IMG 7449

Daniel Rantanen ja Albert Kuqi valmiina nousukarsintaan

PK-35 Vantaan kausi huipentuu nousukarsintaotteluihin Veikkausliigan viimeistä edelliseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Ennen Veikkausliigan päätöskierrosta mahdollisia karsintavastustajia ovat Kotkan Työväen Palloilijat, Pietarsaaren Jaro ja Vaasan Palloseura. Punamustien Daniel Rantanen ja Albert Kuqi odottavat innolla tulevia otteluita liigajoukkuetta vastaan.

– Kaikki keskittyvät nyt tosi kovaa. Emme vielä tiedä vastustajaa, joten emme voi hirveästi miettiä sitä etukäteen. Odotan ehdottomasti pelejä innolla, Rantanen sanoi.

– Odotan karsintoja ihan hyvillä mielin. Jengi on nyt hyvässä tikissä olemme pelanneet viime aikoina hyviä pelejä. Varsinkin viimeisissä peleissä olemme pelanneet pelillisesti hyvin ja tehneet paljon maaleja, Kuqi totesi.

Miesten Ykkönen päättyi viime lauantaina, joten PK-35 Vantaa saa hengähtää puolitoista viikkoa ennen ensi keskiviikkona Myyrmäessä alkavia nousukarsintoja. Liigajoukkueet sen sijaan pelaavat vielä tulevana viikonloppuna.

– Mielestäni on ollut hyvä päästä vähän huilaamaan, kun takana on pitkä kausi. Liigajoukkueet joutuvat pelaamaan vielä yhden matsin, joten saamme siitä pientä etua, Rantanen tuumi.

Myös Kuqi pitää pidempää palautumisaikaa Punamustien etuna. Kuqin mukaan on hyvä, että liigajoukkueen ajatukset ovat vielä tiukasti Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa, kun taas PK-35 Vantaa voi miettiä jo tulevia karsintapelejä.

– Meillä kävi siinä mielessä tuuri, että vastustaja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella sunnuntaina. Kukaan mahdollisista vastustajista ei kauheasti uskalla lähteä purkamaan peliämme tai suunnittelemaan pelaamistaan etukäteen, sillä heillä on vielä viimeisessä sarjapelissään kaikki pelissä.

Punamustien karsintavastustaja ratkeaa sunnuntaina pelattavan Veikkausliigan päätöskierroksen jälkeen. Mahdollisista vastustajista FF Jaro kohtaa sunnuntaina vieraskentällä SJK:n ja VPS IFK Mariehamnin. KTP sen sijaan isännöi kotikentällään Tampereen Ilvestä. Kuqi ja Rantanen odottavat mielenkiinnolla, kuka kolmikosta päätyy PK-35 Vantaan vastustajaksi karsintaan.

– Luulen, että Jaroa ei ainakaan tule vastaan. SJK on tarrannut mestaruuteen ja he varmaan hoitavat oman pelinsä. Vastaan tulee siis todennäköisesti KTP tai VPS. Kotkaan on lyhyempi matka, joten se olisi siinä mielessä parempi, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja itseluottamus, joten siitä mikään ei ainakaan jää kiinni, Kuqi spekuloi.

– Olen nähnyt muutamia matseja ja toivon, että KTP tulisi vastaan, Rantanen totesi.

 

Kaksiosaisen nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 28.10. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Jälkimmäinen osaottelu pelataan lauantaina 31.10. liigajoukkueen kotikentällä.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com