Daniel Rantanen ja Albert Kuqi valmiina nousukarsintaan

PK-35 Vantaan kausi huipentuu nousukarsintaotteluihin Veikkausliigan viimeistä edelliseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Ennen Veikkausliigan päätöskierrosta mahdollisia karsintavastustajia ovat Kotkan Työväen Palloilijat, Pietarsaaren Jaro ja Vaasan Palloseura. Punamustien Daniel Rantanen ja Albert Kuqi odottavat innolla tulevia otteluita liigajoukkuetta vastaan.

– Kaikki keskittyvät nyt tosi kovaa. Emme vielä tiedä vastustajaa, joten emme voi hirveästi miettiä sitä etukäteen. Odotan ehdottomasti pelejä innolla, Rantanen sanoi.

– Odotan karsintoja ihan hyvillä mielin. Jengi on nyt hyvässä tikissä olemme pelanneet viime aikoina hyviä pelejä. Varsinkin viimeisissä peleissä olemme pelanneet pelillisesti hyvin ja tehneet paljon maaleja, Kuqi totesi.

Miesten Ykkönen päättyi viime lauantaina, joten PK-35 Vantaa saa hengähtää puolitoista viikkoa ennen ensi keskiviikkona Myyrmäessä alkavia nousukarsintoja. Liigajoukkueet sen sijaan pelaavat vielä tulevana viikonloppuna.

– Mielestäni on ollut hyvä päästä vähän huilaamaan, kun takana on pitkä kausi. Liigajoukkueet joutuvat pelaamaan vielä yhden matsin, joten saamme siitä pientä etua, Rantanen tuumi.

Myös Kuqi pitää pidempää palautumisaikaa Punamustien etuna. Kuqin mukaan on hyvä, että liigajoukkueen ajatukset ovat vielä tiukasti Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa, kun taas PK-35 Vantaa voi miettiä jo tulevia karsintapelejä.

– Meillä kävi siinä mielessä tuuri, että vastustaja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella sunnuntaina. Kukaan mahdollisista vastustajista ei kauheasti uskalla lähteä purkamaan peliämme tai suunnittelemaan pelaamistaan etukäteen, sillä heillä on vielä viimeisessä sarjapelissään kaikki pelissä.

Punamustien karsintavastustaja ratkeaa sunnuntaina pelattavan Veikkausliigan päätöskierroksen jälkeen. Mahdollisista vastustajista FF Jaro kohtaa sunnuntaina vieraskentällä SJK:n ja VPS IFK Mariehamnin. KTP sen sijaan isännöi kotikentällään Tampereen Ilvestä. Kuqi ja Rantanen odottavat mielenkiinnolla, kuka kolmikosta päätyy PK-35 Vantaan vastustajaksi karsintaan.

– Luulen, että Jaroa ei ainakaan tule vastaan. SJK on tarrannut mestaruuteen ja he varmaan hoitavat oman pelinsä. Vastaan tulee siis todennäköisesti KTP tai VPS. Kotkaan on lyhyempi matka, joten se olisi siinä mielessä parempi, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja itseluottamus, joten siitä mikään ei ainakaan jää kiinni, Kuqi spekuloi.

– Olen nähnyt muutamia matseja ja toivon, että KTP tulisi vastaan, Rantanen totesi.

Kaksiosaisen nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 28.10. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Jälkimmäinen osaottelu pelataan lauantaina 31.10. liigajoukkueen kotikentällä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen