UUTISET

Naisille uusi pelaajasopimus – joukkue nuorentuu odotetusti

12.1.2016

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Ronja Ikosen kanssa. 17-vuotias Ikonen siirtyy Punamustien riveihin VJS:n B-tytöistä. Kokonaisuudessaan joukkueen rakentaminen on edennyt varsin odotetulla tavalla.

Viime kaudella Ikonen saavutti VJS:n paidassa B-tyttöjen SM-sarjassa pronssia ja voitti runkosarjan maalipörssin 16 osumallaan. Pudotuspeleissä Ikonen onnistui iskemään vielä kaksi lisäosumaa. Hyökkääjä on esiintynyt myös ikäluokkansa maajoukkueissa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Ikonen tuo joukkueen hyökkäyspäähän entisestään lisää maalintekotaitoa.

– Hän on hyvä viimeistelijä ja ahnas maalintekijä, joka menee vahvasti maalintekotilanteisiin. Kyseessä on vahva pelaaja, jolla on jalkapalloilijaksi hyvät raamit, Väisänen kuvaili.

Joukkueen harmiksi Ikosta ei kuitenkaan nähdä vielä harjoituskaudella tositoimissa, sillä hän loukkaantui loppuvuoden harjoituksissa. Ristisidevamma pitää Ikosen sivussa pitkälle kevääseen.

Joukkueen nuorentumiseen on varauduttu

PK-35 Vantaan naisten joukkueen general managerin Kaj Björkqvistin mukaan joukkueen pelaajistossa tapahtuneisiin muutoksiin osattiin varautua jo hyvissä ajoin.

– Jo ennen kauden 2015 päättymistä oli tiedossa, että useat joukkueen niin sanottuun vakiokalustoon kuuluvista pelaajista harkitsevat pelaajauran päättämistä liigatasolla tai halusivat jatkossa kokemuksia huipputasolla pelaamisesta myös Suomen rajojen ulkopuolella. Lisäksi tiesimme muutamien pelaajien toivovan muista syistä vaihtelua jalkapalloelämäänsä, mihin pääkaupunkiseudulla on muuhun Suomeen verrattuna poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet, Björkqvist kertoi.

Pelaajarungon nuorentuminen on kuitenkin otettu viime vuosien aikana huomioon joukkuetta rakentaessa.

– Olemme pyrkineet tekemään sopimuksia ennen kaikkea nuorten lupaavien suomalaispelaajien kanssa, joiden asenteen on arvioitu sopivan harjoittelun ja joukkuepelaamisen osalta hyvin joukkueen henkeen. Valmennusjohto ei ole pystynyt lupaamaan kaikille peliaikaa ensimmäisen sopimusvuoden aikana, mutta katseet on suunnattu yhdessä tulevaisuuteen, Björkqvist taustoitti Punamustien sopimusneuvotteluja.

– Ajattelutapa on osoittautunut oikeaksi tulevan kauden joukkuetta koottaessa, ja sen toteuttamista jatketaan myös tulevaisuudessa. Farmi- ja yhteistyösopimukset ovat siinä tärkeässä roolissa.

Ikosen sopimuksen myötä PK-35 Vantaalla on tulevalle kaudelle kasassa 17 pelaajasopimusta. Björkqvist on tähän mennessä varsin tyytyväinen sopimusneuvotteluiden lopputuloksiin ja joukkueen pelaajatilanteeseen.

– Onnistuimme tekemään jatkosopimukset lähes kaikkien niiden pelaajien kanssa, joiden etukäteen toivoimme muodostavan joukkueen rungon tulevalla kaudella. Sopimusneuvotteluita halutaan vielä kevään aikana jatkaa muutaman potentiaalisen tulevaisuuden pelaajan kanssa sekä joidenkin kokeneempien pelaajien kanssa, Björkqvist totesi.

Pelaajiston lisäksi PK-35 Vantaa on talven aikana pyrkinyt vahvistamaan myös joukkueen taustaryhmää. Björkqvistin mukaan taustaryhmään on onnistuttu tekemään kaksi tärkeää kiinnitystä.

– Olen iloinen siitä, että olemme onnistuneet rekrytoimaan ammattifysion vanhan taustatiimin tueksi. Hän ottaa hoitovastuun pelaajista ja auttaa tarvittaessa joukkueen fyysistä valmentajaa. Lisäksi olemme palkanneet joukkueeseen sitoutuneen huoltajan vastaamaan joukkueen tärkeistä päivittäistoiminnoista kentällä ja sen ulkopuolella niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot