UUTISET

Naisille voitto vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa

9.1.2016

Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta juhlineet PK-35 Vantaan naiset pelasivat lauantaina vuoden 2016 ensimmäisen harjoitusottelunsa. Uuden kalenterivuoden avausottelu oli voitokas, sillä Pallokerho Keski-Uusimaan 02-pojat kaatuivat maalein 2-1. Vastassa oli tasokas poikajoukkue, sillä ikäluokkansa taitavimpiin joukkueisiin lukeutuva PKKU menestyi viime kaudella hyvin D13-poikien Etelä-Länsi –liigassa.

PK-35 Vantaa pystyi alusta lähtien pitämään hyvin palloa ja liikuttamaan vastustajaansa. Ottelun edetessä PKKU prässäsi ajoittain todella aggressiivisesti, mutta PK-35 Vantaa onnistui selvittämään tilanteet maltillisella pelaamisellaan.

PKKU sai pallon ottelun alussa jo maaliviivalle, mutta avausmaalista vastasi PK-35 Vantaa 20. peliminuutilla. Roosa Toivanen teki vasemman puolustajan paikalta hyvän nousun ja tarjoili matalan keskityksen maalille. Keskitys tavoitti Sanni Franssin, joka pääsi tuikkaamaan pallon maalivahdin edestä maaliin.

Vieraat nousivat vielä avausjakson lopussa tasoihin, kun keravalaispelaaja pääsi siirtämään pallon matalan keskityksen jälkeen tyhjään maaliin. PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon pian tauon jälkeen. Elina Salmi vapautti hyvällä pystysyötöllään Franssin, joka eteni rangaistusalueelle. Franssi tarjoili hyvän poikittaissyötön hyökkäykseen mukaan nousseelle Tia-Maria Jaakonsaarelle, joka pääsi sijoittamaan pallon verkon perukoille.

PKKU kolisteli vielä ottelun lopussa ylärimaa, mutta sen lähemmäksi tasoitusta pojat eivät päässeet. Keravalaisten muut yritykset pysähtyivät Punamustien maalia avausjaksolla vartioineen Henriikka Mäkelän ja toisella jaksolla kentälle vaihdetun Velma Oikarisen torjuntoihin. Punamustien otteluvuosi 2016 alkoi siis 2-1-voitolla.

Seuraava harjoitusottelu on edessä jo lauantaina 16.1., jolloin vastaan asettuvat FC Espoon 01-pojat.

Vuosi 2016 alkoi positiivisella peliesityksellä                                                                        

Ottelun jälkeen Punamustien valmentajat korostivat sitä, että vastassa oli taitava ja nopea joukkue.  Jari Väisäsen ja Pasi Jaakonsaaren mielestä PKKU oli tässä vaiheessa Punamustille juuri sopivan haastava vastustaja.

– Jouduimme tänään pelaamaan todella kovaa prässiä vastaan. He prässäsivät välillä jopa viidellä pelaajalla. Se oli hyvää oppia pelaajillemme, Väisänen totesi.

– PKKU oli meille hyvä vastustaja, joka laittoi meidät pelaamaan koko ajan vähän ylärajoilla. Se oli aika kaksijakoinen ottelu ja kentällä näkyi tietysti vielä kehityskohteita, mutta kokonaisuudessaan se jäi plussan puolellle, Jaakonsaari kommentoi.

Väisäsen mukaan jo vuoden ensimmäisestä ottelusta löytyi paljon hyviä asioita.

– Pelaajillemme ei tullut missään vaiheessa kiire avaamisessa, vaikka jouduimme välillä aika vaikeisiin paikkoihin. Pystyimme kuitenkin yleensä selvittämään ne tilanteet ja rakentamaan peliä kontrolloidusti. Ajoittain pääsimme myös juoksuttamaan poikia hyvällä kolmiopelaamiselle ja kierrättämisellä ylhäällä.

– Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. He joutuivat pelaamaan tosi paljon jalalla, ja välillä jopa aika kovan prässin alla. Saimme laitapuolustajat hyvin mukaan peliin. Meidän pelitavassamme on tärkeää, että jokainen pelaaja joutuu ottamaan roolia, Väisänen sanoi.

Valmennuskaksikon mielestä oli hienoa, että Elina Salmi ja Selina Mustajoki pääsivät loukkaantumisten jälkeen jälleen tositoimiin. Molemmat tulivat kentälle tauon jälkeen ja pääsivät heti hyvin peliin mukaan.

– Kumpikin tuli kentälle lähes suoraan sairastuvalta, mutta molemmat pelasivat hyvän pelin.

”Tästä on hyvä jatkaa”

Kokonaisuudessaan valmennuskaksikko oli esitykseen tyytyväinen, mutta pelistä löytyy luonnollisesti tässä vaiheessa myös paljon kehityskohteita.

– Meidän pitää kiinnittää vielä huomiota pelaajien roolituksiin hyökkäyskolmannekselle pääsemisen jälkeen. Lisäksi pystyjuoksuja pitäisi tehdä enemmän, mutta ne ovat aika vaativia ja raskaita suorituksia, joten tässä vaiheessa kautta niitä ei vielä tule niin paljoa. Kuntoa ja juoksuvoimaa pitää vielä kehittää, Jaakonsaari arvioi.

– Olemme aiemmin joutuneet puolustamaan niin vähän koko joukkueena, joten sitä meidän pitää harjoitella vielä lisää. Se toimi välillä ihan hyvin, mutta etäisyydet olivat ajoittain liian pitkiä. Aggressiivisuus oli positiivinen asia. Pojat pitivät taitavasti palloa, mutta pysytimme horjuttamaan heitä ja saimme usein pallon pois, Väisänen tuumi.

– Tämä oli hyvä suoritus, mutta missään tapauksessa emme saa olla liian tyytyväisiä. Pelissä on monia asioita, joita voimme parantaa vielä paljon, Väisänen painotti.

Punamustien puolustuslinjassa aloittaneet Tia Painilainen ja Mimmi Nurmela olivat melko tyytyväisiä vuoden ensimmäiseen harjoitusotteluun.

– Se oli ihan positiivinen esitys. Pysyimme hyvin mukana, pystyimme pitämään palloa ja voitimme pelin. Pääsimme hyvin pois ahtaista tiloista ja pärjäsimme hyvin yksi vastaan yksi –tilanteissa, vaikka pojat olivat niin vikkeliä. Puhetta kentälle pitäisi saada vielä lisää, Painilainen arvioi.

– Pojat ovat niin nopeita, että kentällä ei voi ottaa hirveästi pallokosketuksia. Pääsimme kuitenkin välillä kierrättämään ihan hyvin ja pelaamaan hienoja kolmioita. Tästä on hyvä jatkaa, Nurmela sanoi.

 

PK-35 Vantaa – PKKU P02 2-1 (1-1)

”Tämä oli hyvä suoritus, mutta missään tapauksessa emme saa olla liian tyytyväisiä. Pelissä on monia asioita, joita voimme parantaa vielä paljon.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

Henriikka Mäkelä (46´ Velma Oikarinen)

Roosa Toivanen

Tiia Peltonen

Mimmi Nurmela (46´ Selina Mustajoki)

Tia Painilainen

Sanna Saarinen

Tia-Maria Jaakonsaari

Vilma Väisänen

Ella Hopponen (46´ Elina Salmi)

Roosa Bröijer

Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

Velma Oikarinen

Selina Mustajoki

Elina Salmi

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot