UUTISET

Punamustat maalittoman tasapelin turvin nousukarsintoihin

17.10.2015

Miesten Ykkönen päättyi PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen osalta maalittomaan tasapeliin Turun Palloseuraa vastaan. Tasapelin myötä Punamustat ja TPS päätyivät sarjataulukossa samaan pistemäärään, mutta PK-35 Vantaa nappasi sarjan kakkossijan paremman maalieronsa turvin. Punamustien kausi jatkuu siis nousukarsintaotteluilla Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

Lähtökohdat sarjan päätöskierrokselle olivat etukäteen selvät. Molemmat joukkueet lähtivät tavoittelemaan voittoa, joka olisi PS Kemin kompuroidessa riittänyt suoraan nousuun. Kemiläiset kuitenkin voittivat oman ottelunsa, joten tasapeli oli lopulta Punamustille riittävä lopputulos. TPS:n pelit sen sijaan jatkuvat myös ensi kaudella Ykkösessä.

PK-35 Vantaa aloitti ottelun terävästi ja onnistui luomaan jo aikaisessa vaiheessa useita hyviä maalintekopaikkoja. Mateo Miguez alusti kuudennella peliminuutilla hyvän vetopaikan vasemman pakin paikalta aina rangaistusalueelle asti nousseelle Yerai Vilaboalle. Vilaboa pääsi laukomaan poikittaissyötöstä rangaistuspilkun kohdalta, mutta TPS:n maalivahti Oskari Forsman torjui laukauksen hienosti etuyläkulmasta.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Vilaboa pääsi jälleen maalintekopaikalle, mutta hänen laukauksensa painui niukasti takatolpan ohi. Myös Masar Ömer pääsi yrittämään maalintekoa, mutta hän puski pallon Kosta Manevin keskityksestä ohi maalin. Seuraavalla minuutilla Ömer pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta Forsman venytti jälleen kätensä laukauksen tielle.

Vierasjoukkue TPS oli avausjaksolla vaikeuksissa, mutta taukovihellyksen lähestyessä turkulaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. 37. peliminuutilla TPS:lle avautui avausjakson ainoa kunnollinen maalintekopaikka, kun Oskari Jakonen karkasi onnekkaan kimmokkeen seurauksena läpiajoon. Hyvin vastaan tullut Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen.

Maalittoman avausjakson jälkeen PK-35 Vantaa aloitti toisen puoliajan jälleen hyvin. Heti jakson alkupuolella Miguez, Manev ja Xhaferi pääsivät yrittämään, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. Miguez pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta Forsman ehti vedon tielle. Manev sen sijaan puski kulmatilanteesta yli ja Xhaferi laukoi rangaistusalueen rajalta ohi.

Punamustien vahvan alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui hieman, mutta ottelun loppupuolella PK-35 Vantaalle avautui jälleen muutamia maalintekopaikkoja. Xhaferi pääsi jälleen yrittämään, mutta kova laukaus painui maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Manev pääsi nokikkain Forsmanin kanssa, mutta turkulaisten maalivahti veti tilanteessa pidemmän korren.

TPS tarvitsi tasatilanteessa maalin, joten turkulaiset yrittivät ottelun lopussa viritellä vielä kiriä. Vieraat hakivat ratkaisua pelaamalla pitkiä palloja hyökkääjilleen tai Punamustien puolustuslinjan selustaan. Turkulaisille avautui muutama vaarallinen hyökkäys, mutta lopulta vieraat eivät onnistuneet hätyyttelemään Häkkisen vartioimaa maalia.

Ottelun lisäajalla Punamustille avautui vielä tilaisuus voittomaaliin, kun Miguez ehti pitkään pystypalloon ennen kauas maaliltaan lähtenyttä Forsmania. Miguez pääsi kiertämään maalivahdin ja yritti sijoittaa pallon tyhjään maaliin, mutta turkulaisten puolustaja ehti ajoissa pelastamaan pallon maaliviivalta.

Myyrmäen iltapäivässä ei lopulta nähty maaleja, joten myös Punamustien ja TPS:n kauden toinen kohtaaminen Myyrmäessä päättyi maalittomaan tasapeliin. Tasapelitulos riitti PK-35 Vantaalle maalieron turvin nousukarsintapaikkaan, joten Punamustien kausi jatkuu vielä kahden ottelun verran. Ykkösen sarjakauden ratkaisuottelu kiinnosti Myyrmäessä, sillä ottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisö 1876 katsojaa.

Kuqi otti karsintapaikan vastaan hyvillä mielin

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun jälkeen tyytyväinen lopputulokseen ja nousukarsintapaikkaan. Suora nousu jäi saavuttamatta, mutta Kuqin mukaan Punamustien kausi on sujunut toistaiseksi hyvin.

– Voisi sanoa, että tämä oli vähintä, mitä ansaitsimme. Totta kai olisimme mielellämme ottaneet sen ykkössijan, mutta kokonaisuudessaan olemme pelanneet erittäin hyvän kauden, Kuqi totesi.

– Ennen tätä ottelua olimme oikeastaan valmistautuneet jo kaikkeen, sillä jalkapallossa mikään ei ole ikinä selvää. Olemme mielestäni nyt hyvässä iskussa. Katsotaan, kuka tulee vastaan karsinnoissa. Ihan hyvillä mielin lähdemme karsintoihin, Kuqi kertoi ja paljasti lähtevänsä huomenna Vaasaan katsomaan VPS:n ja KTP:n välistä ottelua.

Kuqin mukaan TPS tarjosi jälleen Punamustille kovan vastuksen. Turkulaiset ovat ainoa joukkue, jota PK-35 Vantaa ei onnistunut kauden aikana voittamaan.

– Tiesimme etukäteen, mitä on odotettavissa. Kaksi edellistä peliä TPS:ää vastaan ovat olleet aika tiukkoja. Ensimmäisen puoliajan jälkeen olisimme voineet johtaa kahdella tai kolmella maalilla. Myös toisella jaksolla meillä oli monta hyvää paikkaa. TPS:n paikat jäivät aika vähiin. Meille tapahtui puolustuksessa yksi pieni virhe ja kaveri pääsi läpiajoon, mutta ”Häkä” hoiti sen hyvin. Lisäksi TPS:llä oli muutama vapaapotku, mutta niitä tulee aina, Kuqi kertasi kenttätapahtumia.

– Ottelun lopussa piti tietysti ottaa selvää. mikä on tilanne Kemissä. Viimeisen parinkymmenen minuutin ajan pyrimme varmistamaan sen, että saamme vähintään tasapelin.

Työnteko jatkuu

PK-35 Vantaan kapteenin Kim Raimin mielestä karsintapaikka on joukkueelle hyvä suoritus. Vielä syyskuun alussa Punamustien tilanne oli vaikea, mutta vahva loppukiri nosti joukkueen lopulta taistelemaan jopa sarjan voitosta. Raimin mukaan joukkue otti karsintapaikan vastaan positiivisin mielin.

– Jos tätä olisi tarjottu meille viisi tai kuusi kierrosta sitten, olisimme ehdottomasti ottaneet sen vastaan. Kopissa on nyt ihan hyvä fiilis. Siihen nähden loistava suoritus joukkueelta, että nousimme tavallaan sillasta karsintoihin. Kauteen lähdettäessä tämä oli meille se minimisuoritus, Raimi sanoi.

– Nyt aletaan vielä paiskimaan hommia. Pari viikkoa pitäisi vielä jaksaa. Sillä ei ole oikeastaan väliä, kuka sieltä tulee vastaan. Minulla on kova luotto tähän joukkueeseen. Klaaraamme myös liigajoukkueen maan rakoon.

Raimi oli Kuqin kanssa samaa mieltä siitä, että iltapäivän ottelu oli tiukka. Punamustien topparikaksikko Raimi ja Konsta Rasimus sai painia täydet minuutit turkulaisten kokeneen hyökkääjän Mikko Hyyrysen kanssa.

– TPS:llä on nuoria pelaajia, mutta heitä vastaan pelatessa tuntuu kuitenkin aina siltä, että pelataan miehet miehiä vastaan. Näissä peleissä saa aina vääntää. Itsekin sain Hyyrysen kanssa vääntäessä laittaa kaikki voimavarat peliin, Raimi totesi.

– Tänään meillä oli peli alusta lähtien hyvin kontrollissa. Onneksi siinä lopussa ei enää sattunut mitään vahinkoa. Koko joukkueelle hatunnosto siitä.

 

Punamustien pelit jatkuvat siis nousukarsintaotteluilla Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Tulevaa vastustajaa joudutaan jännittämään vielä viikon verran, mutta karsintojen pelipäivät ovat jo tiedossa. Kaksiosainen karsinta alkaa keskiviikkona 28.10. Myyrmäessä ja huipentuu 31.10. liigajoukkueen kotikentällä.

PK-35 Vantaa – TPS 0-0

”Jos tätä olisi tarjottu meille viisi tai kuusi kierrosta sitten, olisimme ehdottomasti ottaneet sen vastaan. Kopissa on nyt ihan hyvä fiilis.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

6 Carlos Portela

8 Mateo Miguez

9 Masar Ömer

10 Ymer Xhaferi

16 Konsta Rasimus

21 Yerai Vilaboa

22 Lucas Garcia

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

7 Daniel Rantanen

11 Daut Kuqi

19 Altim Ademaj

20 Biran Jeng

99 Albert Kuqi

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.