Untitled (406 Of 429)

Pablo Couñago valmiina uuteen rooliinsa

PK-35 Vantaan hyökkääjä Pablo Couñago oli nousujuhliin päättyneellä kaudella joukkueensa paras maalintekijä 17 osumallaan. Ensi kaudella kokenut espanjalainen jahtaa lisämaaleja sarjaporrasta ylempänä Veikkausliigassa, mutta samalla Couñagoa odottavat uudet haasteet kentän ulkopuolella.

Seura tiedotti viime perjantaina yhtiöittävänsä miesten edustusjoukkueen toiminnan. Uuden osakeyhtiön osakkaiksi tulevat Couñagon lisäksi Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi ja seuran puheenjohtaja Markku Hynninen.

– Se on suuri vastuu, mutta olen iloinen tästä roolista. Yritän auttaa seuraa olemaan niin ammattimainen kuin mahdollista. Se tulee olemaan vähän omituista, että minulla on kaksi roolia, mutta toivottavasti ympärilläni työskentelevät ihmiset ymmärtävät sen ja voimme työskennellä ammattimaisesti yhdessä, Couñago totesi.

Counñagon mukaan hän ja Kuqi saivat ajatuksen seurajohtamisesta jo viime vuonna. Kaksikko haluaa auttaa seuraa kehittymään joka osa-alueella ammattimaisemmaksi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Kun aloitimme täällä PK-35 Vantaassa, meillä oli tuo idea ja puhuimme siitä puheenjohtajan kanssa. Hän piti sitä hienona ideana. Olemme yrittäneet auttaa mahdollisimman paljon jo päättyneen kauden aikana. Tulevien kausien aikana meidän pitää jatkaa työntekoa ja yrittää tehdä parhaamme seuran eteen. Tämä tuo meille myös enemmän vastuuta, Couñago kertoi.

– Päättyneellä kaudella minulla ei ollut samanlaisia paineita. Tästä lähtien olen Shefkin ja Hynnisen kanssa vastuussa koko joukkueesta, pelaajista ja seurassa tapahtuvista asioista.

Couñago myöntää, että uuden roolin myötä myös nousu Veikkausliigaan oli poikkeuksellisen tunteikas hetki.

– Siitä lähtien kun tulin tänne, olemme yrittäneet nostaa PK-35 Vantaata Veikkausliigaan. Halusimme tietysti nousta niin pian kuin mahdollista, mutta mikään ei olisi muuttunut tämän suunnitelman suhteen, vaikka emme olisi nousseet. Alun perin ajatuksena oli nousta Veikkausliigaan muutaman vuoden sisällä, Couñago sanoi.

– On tietysti kaikkien kannalta parempi, että onnistuimme nousussa heti ensimmäisellä kaudella. Tämä joukkue on yrittänyt nousua jo viimeiset kuusi tai seitsemän vuotta. Nousu heti ensimmäisellä kaudella teki minut iloiseksi ja sai minut näkemään monen asian uudella tavalla.

Uusilla osakkailla on selvä ajatus siitä, mihin suuntaan he haluavat seuraa kehittää. Ensimmäinen askel on luonnollisesti vakiinnuttaa paikka Veikkausliigassa.

– Ajatuksenamme on olla ammattimainen seura. Olemme intohimoisia sen suhteen, mitä teemme. Samalla yritämme kuitenkin olla kuin perhe. Yritysmaailmassa ja jalkapallossa on tärkeää, että kaikkien mukana olevien ihmisten välillä on luottamusta.

– Nyt nousun jälkeen meidän pitää jatkaa työntekoa ja saavuttaa vakaus niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kunnioitamme suuresti muita liigaseuroja, mutta kovalla työnteolla yritämme säilyttää liigastatuksen ensi kaudella ja myös tulevina kausina, Couñago alleviivasi.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com