Miikka Häkkinen valmiina kauden huipennukseen

Kotimainen jalkapallokausi huipentuu Ykkösen sarjakakkosen PK-35 Vantaan ja Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi sijoittuneen KTP:n väliseen liigakarsintaan. Kaksiosaisen karsinnan ensimmäinen osa pelataan huomenna keskiviikkona Myyrmäessä ja toinen osa lauantaina kotkalaisten kotikentällä. Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen odottaa kauden huipennusta hyvillä mielin.

– Nyt on aika mielenkiintoiset ja odottavat fiilikset. Tällaiset pelit ovat hieno huipennus kaudelle, kun molemmilla on panosta. Nämä ottelut herättävät kiinnostusta ympäri jalkapallo-Suomen, Häkkinen totesi.

PK-35 Vantaa on tavoitellut monena kautena nousua Veikkausliigaan, mutta nyt tavoitteen täyttyminen riippuu enää KTP-otteluparin tuloksesta. Vuodesta 2009 lähtien PK-35 Vantaata edustaneen Häkkisen mukaan huominen ottelu on hänen uransa toistaiseksi tärkein ottelu punamustassa pelipaidassa.

– Panoksellisesti tämä on selkeästi isoin ottelu.

Kaksiosainen liigakarsinta eroaa luonteeltaan huomattavasti tavallisista sarjaotteluista. Häkkisen mukaan otteluparia pitää ajatella nimenomaan kokonaisuutena.

– Tämä on kaksiosainen cup-peli. Vaikka voittaisi ensimmäisen osan 3-0, peli ei lopu vielä siihen. Nyt pitää pelata kaksi kokonaista peliä ja ottaa huomioon myös mahdollinen jatkoaika ja jopa pilkut.

– Nämä ovat hienoja kruunuja kaudelle. Karsinta tuo molempiin sarjoihin viime metreille asti jännitystä, Häkkinen totesi viimeksi vuonna 2010 pelatuista liigakarsinnoista.

KTP on Häkkiselle tuttu vastustaja viime kaudelta, jolloin kotkalaisseura pelasi Punamustien kanssa Ykkösessä. Häkkisen mukaan PK-35 Vantaalla on hyvä käsitys myös KTP:n tämän kauden joukkueesta.

– KTP on liigajoukkueena selkeä suosikki karsintaan. Heiltä löytyy liigakokemusta. Heillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet vuosia Veikkausliigassa. Viime vuonna he vaikuttivat Ykkösen voittajilta lähes kalkkiviivoille asti.

– Heillä on sama tuttu valmentaja kuin viime vuonna. KTP on hyvin valmentajansa näköinen joukkue, joka pelaa hänen haluamaansa futista. Luultavasti heidän joukkuepelaamisessaan ei ole tapahtunut mitään isoja muutoksia, vaikka pelaajia on toki vaihtunut, Häkkinen arvioi.

Häkkinen toivoo yleisöltä tukea

PK-35 Vantaa pelaa vahvaa syksyä, sillä joukkue ei ole hävinnyt syyskuun alun jälkeen. Häkkinen myöntää, että joukkueen vireystila on ollut viime viikkoina hyvä. Myös Punamustien loukkaantumishuolet ovat syksyn myötä hellittäneet, sillä ainoastaan Riku Heinonen on loukkaantumisen vuoksi karsintaotteluista sivussa.

– Meillä ei ole juuri loukkaantumisia, joten siinäkin mielessä tilanne on hyvä. Emme saa kuitenkaan tuudittautua siihen, että olemme olleet hyvässä vireessä. Peli alkaa maalittomasta tilanteesta, joten duunia pitää tehdä alusta asti. Meidän pitää olla valmiinta työntekoon, jotta peli lähtee taas rullaamaan, Häkkinen painotti.

Keskiviikkoillan ottelussa on isot panokset, mikä näkynee myös katsomossa. KTP-ottelussa Myyrmäen jalkapallostadionille odotetaan jopa PK-35 Vantaan ennätysyleisöä. Häkkinen odottaa Punamustien saavan yleisöltä paljon kannustusta.

– Toivottavasti katsomon puolelle syntyy hyvä tunnelma ja sinnekin saadaan hyvässä mielessä vastakkainasettelua. Kotkasta on usein tullut tänne hyvin väkeä ja niin tulee varmasti nytkin. Se on aina mukavampaa pelata, kun on enemmän yleisöä paikalla. Jokainen futista pelannut ymmärtää sen. Samalla se on katsojillekin mukavampaa, kun on tunnelmaa, Häkkinen sanoi.

– Pelaajat laittavat nyt kentällä parastaan, joten toivottavasti myös katsomon puolella saadaan nyt vielä pykälä enemmän tukea, Häkkinen toivoi.

PK-35 Vantaa – FC KTP huomenna klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat portilla aikuisille 14 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille 8 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen