännöi PK-35 Vantaa. HJK sen sijaan saapuu Punamustien vieraaksi Myyrmäkeen lauantaina 13.2.

Miehet kilpailevat pääkaupunkiseudun herruudesta

Viime kaudella PK-35 Vantaalta puuttui Ykkösessä paikallisvastustaja, mutta Veikkausliigassa niitä on kaksin kappalein. Puolustaja Kosta Manev odottaa paikalliskamppailuista hyviä pelejä.

– Niistä tulee varmasti hyviä pelejä, joissa on paljon katsojia. Niitä pelejä odotetaan innolla. HJK:ta ja IFK:ta vastaan on ihan kunnon derbymeininki.

– Kaikkia vastaan pitää olla kuitenkin latautunut, kun olemme nyt nousseet liigaan. Uskon sen tuovan kaikille lisämotivaatio näyttää, että pärjäämme myös liigassa, Manev totesi.

Manev uskoo, että paikallistaistot houkuttelevat Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereille paljon kotimaisen jalkapallon ystäviä.

– Toivottavasti katsomot ovat molemmilla puolilla täynnä. Uskon, että muissakin peleissä riittää yleisöä, mutta derbypeleissä on varmaan 3000-4000 katsojaa. Silloin on kiva pelata, Manev ennakoi.

Myös keskikenttäpelaaja Riku Heinonen odottaa HJK- ja HIFK-otteluita innolla. Näyttöhaluja lisää sekin, että naapuriseuroissa on useita tuttuja pelaajia.

– Viime vuoden Stadin derbyt olivat hienoja tapahtumia koko Suomifutikselle. Nyt mekin pääsemme mukaan siihen tunnelmaan. Ne tulevat varmasti olemaan tälläkin kaudella hienoja otteluita, joissa on paljon yleisöä, Heinonen tunnelmoi.

– Paikallismatseissa on paljon pisteitä jaossa, joten niillä on suuri merkitys myös sarjataulukon kannalta. Niissä peleissä ainoastaan voittaminen on tärkeää, ja se tulee varmasti näkymään myös kentällä.

Naisten Liigassa pelataan Vantaan derby

Veikkausliigassa PK-35 Vantaan paikallisvastustajat tulevat kuntarajan takaa, mutta Naisten Liigassa nähdään alkavalla kaudella vantaalaisseurojen kohtaaminen. Tikkurilan Palloseura pelasi vakuuttavan kauden ja nousi Ykkösen voittajana pääsarjaan. Nousijajoukkue TiPSin lisäksi paikallisasetelmaan tuovat oman mausteensa viime kausilta tutut HJK ja FC Honka.

Paikallispelit vähentävät myös Punamustien matkustuskilometrejä, sillä PK-35 Vantaa pelaa Naisten Liigan runkosarjassa peräti kaksi kolmasosaa peleistään pääkaupunkiseudulla. Runkosarjan päätteeksi pelataan vielä ylä- ja alaloppusarjat, joten paikallispelejä on todennäköisesti luvassa vielä lisää.

Punamustien Netta Koso odottaa tulevia paikallisotteluita innolla. Koso on Vantaalta lähtöisin ja VJS-kasvatti, joten hänelle TiPSiä vastaan pelattavat Vantaan paikallispelit ovat erityisiä tapahtumia.

– Henkilökohtaisesti odotan juuri niitä pelejä eniten. Siellä on paljon vanhoja PK-35 Vantaan pelaajia ja muutenkin tuttuja ja kavereita. Niissä peleissä on ihan erilainen fiilis ja lataus. Uskon, että kaikista tulee kovia vääntöjä niin henkisesti, fyysisesti kuin teknisestikin. Pelillisesti ne ovat varmaan jopa niitä vaikempia pelejä, koska niissä on erilainen henkinen lataus, Koso tuumi kolmesta paikallisvastustajasta.

– HJK:hon lähti meiltä pelaajia ja TiPSissä on paljon entisiä PK:laisia. Niissä peleissä on tunnelataus mukana.

Myös Sanni Franssi on edustanut VJS:ää ja PK-35 Vantaata pitkään. Franssin mukaan mikään kolmesta yksittäisestä vastustajasta ei nouse ylitse muiden, mutta samalla hän myöntää Vantaan sisäisen kilpailuasetelman olevan mukava lisä sarjakauteen.

– Ainahan se on kiva päästä pelaamaan paikalliskamppailuja. TiPS on kuitenkin vanha tuttu, ja sellainen Vantaan derbymeininki on aina ihan kiva.

PK-35 Vantaa matkustaa Naisten Liigan runkosarjassa vain kuudesti pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Franssin mukaan se helpottaa peleihin valmistautumista.

– Onhan se aina hyvä, kun ei tarvitse matkustella, vaan otteluihin pääsee valmistautumaan rauhassa kotona. Se on aina etu joukkueelle, Franssi sanoi.

 

PK-35 Vantaan tulevan sarjakauden paikallisottelut:

La 9.4. klo 16.00                           PK-35 Vantaa – HIFK                 Veikkausliiga

La 7.5. klo 16.00                           PK-35 Vantaa – HJK                   Veikkausliiga

Ke 11.5. klo 18.30                       HJK – PK-35 Vantaa                   Naisten Liiga

Pe 20.5. klo 18.30                       PK-35 Vantaa – TiPS                  Naisten Liiga

La 28.5. klo 18.30                        FC Honka – PK-35 Vantaa       Naisten Liiga

To 9.6. klo 18.30                          HIFK – PK-35 Vantaa                 Veikkausliiga

Su 24.7. klo 18.30                        HJK – PK-35 Vantaa                   Veikkausliiga

La 30.7. klo 16.00                        PK-35 Vantaa – HJK                   Naisten Liiga

La 13.8. klo 16.00                        TiPS – PK-35 Vantaa                  Naisten Liiga

La 20.8. klo 16.00                        PK-35 Vantaa – FC Honka       Naisten Liiga

Ti 20.9. klo 18.30                         PK-35 Vantaa – HIFK                 Veikkausliiga

Ma 26.9. klo 18.30                      HJK – PK-35 Vantaa                   Veikkausliiga

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot