UUTISET

Netta Koso ja Elina Salmi jatkavat Punamustissa

4.12.2015

Viime kauden päätteeksi naisten Suomen mestaruutta juhlinut PK-35 Vantaa on solminut jälleen kaksi jatkosopimusta, kun Netta Koso ja Elina Salmi jatkavat Punamustien riveissä myös tulevalla kaudella. Koso ja Salmi ovat edustaneet PK-35 Vantaata jo usean kauden ajan, joten molemmat ovat vantaalaiselle jalkapalloyleisölle tuttuja kasvoja.

Hyökkäävissä rooleissa pelaava Koso on VJS:n kasvatti, joka siirtyi Punamustien riveihin kaudeksi 2013. Viime kaudella 24-vuotias Koso onnistui Naisten Liigassa kertalleen maalinteossa. Lisäksi hän esiintyi kentällä kahdessa Mestarien liigan ottelussa.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Koso tarjoaa Punamustille paljon lisää vaihtoehtoja pallollisen pelaamisen kehittämiseen. Hän uskoo vasenjalkaisen Koson olevan tulevalla kaudella tärkeä pelaaja keskikentän yläpuolella.

– Netta on taitava pelaaja, jonka peliäly on omaa luokkaansa. Pienestä koostaan huolimatta hän pelaa todella kovaa ja osaa ajoittaa suorituksensa pelitilanteisiin todella hyvin. Lisäksi hän on hyvä maalintekijä, Väisänen kommentoi.

Salmi tuo vaihtoehtoja puolustukseen

Laitapuolustajan paikalla viihtyvä Salmi oli kaudella 2011 voittamassa VJS:n paidassa B-tyttöjen Suomen mestaruutta ja pääsi saman kauden aikana harjoittelemaan PK-35 Vantaan liigajoukkueen kanssa. Lisäksi Salmi oli syksyllä 2011 mukana Punamustien Mestarien liigaan nimetyssä ryhmässä espanjalaista Rayo Vallecanoa vastaan. Naisten Liigassa Salmi murtautui pelaavaan kokoonpanoon vuotta myöhemmin ja pääsi heti juhlimaan myös naisten Suomen mestaruutta.

Nuorisomaaotteluitakin pelannut 21-vuotias Salmi pelasi viime kaudella Ykköstä VJS:n riveissä, mutta tulevalla kaudella hän pääsee vuoden tauon jälkeen jatkamaan hyvin alkanutta liigauraansa. Väisäsen mukaan Salmen loukkaantumishuolet ovat nyt hellittäneet, joten hänelle on kaavailtu tärkeää roolia Punamustien alakerrassa.

– Pitkittynyt selkävamma pakotti Elinan huilaamaan ja harjoittelemaan rauhallisesti, mutta nyt hän on viimeinkin päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Nyt Elinalle olisi tärkeää saada ehjä harjoituskausi alle ja taas tuntumaa liigapeleihin. Hän tulee varmasti olemaan puolustuspäässä tärkeä lenkki, Väisänen sanoi

 

Punamustien kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa. Yhdellä yhteisellä kortilla näet samalla hinnalla kaikki Punamustien Veikkausliigan, Naisten Liigan, Suomen Cupin ja Liigacupin kotiottelut.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot