UUTISET

Naisille maalirikas tappio poikia vastaan

16.1.2016

PK-35 Vantaan naiset pelasivat lauantaina kalenterivuoden toisen harjoitusottelunsa. Myyrmäen jalkapallohallissa nähtiin maalirikas ottelu, sillä FC Espoon 01-pojat veivät pelin nimiinsä lukemin 3-4.

PK-35 Vantaa oli ottelussa alusta lähtien aloitteellisempi osapuoli. Kotijoukkue piti palloa ja rakentasi maalintekotilanteita maltillisesti, mutta tilaisuuden tullen se pyrki myös suoraviivaisempiin hyökkäyksiin. FC Espoon hyökkäykset sen sijaan rajoittuivat avausjaksolla muutamaan nopeaan vastahyökkäykseen, mutta pojat käyttivät tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen.  Espoolaiset rokottivat Punamustia kahdesti pallonmenetyksistä ja karkasivat kahden vastahyökkäysmaalin turvin 0-2-johtoon,

Punamustilla olivat lähellä kavennusta muutama minuuttia ennen taukovihellystä, kun Sanna Saarinen kurotti jalkansa Hanne Ojanperän nappikeskitykseen. Yritys kolahti kuitenkin ylärimaan. 45 peliminuutin täyttyessä maalikehikko ei enää pelastanut espoolaisia. Sanni Franssi nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja pelasi hyvän seinäsyötön Saarisen kanssa. Lopulta Franssi pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan.

Toisella jaksolla maalihanat aukesivat vasta 75. peliminuutilla FC Espoon siirryttyä läpiajon päätteeksi jo 1-3-johtoon. Punamustien kuittaus tuli kuitenkin jo seuraavasta hyökkäyksestä. Hyökkäyksen päätteeksi irtopallo ajautui noin 25 metriin Tia Painilaiselle, joka laukoi kierteisen pallon näyttävän maltillisesti sisäsyrjällä takayläkulmaan.

Loukkaantumishuolet olivat verottaneet Punamustien kokoonpanoa ja toisella jaksolla vielä muutama pelaaja joutui jättämään leikin kesken. Hankaluuksista huolimatta PK-35 Vantaa jaksoi loppuun asti ja haki tasoitusta päätösvihellykseen saakka.

FC Espoo lisäsi johtoaan vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta PK-35 Vantaa onnistui hetkeä myöhemmin kaventamaan loppunumeroiksi 3-4. Punamustien kolmas osuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Ojanperä pääsi keskittämään vasemmalta laidalta ja Franssi laukoi pallon suoraan ilmasta maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

”Hyvä harjoitusottelu”

Punamustien valmentajat olivat tyytyväisiä lauantain harjoitusottelun antiin. Samalla he kuitenkin myönsivät, että loukkaantumishuolet söivät hieman joukkueen iskukykyä. Osa pelaajista oli hieman keskenkuntoisia ja myös pelipaikkoja jouduttiin vaihtamaan ottelun aikana useaan otteeseen. Lisäksi moni Punamustien pelaajista oli urakoinut viikolla myös urheiluakatemiaturnauksessa.

– Ihan hyvää peruspeliä taas. Pelimme ei ehkä ollut ihan niin hyvää kuin edellisessä pelissä, mutta se saattoi johtua myös pienestä pelaajavajeestamme. Tästä tuli tällainen maalijuhla, mutta ei pojilla muuten ollut kauheasti paikkoja lukuun ottamatta ottelun loppua, kun Velma otti muutaman läpiajon hienosti kiinni, Pasi Jaakonsaari totesi.

– He rankaisivat hyvin paikoistaan. Tasapainomme hieman järkkyi muutamissa tilanteissa. Meille tuli pallonmenetyksiä ja pieniä virheitä, jotka sitten johtivat maalitilanteisiin.

Päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että jokainen pelaaja astui esiin ja kantoi vastuunsa. Myös Punamustien pelin avaaminen sai Väisäseltä kiitosta.

– Pelaajat ottivat selkeästi enemmän roolia. Kukaan ei jäänyt toisen selän taakse kyyristelemään, vaan jokainen osallistui peliin. Totta kai virheitä sattuu, kun yritetään vähän vaikeitakin avauksia, mutta mielestäni saimme rakennettua peliä järkevästi. Välillä pääsimme myös lähtemään ylöspäin tosi nopeasti, mistä viimeinen maali oli hyvä osoitus, Väisänen tuumi.

– Se oli positiivista, että teimme kolme maalia ja paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Kääntöpuolella oli toki se, että vastustaja teki yhden enemmän. Kun saamme oman pään suljettua tiukemmin, alamme olla siinä suunnassa, jossa meidän pitää olla. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä harjoituspeli, Jaakonsaari tiivisti.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen mukaan peli oli lopputuloksesta huolimatta hyvin Punamustien hallussa, mutta pojat pääsivät hyödyntämään fyysisiä ominaisuuksiaan etenkin nopeissa hyökkäyksissä.

­ – Pelillisesti hallitsimme ottelua ihan selkeästi, mutta poikien nopeus näkyi heidän maalitilanteissaan.

Velma Oikarinen kantoi lauantaina Punamustien torjuntavastuun. Puttonen oli valmennettavansa suoritukseen tyytyväinen.

– Velmalla oli paljon hyviä torjuntoja ja avauksia. Vaikka pojat olivat nopeita, Velma onnistui peittämään yksi vastaan yksi –tilanteissa todella hyvin. Toisessa maalissa olisi kenties voinut reagoida eri tavalla, mutta muille maaleille Velma ei voinut mitään. Pelaamisessa oli paljon positiivista. Varsinkin jalalla pelaaminen on mennyt ihan älyttömästi eteenpäin, ja siinä näkyi selkeästi tietynlainen varmuus, Puttonen arvioi.

 

PK-35 Vantaan harjoitusottelut jatkuvat FC Honkaa vastaan lauantaina 23.1. klo 20.00 Espoon Ratiopharma Areenalla.

 

PK-35 Vantaa – FC Espoo P01 3-4 (1-2)

”Se oli positiivista, että teimme kolme maalia ja paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

Velma Oikarinen

Roosa Toivanen

Tiia Peltonen

Mimmi Nurmela

Tia Painilainen

Sanna Saarinen

Vilma Väisänen

Elina Salmi

Hanne Ojanperä

Ella Hopponen

Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

Henriikka Mäkelä

Selina Mustajoki

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot