UUTISET

Miehet pelaavat tärkeistä pisteistä Jyväskylässä

8.10.2015

PK-35 Vantaa pelaa lauantai-iltapäivänä kauden viimeisen vierasottelunsa miesten Ykkösessä, kun se matkaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Lähtökohdat otteluun ovat jännittävät, sillä joukkueet lähtevät sarjan ratkaisukierroksille tasapisteistä. Ottelu pelataan lauantaina 10.10. klo 14.00 Harjun stadionilla Jyväskylässä.

Ykkösen nousutaistelu on tasainen, sillä peräti neljä joukkuetta taistelee edelleen tiukasti sarjan kärkisijoista. PS Kemi johtaa sarjaa, mutta PK-35 Vantaa, TPS ja JJK hengittävät kemiläisten niskaan vain kahden pisteen päässä. Punamustien maaliero on sarjan paras, joten joukkueella ratkaisupeleihin lähdettäessä pieni kilpailuetu turkulaisiin ja jyväskyläläisiin nähden.

Punamustien vireystila on viikonloppuun lähdettäessä hyvä, sillä joukkue on kerännyt neljästä viime pelistään kymmenen pistettä. Kolmen ottelun voittoputki kuitenkin päättyi edellisessä ottelussa, kun EIF venyi Myyrmäessä tasapeliin. JJK sen sijaan on voittanut kolmesta viime pelistään vain yhden, mutta voitto irtosi juuri oikealla hetkellä viime kierroksen vierasottelussa FC Jazzia vastaan. 0-1-voiton myötä JJK pysyi edelleen tiukasti mukana Ykkösen nousutaistelussa.

JJK on esittänyt kotikentällään varsin vahvoja otteita, sillä jyväskyläläiset ovat voittaneet yli puolet kotipeleistään. Seitsemän voiton lisäksi JJK:lla on kotipeleistään tilillään neljä tasapeliä ja kaksi tappiota. Ainoastaan FC Jazz ja TPS ovat hakeneet Harjun stadionilta täyden pistepotin.

Punamustien vierasottelut sen sijaan ovat sujuneet varsin kaksijakoisesti. PK-35 Vantaa on 16 pisteellään sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue, mutta viiden voiton ja yhden tasapelin vastapainoksi se on hävinnyt vieraskentillä kuudesti. Edellissä vierasottelussaan Punamustat haki Mikkelistä selvänumeroisen 0-4-voiton.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Kesäkuun puolivälissä JJK siirtyi kotikentällään toisen jakson alkupuolella johtoon, mutta Pablo Counago nosti Punamustat tasoihin. Pisteet jäivät kuitenkin lopulta Jyväskylään Iiro Järvisen 2-1-voittomaalin turvin. Kauden toinen keskinäinen kohtaaminen päättyi elokuun alussa Myyrmäessä JJK:n 0-2-vierasvoittoon Arjan Goljahanpoorin osuttua kahdesti.

Punamustien paras maalintekijä on Ykkösen maalipörssiä 17 osumallaan johtava Pablo Counago. Taustatukea espanjalainen on saanut muun muassa kuudesti osuneilta Mateo Miguezilta ja Masar Ömeriltä. JJK:n riveistä verkkoa on heiluttanut ahkerimmin Antto Hilska, jolla on tilillään kahdeksan maalia. Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor ovat yltäneet seitsemään täysosumaan.

PK-35 Vantaa joutuu lauantain otteluun kuitenkin ilman ykköstykkiään, sillä Counago on EIF-ottelussa täyttyneen korttitilinsä myötä pelikiellossa. Muilta osin Punamustien kokoonpanotilanne on hyvä, sillä loukkaantumishuolet ovat hellittämässä. Ainoastaan Riku Heinonen on loukkaantumisen vuoksi varmuudella sivussa lauantain ottelusta.

Kuqi lähtee otteluun luottavaisena

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi lähtee lauantain vierasotteluun hyvillä mielin. Sarjakautta on jäljellä enää kaksi ottelua ja PK-35 Vantaa on edelleen vahvasti mukana Ykkösen nousutaistelussa. Neljä pistettä kahdesta viimeisestä ottelusta riittää Punamustille varmuudella vähintään nousukarsintapaikkaan, mutta joukkue taistelee edelleen tiukasti jopa suorasta noususta.

– Totta kai lähdemme peliin hyvällä fiiliksellä. Tasapeli ei olisi meille huono tulos Jyväskylässä, mutta lähdemme tietysti hakemaan voittoa. Pyrimme keskittymään peliin mahdollisimman hyvin ja pelaamaan samalla tavalla kuin olemme viime aikoina pelanneet, Kuqi sanoi.

Viime sunnuntaina 2-2-tasapeliin päättynyt EIF-ottelu oli Punamustille pettymys, mutta Kuqin mukaan se on jo käsitelty joukkueen sisällä.  Kuqin mielestä edellistä ottelua on turhaa miettiä enää liikaa, sillä Jyväskylässä Punamustia odottaa jälleen erilainen ottelu.

– JJK on ainoa joukkue, joka on voittanut meidät kahdesti, mutta mielestäni tämä on ihan hyvä ajankohta kohdata heidät. Jos saamme lauantaina hyvän tuloksen, sen merkitys on suurempi kuin kahdella aikaisemmalla kohtaamiselle, Kuqi totesi.

Jyväskyläläiset ovat olleet koko kauden mukana taistelussa Ykkösen kärkisijoista. Kuqin mukaan kyseessä on hyvä joukkue, joka toteuttaa omaa pelitapaansa hyvin.

– JJK on energinen joukkue, joka jaksaa juosta ja prässätä. He ovat hyvässä kunnossa. He ovat hyviä etenkin nopeissa vastaiskuissa. JJK on tasapainoinen joukkue, joka on saanut hyviä tuloksia omilla vahvuuksillaan. Olen pitänyt heitä alusta lähtien varteenotettavana joukkueena.

Kuqin mielestä PK-35 Vantaa on pelannut kauden molemmissa JJK-otteluissa hyvin, vaikka se on jäänyt kummallakin kerralla ilman sarjapisteitä.

– Meillä on ehkä ollut molemmissa peleissä vähän huonoa tuuria. Mielestäni hallitsimme molempia pelejä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Vieraspelissä olimme jopa parempia kuin kotikentällämme. Jyväskylässä olisimme voineet johtaa tauolla jo 0-4, mutta he tekivät toisella jaksolla kimmokkeen kautta johtomaalin. Pääsimme vielä tasoihin ja meillä oli paikka toiseen maaliin, mutta he saivat siitä vastahyökkäyksen ja tekivät maalin. Se oli pienestä kiinni, Kuqi muisteli joukkueiden aiempia kohtaamisia.

– Toivottavasti pelaamme hyvin ja meillä on nyt myös tuuria mukana. Uskon meidän saavan positiivisen tuloksen, jos pelaamme samalla tavalla kuin olemme pelanneet viime aikoina.

 

JJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 10.10. klo 14.00 Harjun stadionilla Jyväskylässä.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.