UUTISET

Liigakarsinnan avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin

29.10.2015

PK-35 Vantaan ja Kotkan Työväen Palloilijoiden välinen liigakarsinta alkoi keskiviikkoiltana Myyrmäessä maalittomalla tasapelillä. Kotijoukkue oli ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta Punamustien maalintekoyritykset jäivät tällä kertaa tuloksettomiksi. Nousijan ratkaisevaan toiseen osaotteluun lähdetään siis varsin ympäripyöreistä lähtökohdista.

Kotijoukkue lähti otteluun ennakkoluulottomalla asenteella, vaikka vastaan asettui sarjaporrasta ylempänä pelaava vastustaja. Maalittomasta lopputuloksesta huolimatta Myyrmäessä nähtiin tapahtumarikas ottelu, jossa PK-35 Vantaalla oli hyvä ote kenttätapahtumista. Hyvistä maalintekotilanteista huolimatta palloa ei kuitenkaan onnistuttu toimittamaan verkon perukoille asti.

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa kulmapotkusta, mutta puskuyritykset eivät tuottaneet tulosta. Seuraavaa kunnollista maalintekotilannetta saatiin odottaa 20. peliminuutille asti. Masar Ömer pääsi laukomaan rangaistusalueen kulmalta, mutta hänen laukauksensa painui niukasti takayläkulman ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa sai pallon jopa maaliin asti, mutta ottelun erotuomaristo hylkäsi osuman. Avustava erotuomari huomasi Ömerin pelanneen tilanteessa kädellään, joten tilanteesta tuomittiin vapaapotku kotkalaisille.

KTP pääsi yrittämään maalintekoa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Samuli Kaivonurmi pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen venytti kätensä alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Häkkinen joutui venymään avausjaksolla myös toiseen otteeseen, kun hän torjui Aleksi Tarvosen pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Ottelun 29. peliminuutilla Ömer pääsi jälleen yrittämään maalintekoa. Lucas Garcia antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Yerai Vilaboa jatkoi pallon maalin eteen Ömerille. Tällä kertaa Ömer ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaiseksi, joten vaarallinen hyökkäys kuivui lopulta kokoon.

Juuri ennen taukoa tunteet kuumenivat, kun Punamustien Garciaa taklattiin vaarallisen näköisesti. Pienimuotoisen torikokouksen päätteeksi ottelun erotuomari varoitti molempien joukkueiden kapteeneja. Tauolle lähdettiin siis maalittomasta tilanteesta huolimatta kiihkeissä tunnelmissa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa jatkoi avausmaalin jahtaamista. Pablo Couñagolla oli heti tauon jälkeen kolme maalintekopaikkaa, mutta kaksi ensimmäistä laukausta suuntautuivat suoraan KTP-maalivahti Craig Hillin syliin ja kolmas päin kotkalaispuolustajaa. Myös Garcia pääsi yrittämään, mutta vieraiden puolustajat ehtivät jälleen väliin.

Vierasjoukkueen vaarallisin maalintekopaikka nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun Kaivonurmi pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta. Punamustien laitapuolustaja Vilaboa ehti kuitenkin laukauksen tielle. Kymmenen minuuttia myöhemmin kotkalaisten Aleksi Tarvonen pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta laukaus suuntautui suoraan Häkkisen syliin.

PK-35 Vantaa haki loppuun asti voittomaalia. 87. peliminuutilla Ömer pääsi laukomaan vaarallisesti noin kahdestakymmenestä metristä, mutta Hill onnistui jälleen venyttämään näppinsä laukauksen tielle. Myyrmäen illassa ei lopulta maaleja nähty, joten toiseen osaotteluun lähdetään maalittomasta tasatilanteesta.

”Vain maali jäi puuttumaan”

Punamustien päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan karsinnan ensimmäinen ottelu oli sellainen kuin etukäteen odotettiin. Kuqi oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä.

– Valmentajan näkökulmasta olen tietysti tyytyväinen siihen, että olimme koko ajan niskan päällä. Missään vaiheessa ei ollut mitään pelkoa sen takia, että vastassa oli liigajoukkue. Heillä oli koko matsin aikana vain pari tilannetta.

– Kokonaisuudessaan esityksestämme jäi puuttumaan ainoastaan maali. Tietysti oli tärkeää, että emme päästäneet yhtään maalia omiin. Jos teemme Kotkassa yhden maalin, on vaikea uskoa, että KTP pystyisi tekemään kaksi maalia, Kuqi totesi.

Kuqi uskoi, että vierasjoukkue KTP oli maalittomaan tasapeliin tyytyväinen. Hänen mukaansa liigajoukkueella on karsinnassa suuremmat paineet.

– KTP on varmasti tyytyväinen. Viime vuonna he eivät saaneet hoidettua viimeistä peliä JIPPO:a vastaan ja nyt heille kävi samalla tavalla Ilvestä vastaan. Siitä huomaa, että heillä on selkeästi paineita, Kuqi sanoi.

Myyrmäen jalkapallostadionin kenttä oli keskiviikkona todella liukas, mikä aiheutti molemmille joukkueille hieman vaikeuksia. Kuqi myönsi, että liukas kenttä toi omat haasteensa Punamustien pelaamiseen.

– Kentästä oli varmaan meille enemmän haittaa kuin heille, koska halusimme pelata ja syöttää palloa. Tuolla kentällä on vaikeaa, jos pallo ei tulekaan ihan suoraan jalkaan. Kenttä teki myös nopeat käännökset vaikeiksi.

Karsinnan ratkaiseva osaottelu pelataan lauantaina Kotkassa. Kuqin mukaan PK-35 Vantaa voi lähteä vieraskentälle luottavaisin mielin.

– Olemme hyvässä iskussa ja pelanneet nyt kolme peliä putkeen päästämättä maalia. Tällä joukkueella pystymme luomaan tilanteita. Lisäksi saamme Ymer Xhaferin ja Mateo Miguezin mukaan ensi peliin, mikä tuo meille lisää tehoja. Kaikki näyttää siis hyvältä ja lähdemme peliin erittäin hyvällä fiiliksellä.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on jalkapallo-ottelu, joten mitä tahansa voi tapahtua, Kuqi huomautti.

Kotimaisen jalkapallokauden huipennusta seurasi Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereillä yli 2000 katsojaa. Myös Kuqi kiitteli ottelun jälkeen yleisömäärää ja tunnelmaa.

– Se on pelaajillekin kiva fiilis, kun katsomossa on ihmisiä ja meininkiä. Samoin on varmasti Kotkassakin.

Manev tyytyväinen nollapeliin

Täyden ottelun topparina pelanneen Kosta Manevin mukaan peli oli alusta lähtien hyvin Punamustien hallussa. Vaikeista olosuhteista huolimatta Myyrmäessä nähtiin Manevin mukaan hyvä jalkapallo-ottelu.

– Se oli hyvä peli, vaikka kenttä oli tosi liukas. Kenttä oli kuitenkin molemmille joukkueille sama. Meillä oli muutama paikka molemmilla jaksoilla ja voi sanoa, että peli oli koko ajan kontrollissamme. Heillä oli pari vetoa, mutta muuten meillä ei ollut hätää, Manev totesi.

Manevin mukaan molemmat joukkueet hakivat avausosasta voittoa, mutta maaleja ei tällä kertaa nähty. Tasatuloksen myötä toiseen osaotteluun lähdetään jännittävistä lähtökohdista.

– Myös KTP tuli hakemaan ottelusta maksimitulosta. Heistä näki, että halusivat tehdä maalin. He olisivat halunneet pelistä enemmän kuin tasapelin. Pidimme kuitenkin hyvin oman maalin puhtaana, kuten sovimme ennen peliä.

– Heillä on varmasti enemmän paineita kotonaan. Meillä ei ole mitään hävittävää. Jos kenttä on siellä parempi, uskon meidän pelaavan siellä paremmin, Manev ennakoi.

Maalittomasta tasapelistä huolimatta Myyrmäen syysillassa nähtiin hieno ottelu. Manev uskoo, että myös Kotkassa nähdään lauantaina viihdyttävä kamppailu.

– En usko, että siitä tulee ainakaan tylsää peliä. Jos sielläkin pelataan tasan, rangaistuspotkut ovat aina mielenkiintoisia, Manev nauroi.

Karsinnan toinen osaottelu pelataan lauantaina 31.10. klo 15.00 Arto Tolsa Areenalla Kotkassa.

 

PK-35 Vantaa – KTP 0-0

”Kokonaisuudessaan esityksestämme jäi puuttumaan ainoastaan maali. Tietysti oli tärkeää, että emme päästäneet yhtään maalia omiin.”

 

Punamustien avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

6 Carlos Portela

7 Daniel Rantanen (83´ Daut Kuqi)

9 Masar Ömer

16 Konsta Rasimus

19 Altim Ademaj

21 Yerai Vilaboa

22 Lucas Garcia (76´ Biran Jeng)

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

11 Daut Kuqi

17 Vili Lankinen

20 Biran Jeng

80 Ahmed Said Ahmed

99 Albert Kuqi

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.