8X9A0945

Suomen mestarien runkopelaajille jatkosopimuksia

Viime kauden päätteeksi naisten Suomen mestaruutta juhlinut PK-35 Vantaa on solminut runkopelaajiensa kanssa jatkosopimuksia. Sanni Franssi, Tiia Peltonen, Tia Painilainen, Tia-Maria Jaakonsaari ja Vilma Väisänen jatkavat Punamustien riveissä myös kaudella 2016.

Franssi on lukeutunut viime kausina Punamustien parhaisiin maalintekijöihin. Päättyneellä kaudella 20-vuotias Franssi viimeisteli yhdeksän täysosumaa ja kaudella 2014 maaleja kertyi peräti 19. Franssin ohella myös oikean laidan molemmissa rooleissa viihtyvä 19-vuotias Painilainen tuo tehoja Punamustien hyökkäyspeliin.

21-vuotiaat Väisänen ja Jaakonsaari sen sijaan ovat tärkeitä palasia joukkueen keskiakselilla. Jaakonsaari kärsi päättyneellä kaudella paljon loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän esitti vahvoja otteita niin keskikentällä kuin topparinakin. Myös pallollisesti taitava 20-vuotias Peltonen pelasi hienon kauden Punamustien keskuspuolustuksessa.

Franssi, Peltonen, Painilainen ja Jaakonsaari on nimetty myös ensi viikolla Eerikkilässä pidettävälle naisten A-maajoukkueleirille. Lisäksi koko jatkosopimuksen allekirjoittaneella viisikolla on kokemusta nuorten maaotteluista.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen usean runkopelaajan jatkaessa joukkueessa myös tulevalla kaudella.

– He ovat esittäneet jo usean vuoden ajan vahvoja otteita ja tuoneet menestystä seuralle. He ovat olleet mukana mestarijoukkueissa ja heillä on paljon kokemusta liigapeleistä. He muodostavat vahvan rungon joukkueelle, Väisänen totesi.

– Kaikki pelaajat ja pelitapamme ovat heille jo tuttuja. Se on hyvä lähtökohta tulevalla kaudelle.

PK-35 Vantaa julkaisee lisää pelaajasopimuksia lähipäivinä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen